論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我用開full time工人, 不過覺得勞氣, 換來換去都唔點, 所以想考慮家務助理, 做家居清潔, ironing, cooking dinner, 有無人試過, 比比comment

男爵府

Ex-full-time helper走左之後請過兩個有家務助理證書的 part-time helpers, 唔滿意, 第二個仲係超級"經典". 之後同屋苑d婆婆媽媽介紹左個無家務助理證書的part time, 做細心負責, 而家佢係我同親戚的專用 helper, 仲加埋人工.

別墅

原文章由 bbrma 於 08-10-9 15:28 發表
Ex-full-time helper走左之後請過兩個有家務助理證書的 part-time helpers, 唔滿意, 第二個仲係超級"經典". 之後同屋苑d婆婆媽媽介紹左個無家務助理證書的part time, 做細心負責, 而家佢係我同親戚的專用 helper, ...

咁幾錢, 做幾多鈡, 可唔可以講講

別墅

有證書果d 咪請, 好煩! 又計較....

而家市道唔好, 應該會好好多.... 我覺得五六千蚊已經可以請個full time 六日... (朝九晚六)

早半年, 我出七千蚊返五日半都請唔到!

別墅

原文章由 CreativeAccount 於 08-10-9 16:36 發表

而家市道唔好, 應該會好好多.... 我覺得五六千蚊已經可以請個full time 六日... (朝九晚六)

早半年, 我出七千蚊返五日半都請唔到! ...

我想請每日做3-4個鈡, 清潔+煮晚飯, 如果唔方便做3日都好.

男爵府

原文章由 車.人. 於 08-10-9 16:23 發表

咁幾錢, 做幾多鈡, 可唔可以講講

一星期6日, 每日8-9個鐘, $55/鐘(初初係$50/鐘), 4個 family, 每個 family的工作都唔同, 有d買煮飯清潔, 有d淨清潔.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問下咁你一個星期係咪用足6日, 用幾多個鐘? 定係同其他family share, 唔係太明點計?? 重有你係咪擺低key比佢地.

原文章由 bbrma 於 08-10-9 16:56 發表

一星期6日, 每日8-9個鐘, $55/鐘(初初係$50/鐘), 4個 family, 每個 family的工作都唔同, 有d買煮飯清潔, 有d淨清潔.

男爵府

原文章由 LongRyan 於 08-10-9 17:14 發表
想問下咁你一個星期係咪用足6日, 用幾多個鐘? 定係同其他family share, 唔係太明點計?? 重有你係咪擺低key比佢地.

果位姨姨初初只係來我屋企做煮飯清潔, 後來見佢做細心負責, d親戚都搵佢做, 而家佢的 schedule 已經比我地 4 個 family book 滿晒. 時間表係大家一齊商量好, d $$ 就各自比. 一個星期係做足6日, 佢話一定要留返d時間比仔女同老公. 姨姨個個月都有萬幾蚊收入.

[ 本文章最後由 bbrma 於 08-10-9 22:57 編輯 ]

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 車.人. 於 08-10-9 16:49 發表

我想請每日做3-4個鈡, 清潔+煮晚飯, 如果唔方便做3日都好.

我都想搵, 時間同你相差吾多, 但我想搵斷月計, 不是以鍾計。我而家有個用緊, 1星期四日, 2-8PM, $2500。但佢做哂野就叫我比佢走, 有次最早5:30就話走。其實成間屋點會幾個鐘就做哂, 如果咁容易我吾駛比三千幾蚊請FULL TIME啦。

別墅

嘩, $2500 好底喎, 係邊到搵嫁?

侯爵府

好媽媽勳章

1星期四日, 2-8PM, $2500 => about 100 hours per months => 25/hour
ee from mainland china ??? 好底喎!

原文章由 Connielai 於 08-10-10 14:13 發表

我都想搵, 時間同你相差吾多, 但我想搵斷月計, 不是以鍾計。我而家有個用緊, 1星期四日, 2-8PM, $2500。但佢做哂野就叫我比佢走, 有次最早5:30就話走。其實成間屋點會幾個鐘就做哂, 如果咁容易我吾駛比三千幾蚊請F ...

男爵府

原文章由 CreativeAccount 於 08-10-9 16:36 發表

早半年, 我出七千蚊返五日半都請唔到! ...

我都係啱啱抄左個bun想轉,請問係邊度揾會好d呢?

洋房

唔係嘩!>$25/hour同麥記有得揮wor!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 車.人. 於 08-10-10 15:14 發表
嘩, $2500 好底喎, 係邊到搵嫁?

係bun, 我知吾合法, 所以睇吓有無平d既家務助理。

男爵府

我識有個姨姨幫九龍塘d人家做partime, 不過因為佢有細路,所以佢要求6點走, 同埋要係同區或附近,即係黃大仙區,九龍城、九龍塘個d區, 如果有興趣,你地可以同佢傾下, 我只知佢做過既人家都好滿意佢既表現,其他不詳。

民房

123BB

請問你有沒有這個家務助理電話可以與她聯絡呢

大宅

保母/家務助理

鄰舍輔導會沙田服務中心
免費介紹保母/家務助理
urgent 找 helper的mami 不妨試下丫

首頁

尾頁

跳至