親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,我見有d媽咪話可以係落馬洲打的過去,只不過$60,咁係味即係我可以搭火車到落馬洲支線,過關後就有的士架啦?定係落馬洲另外一邊,即私家車/貨車過關個到搭呢?我老公話差好遠架喎???

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 a776170 於 08-10-13 21:27 發表
如題,我見有d媽咪話可以係落馬洲打的過去,只不過$60,咁係味即係我可以搭火車到落馬洲支線,過關後就有的士架啦?定係落馬洲另外一邊,即私家車/貨車過關個到搭呢?我老公話差好遠架喎??? ...

去到落馬洲, 要行返出去大街先截到的士架, 妳會望到一條的士龍, 但唔係的士站呢架, 我都唔明點解人人都係果處上車, 其實幾危險架 我係6月去架, 唔知現在有無改善到
不過我截果部的士原來唔識去, 比埋地圖佢睇都唔識, 最後佢要打電話問行家先去到, 好彩的士費都係$6x回程我地就係青青世界坐巴士去世界之窗站去落馬洲, 因為亞仔想搭深圳地鐵

[ 本文章最後由 cherryma 於 08-10-13 22:28 編輯 ]

大宅

oh,thank you,即係我可以搭火車到落馬洲支線再轉的士就到,都好方便嗃,等我之前仲諗住搭去羅湖轉深圳地鐵再轉酒店接駁bus,咁而家唔使咁煩啦
其實青青世界會唔會好悶架,因之前暑假去左長隆,可能熱得太利害,搞到無晒心情覺得咩都ma ma地,今次唔敢抱太大希望 ,第2日我地都係諗住搭車去埋歡樂谷/世界之窗,我地全部都未去過,但聽說已經好舊,真的嗎?你又有無好的提議?many thx!

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 a776170 於 08-10-14 09:08 發表
oh,thank you,即係我可以搭火車到落馬洲支線再轉的士就到,都好方便嗃,等我之前仲諗住搭去羅湖轉深圳地鐵再轉酒店接駁bus,咁而家唔使咁煩啦
其實青青世界會唔會好悶架,因之前暑假去左長隆,可能熱得太利害,搞到無 ...

http://hk.myblog.yahoo.com/perryuen2/index?l=f&id=5

妳可以入去我個blog睇睇!

長隆個歡樂世界同青青世界可以話係兩樣唔同的活動, 各有各好玩, 不過青青世界玩一日就夠, 歡樂世界就玩多幾次都重想去, 亞仔亞女去過兩次, 都重成日叫我再去
歡樂谷同世界之窗我N年前去過, 所以答唔到妳

[ 本文章最後由 cherryma 於 08-10-14 19:30 編輯 ]

大宅

ok, many thx!

首頁

尾頁

跳至