跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仔仔3號打針,到今日零晨就微燒,到依家都仲係燒

禁止訪問

回覆 #21 joey82joey 的文章

禁止訪問

大宅

小B星期五晚在私家打了,醫生話5-12日先會有反應,呢兩日都未有異樣,希望小B唔好有過激的反應啦!

大宅

銦豬10月10日係健康院打左 MMR, 之後就去 C+就打肺炎鏈球菌. 今日好似有 D 低燒, 希望唔好病喇, 聽日仲約左人, 帶佢去街街.

複式洋房

今日. 終於忍唔住. 帶左仔仔去睇c+
因為. 出左紅疹都第三日. d紅疹都沒有退晒. 只係出左果d先退. 又再出在其他地方...怕唔係 一歲針反應. 只怕係玫瑰疹..
好在. 去到c+.果位兒科專科醫生. 一見到我個仔. 就已經問係唔係打左針...好采..係正常反應..而唔係什麼玫瑰疹...
醫生比左d藥膏我個仔. .今晚.只搽左一次. 仔仔已經有覺好訓..冇之前咁扭. 一晚醒幾次...

複式洋房

bobyboy仔今日下午剛剛去完健康院,
現正觀察中,希望唔好燒啦!
佢一燒我就好心煩架喇~返工都返得唔安樂...
健康院姑娘話1日食2餐99就夠,
其餘3餐食固體食物,
各位mama點睇?
[小boy而家1日3次99,2次粥仔。]

子爵府

但係我BB一日食緊四餐奶+兩次粥..
早餐都係奶奶...我個仔23號打針...我仲諗住打完再同佢去私家
打埋支肺炎鏈球菌..(第四針)...
點算呢..

原文章由 odong 於 08-10-14 09:19 PM 發表
bobyboy仔今日下午剛剛去完健康院,
現正觀察中,希望唔好燒啦!
佢一燒我就好心煩架喇~返工都返得唔安樂...
健康院姑娘話1日食2餐99就夠,
其餘3餐食固體食物,
各位mama點睇?
[小boy而家1日3次99,2次粥仔。] ...

洋房

我囝剛剛昨日打完針,本來約咗今個星期六打肺炎鏈球菌,但係聽到健康院護士提意話隔咗五日多o的先打..因為可能會發燒喎!咁我都再約下星期六先打..睇吓佢咩反應先!

odong禽日姑娘都係咁同我講話兩餐奶奶就夠! 我都係度諗緊..因為我都係三餐奶兩餐奶...但又有人話奶奶其實都好有營養!

子爵府

不如都係睇去埋私家兒科醫生果度打針既時候,
再問下佢既意見先..

我有時覺得健康院既姑娘..都係好似有d..求其咁既..

別墅

我呀囡7號打左一歲同埋水痘針, 擒日發燒, 好多地方都有紅疹, 見佢好辛苦, 喊得好淒涼, 真係好心痛.

禁止訪問

子爵府

差d唔記得d 水豆針添..
唉..bb真係慘..咁多針打..睇到我都好肉痛..
仲要係大脾...

大宅

上星期五去健康院打一歲針.... 到e+第7日都無反應

肺鏈針就會在月尾去私家醫院打埋佢...相隔耐少少會好d..

子爵府

肺鏈針-果時醫生好似話唔可以隔太耐..因為係一支支咁接落去..

原文章由 angelar 於 08-10-16 01:14 PM 發表
上星期五去健康院打一歲針.... 到e+第7日都無反應

肺鏈針就會在月尾去私家醫院打埋佢...相隔耐少少會好d..

大宅

我都係等兩星期左右就去打埋肺鏈針...因為怕同一時期打的話..都唔知邊支針會發燒...咁樣會清楚D

原文章由 adakitty 於 08-10-16 14:14 發表
肺鏈針-果時醫生好似話唔可以隔太耐..因為係一支支咁接落去..

禁止訪問

別墅

Yes, my doctor said on the 13th month.

複式洋房

我果個08/10打針,12/10中午來料,101-102度,飲退燒水都唔係好退,13/10仲燒到103度,即刻睇醫生,都係比d退燒水,都唔係好退,keep住100-102度......直至15/10早上.開始退燒有紅點出現..16/10..17/10..都未退"診"...今日再唔退"診"就睇多次醫生....其實我到依加都唁知係針後反應定係"玫瑰診".....

[ 本文章最後由 jc10910906 於 08-10-17 10:32 編輯 ]
http://www.rogepost.com/n/9381717974

子爵府

我想打去肺鏈先..因為我見仔仔上幾次打都冇咩腐作用..
但係呢支就咁多人都話有問題..

原文章由 angelar 於 08-10-16 02:40 PM 發表
我都係等兩星期左右就去打埋肺鏈針...因為怕同一時期打的話..都唔知邊支針會發燒...咁樣會清楚D

首頁
12345...7

尾頁

跳至