美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

想試吓,但自問皮膚唔差,佢個Lux creme又咁貴,成四千幾蚊,有冇須要用到咁勁咁貴嘅產品呢?

大宅

回覆:有冇人用過La Prairie?係咪真係咁正?

Up up up~! 有冇JM用過呀?

子爵府

佢係好,同 Sisley 差不多,但就貴過 Sisley

後來我轉咗用 La Mer
明顯好過 La Prairie

大宅

回覆:鳥嘴123 的帖子

Thanks!! Oh La Mer 仲好過La Prairie? La Mer邊個product比較popular呀?

別墅

引用:想試吓,但自問皮膚唔差,佢個Lux creme又

原帖由 jenbokid 於 16-03-31 發表
想試吓,但自問皮膚唔差,佢個Lux creme又咁貴,成四千幾蚊,有冇須要用到咁勁咁貴嘅產品呢?

...
貴囉!只用眼部產品,我油性皮膚但用佢冇出油脂粒。但冇用好耐lu,最近轉左平靚正facial oil. 後悔以前洗咁貴護膚品但效果都冇咁好!

珍珠宮

回覆樓主:

用過eye cream冇大特別

男爵府

已經使用左大話20年 已經穩唔到其他產品可以替代 佢D產品系按你年齡 我用個時候18歲左右 從最young個系列用到而家比較成熟皮膚系列

我現在鎖使用 其實貴 但係貴買平用 la prairie 好少廣告但係好多名人都用佢 效果我覺得一定用 不過堅持應該系最大功勞

我的存貨 每次我都買夠可以送眼箱 所以基本上買兩支精華 一罐臉箱 就送夠兩年都用唔完眼霜同埋眼精華

子爵府

jenbokid 發表於 16-3-31 08:38
Thanks!! Oh La Mer 仲好過La Prairie? La Mer邊個product比較popular呀?
Creme de La Mer

公爵府

我用緊佢地濕粉

大宅

我用佢既EYE CREAM 敏感..... FACE CREAM無事, 但無咩特別.

星仔媽媽    發表於 17-11-18 21:59

水晶宮

引用:Quote:原帖由 jenbokid 於 16-03-31 發表想

原帖由 Acatmom 於 16-03-31 發表
貴囉!只用眼部產品,我油性皮膚但用佢冇出油脂粒。但冇用好耐lu,最近轉左平靚正facial oil. 後悔以前洗咁 ...
其實睇下成份就知自己俾幾千蚊買左d咩搽上面
不過要2選1,我都會揀LP。

大宅

回覆:jenbokid 的帖子

籃魚子眼霜出粒粒,其他藍魚子介列冇事但冇乜效果,用埋鉑金面精華,一個字笠,冬天用就岩,但6千幾元精華+ $3k 面霜冇特別丁的效果,可能本人皮膚冇特別差,冇特別乾,面型已經好V, 只有dd 斑,打laser 已經ok, 因為想試終極牌子而買,其實Valmont 已經夠,價平一半,但也不會用太平牌子,只要勤力full mask 吾好比皮膚乾已經減齡一半。

大宅

吾值,冇特別明顯效果,我鐘意valmont,la mer

子爵府

回覆:有冇人用過La Prairie?係咪真係咁正?

魚子eye serum 好用!用左好多樽!
但魚子luxe cream用左敏感!

水晶宮

引用:魚子eye serum 好用!用左好多樽!但魚子lu

原帖由 suyett 於 16-04-01 發表
魚子eye serum 好用!用左好多樽!
但魚子luxe cream用左敏感!
我以前用過LP好多支藍魚子眼精華都冇事,上年再用竟然敏感! 我fd用白魚子,敏感起到一撻撻要睇醫生搽類固醇幾星期!!

侯爵府

twiggydd 發表於 16-4-1 01:35
吾值,冇特別明顯效果,我鐘意valmont,la mer
agree

子爵府

引用:已經使用左大話20年+已經穩唔到其他產品可

原帖由 KWOKPHOEBE 於 16-03-31 發表
已經使用左大話20年 已經穩唔到其他產品可以替代 佢D產品系按你年齡 我用個時候18歲左右 從最young個系列 ...
請問你每次買兩支精華同一罐面霜共幾錢?可以用幾耐?

男爵府

回覆 fathippo 的帖子

我一般會湊夠一次消費12000 因為12000送 一套白金 包括臉霜同埋眼同埋精華 同埋其他產品 大約2支精華加一個臉霜 就差不多12000 如果唔夠就加一個粉底液 因為有時候臉霜我買100ML 有時候買50ML 所以就視乎個粉底用完咪 一般一年買兩次 夠用1年多D 如果你系唔在乎送個D野 最平買LP產品系響飛機上邊 2000蚊有85折 個價錢同專賣店一樣 不過有85折

男爵府

PS: la prairie只產品 唔系法術 唔會比到你一下有叮一聲感覺 不過對於延緩歲老 對我來講系非常有效果 同埋佢地有好多條line都系主要針對老 所以你最好去試試 選擇一下 溫馨提示 無論你系要買邊種line 你都只需要買精華同埋臉霜 因為眼霜同埋眼精華真系唔需要買 佢地送個D足夠你用 佢地只爽膚水同埋洗臉都唔系好好用 所以你可以要佢地換眼部產品比你 我都系咁樣 反正只要我需要用個D 其他送比我 我都要佢地全部換

子爵府

引用:回覆+fathippo+的帖子PS:+la+prairie只產

原帖由 KWOKPHOEBE 於 16-04-03 發表

PS: la prairie只產品 唔系法術 唔會比到你一下有叮一聲感覺 不過對於延緩歲老 對 ...
唔該晒!咁請問你用開邊隻精華?另,我見魚子面霜好(藍樽)似有兩種 (luxe 同無luxe),夠竟有咩分別?

首頁
12345...9

尾頁

跳至