網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章

可以舒緩痛症通經絡運行全身有冇人買過?

我上星期買左! 想問下大家有沒有分享.

天然砭石温灸器具木质艾灸仪器扶电经络能量仪 汉灸仪阳养生灸罐 https://item.taobao.com/item.htm ... amp;_u=i2eso136d143

天然砭石温灸器具木质艾灸仪器扶电经络能量仪 汉灸仪阳养生灸罐

男爵府

回覆:养生灸罐

好唔好用!?

象牙宮

mrsanthony 發表於 16-4-18 13:57
可以舒緩痛症通經絡運行全身有冇人買過?

我上星期買左! 想問下大家有沒有分享.

走缶用...
背要人家幫你推的。
很舒服的。 別人幫我推背。

经络能量仪扶刮痧阳红外线

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆:养生灸罐

買左差不多的,家人說好用

大宅

虎到金來勳章

我用左在温灸手腳, 都好好用, 可推介.

只是我最想用於腰背, 因好酸痛, 但自己好難攪!

大宅

虎到金來勳章

333s 發表於 16-4-18 22:45
走缶用...
背要人家幫你推的。
很舒服的。 別人幫我推背。
您就好, 有人幫您推背。

象牙宮

mrsanthony 發表於 16-4-19 13:13
您就好, 有人幫您推背。

我上深圳推背。 艾灸@80, 電針灸。。。
在家, 用按摩机的。推背,代替人手。
舒服+平過工人。

我痛症多年。。。家有好多理療机。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

虎到金來勳章

回覆 333s 的帖子

您家有好多理療机?

可以介紹下嗎?

象牙宮

mrsanthony 發表於 16-4-20 09:24
回覆 333s 的帖子
您家有好多理療机?

你為何要用灸罐?

冇疼冇病, 唔多需要買那些啦。 去旅行, 去玩好過。

我有痛症。沒辨法。 錢用來醫病。
家用理療机, 不太貴, 我會買來家用。 成本平D。省少少錢。輔助性質。隨時可以用。
中醫診所, 成本高嘛 。 物理治療 也要@ $350。 針灸@$150-180

我每周看中醫。@270/4日
每周去電針灸, 溫灸, 推拿。@RMB280-360
西醫, 專科要复診。 最平 @45/@60 藥也平 @30-50

成本唔平呀。日日藥煲, 日子並不好玩喲。哎命苦。
家有好多理療机? 非貪玩, 用來醫自己病。病疼还要識計數。

理性討論交流者。

大宅

虎到金來勳章

我用灸罐希望可以通經絡運行全身, 便會舒緩痛症 - 腰酸背痛, 手腳痺和頭痛

我未到十分嚴重(5毓得)階段, 但行5久坐5久企5久,伸5直囉, 若找人拔完罐刮完沙, 就舒服番些

首頁

尾頁

跳至