自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

事發在4點幾時,已嗅到一陣煲焦野味,以為對面村D車房發出,因為有時見佢地燒緊野,細仔嗅到好大陣味時問我係咪煲緊野,我以為自己無熄火,叫細仔睇下啦,佢話我地無煲緊野,跟住我出"騎樓"樓下啦,見到有D白煙,跟住拎塊鏡照下去睇下,樓下家個窗發出D白煙,時有時冇咁,以為佢地煮緊野啦!再睇多兩眼連"騎樓"都會出白煙,唔對路立刻打電話去房屋處想叫我果座實Q上去睇睇,上到來問我,我話樓下喎,佢睇完樓下家人話無人係屋企,我開門比佢入來睇望下,最後有人叫佢去關左個煤氣總掣先,之後無再出白煙啦!佢地隔離鄰居話個婆婆樓左樓下公園,叫實Q落去搵佢返來,好彩個婆婆無事!好似話得個婆婆自己住的!
雖然得白煙無火,但我都好驚!可能我地住最側面位,無人發覺到,而我住最高層!

男爵府

好彩你發現得早,如果唔係就.........

珊瑚宮

好媽媽勳章

好彩人冇事咋 mouth: mouth: mouth:

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 april0827 於 08-10-16 20:09 發表
好彩你發現得早,如果唔係就.........

我本來無諗住睇下的,係我細仔係咪話好大陣味,我先去睇下的!

珍珠宮

為人為己, 勸個婆婆安番個 fire alarm 啦, 好平 je..

禁止訪問

大宅

好彩冇人有事咋

大宅

我對面個阿婆都試過......消防員、警察好齊人我隻6個時訓緊覺,同佢講火足,叫走人,佢都唔理唔緊張 。我就好驚,因要抱狗又要照顧個女行樓梯,最後都係留左係間屋度。消防員叫我關門唔好睇野,勁大煙又大味

首頁

尾頁

跳至