自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:冇人提【家族的形式】? 也很感人,香取慎

原帖由 Sumyeema1 於 16-04-18 發表
冇人提【家族的形式】? 也很感人,香取慎吾+上野樹里,演爸爸位綠葉西田敏行真是老戲骨,好掂!

...
呢套我好鍾意,溫馨小品睇得輕鬆,首主題曲好正!!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:《近十年到近期的我最喜愛日劇》

オトナ女子、家族的形式 、流れ星、I\'m home
昼顏、絕對零度、零秒出手、早海さんと呼ばれる日
プロポーズ兄弟〜生まれ順別 男が結婚する方法

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Sumyeema1+於+16-04-18+發表

原帖由 mrshau 於 16-04-18 發表
間屋好正

西田敏行勁專業

寶石宮

引用:Quote:原帖由+Sumyeema1+於+16-04-18+發表

間屋好正

西田敏行勁專業

水晶宮

螢之光

男爵府

引用:Quote:原帖由+Lukeung+於+16-04-18+發表螢

原帖由 bobosweet 於 16-04-18 發表
你都睇好多,堅!其實日劇真係好好睇
我好少睇香港劇(我估1年應該得1-2套),我比較喜歡日劇台劇個d!

大宅

點解冇『一公升的眼淚』既

大宅

一公升眼淚 (勵志 感人)
交嚮情人夢 (惹笑 勵志)
Last Friend (另類愛情, 感人)
仁醫 (感人, 故事吸引)
約會 (爆笑, 選角一流)
家族的形式 (親子關係)

以上有三套係上野樹里主演, 一個好有個性嘅實力派演員!

bobosweet    發表於 16-4-18 16:40

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

上星期某日咁岩開電視睇到果套偵探的偵探, 有冇 jm 睇過, 睇左大半集, 好似幾好睇咁........

我超少睇日劇, 呢個 post 提過咁多套 我只睇過 14 歲的媽媽 都幾好睇...
大事化小, 小事化毛.........

公爵府

引用:深夜食堂高護木的規則我不能戀愛的理由Spec

原帖由 Jessie688 於 16-04-18 發表
深夜食堂
高護木的規則
我不能戀愛的理由
深夜食堂電視好睇過漫畫

bobosweet    發表於 16-4-18 13:04

男爵府

米倉涼子嘅「交涉人」及「不忠實時刻」都好睇!

侯爵府

Jotei
Mother
Last Friends
Mr. Brain
Hero
Good luck

珍珠宮

Lam-美咲 發表於 16-4-18 11:47
點解冇『一公升的眼淚』既
加左了, 呢套真係堅好睇! 醫生又靚仔!

珍珠宮

Lukeung 發表於 16-4-18 11:36
我好少睇香港劇(我估1年應該得1-2套),我比較喜歡日劇台劇個d!

...
呢排有D港劇算係好左D, 今晚8時入席有黃秋生, 所以會睇下! 我都有日劇台, 但係好少睇, 因為如果好好睇會心急等唔切!

珍珠宮

petitsomeone 發表於 16-4-18 11:26
螢之光
螢之光係毒劇之中嘅毒劇, 又超攪笑, 我未生BB之前都好似佢咁乾物, 間屋好亂, D衫收左就咁放係床, 食野飲野都要放係唔洗郁手可以拎到嘅位置, 所以超有共鳴!

男爵府

Doctor-X 系列

交嚮情人夢

珍珠宮

引用:產科醫鴻鳥+/+37°c的眼淚+/+家族的形式+/+

產科醫鴻鳥 / 37°c的眼淚 / 家族的形式 / 請與廢柴的我談戀愛 / 今天不上班 / 瑩之光 / 直美與加奈子 / dr ...
我而家煲緊37.5度的眼淚 & 直子和加奈子

37.5首主題歌 (大丈夫) 好好聽

大宅

交響情人夢
My boss my hero
Attention please
14歲媽媽
大奧
鬼嫁日記

男爵府

有冇睇過「媽媽遊戲」同「喪失名字的女神」?兩套差不多倒模一樣,係講幼稚園學生既媽媽勾心鬥角既故事。

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

好多大家都提過,最近番煲木村嗰套Pride, 冰之驕子,我覺得佢呢套都吾錯。

首頁

尾頁

跳至