跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 firepig 於 08-10-31 12:51 發表
聽到那麼多bb有出疹 & 發燒. 夠竟是那一支針會有反應? 水痘針, 麻疹混合針 or 肺炎鏈球菌針 ? 我bb未打水痘針!!!

係一歲支MMR混合針呀, 我仔仔成身都有疹, C+醫生話可能係麻疹TIM, 不過無野攪, 等佢自己好返囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔關水豆針 or 肺炎鏈球菌針事..

原文章由 firepig 於 08-10-31 12:51 PM 發表
聽到那麼多bb有出疹 & 發燒. 夠竟是那一支針會有反應? 水痘針, 麻疹混合針 or 肺炎鏈球菌針 ? 我bb未打水痘針!!!

子爵府

唔關水豆針 or 肺炎鏈球菌針事..

原文章由 firepig 於 08-10-31 12:51 PM 發表

複式洋房

我B仔10月21日打的,宜家已經第13日,好彩一點事都無,好似平時甘 聽日就會帶距打肺炎鏈球菌既針!

子爵府

你就好啦..阿仔仲有d咳咳...未好哂..

原文章由 maywong223 於 08-11-3 06:31 PM 發表
我B仔10月21日打的,宜家已經第13日,好彩一點事都無,好似平時甘 聽日就會帶距打肺炎鏈球菌既針!

複式洋房

我囡囡10/29打o左, touch wood 到今日為上都無問題.... 希望可以keep 住...過埋呢個week 啦

大宅

晴仔就"慶"左好幾日, 27打針, 2號個人慶慶地, 但唔過37.2, 所以只係餵過2-3次退熱藥, 等佢舒服 d. 呢兩日佢就最唔舒服, 搞到我地成晚都無得瞓, 尋晚抱左好耐都係咁喊, 結果要播碟睇vcd 佢先收左聲, 好慘...佢有兩聲咳, 又有"乞嚏", 但又唔見有疹喎。

都係今日帶佢睇下醫生穩陣 d...

複式洋房

唉...早3日先post 話阿女無事....點知出o左個post 個晚, 阿女就燒啦....

4:00am 摸到佢慶慶地, 一check, 就38度啦....即刻攪醒佢食藥....喊到7彩...

第2朝起身, 仲有dd 燒, 一餵藥, 點知藥+奶都 埋出黎..

呢2日, 反反覆覆咁燒, 不過好彩都過38度..
搞到無哂心機返工...

今日好似好dd 啦, 都無高過37.5, 所以無比藥佢食.....希望佢快d好返啦...

大宅

好媽媽勳章

我個囝燒咗3日了,尋晚4:00喊到而家...真個頭痛....

大宅

sherton took it on Oct 27. so far he just feel tried and dont want to eat during this period ....

if he can pass the 12 days, is this mean he will be fine ??????

大宅

My daughter has the MMR vaccine/肺炎球菌疫苗 on last Friday, she has fever the whole night and next morning,..don't want to have milk at all for one day. On Sunday, she back to normal again!!

複式洋房

請問有問bb過左12日後先出疹?好奇怪,我個b於第10日發燒,只是100.7度,食左一次退燒藥就冇事... 所以我以一切順利,於是在第13日就去打肺炎鏈球菌針, 點知即日下午及第二日於身體不同地方就出疹...

醫生話支肺炎針係唔會出疹的... 所以都唔知發生什麼事...

大宅

Updated, the MMR is really strong that my daughter suddenly have fever again on Tuesday. ( 5 days later).

原文章由 BBCoffee 於 08-11-10 10:16 發表
My daughter has the MMR vaccine/肺炎球菌疫苗 on last Friday, she has fever the whole night and next morning,..don't want to have milk at all for one day. On Sunday, she back to normal again!!

複式洋房

我仔仔都系打完針11日後才出疹,無發燒,胃口正常,活動自如,醫生話三至四天就會退,不用吃藥的,唔駛擔心!

複式洋房

我個女10/29打針, 上星期發燒...唔算高 由37.6-38 之間...

食o左2次藥, 退番, 過2日佢又燒過...仲咳tim, 咳o左1.5日, 帶佢睇醫生...話佢有dd傷風喎, 又食多2日藥.

停o左3日, 又燒番....

請問打完針發燒, 係咪會咁反反覆覆o既呢...?

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

sor錯左地方發問

洋房

感謝上天
仔仔28/10打完之今,無事

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至