興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

cy101 發表於 16-5-31 15:11
陰公, 成身損晒, 試下搵粗SALT 同佢浸下身做SPA!

我連海鹽浸浴都試過唔得,呢两日食返藥先變返pink皮膚咋

大宅

nicole_yan 發表於 16-5-31 21:34
我我肉糧都轉過啊,但食左一個月,佢體重急劇下降,睇醫生話佢營養不良,唔好再食生肉糧,話生肉嘅營養唔 ...

我隻仔又冇食生肉糧體重下降,相反之前皮膚有事時,又甩哂毛時真係瘦到成隻雞殼咁(得骨),食羽毛糧(敏感糧)就真係冇營養了!其實,我隻仔食左有改善好轉,你的也未必一樣岩的。
你同狗狗都要加油,祝你寶貝早日康復!
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

nicole_yan 發表於 16-5-31 21:36
請問有冇相或link睇下?同埋點用?如果用左可以分享下嗎?
我係HKTV MALL買的,你入條LINK睇下,我無格過價唔知貴唔貴.
http://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E5%A8%81%E9%BE%8D%E5%84%AA%E5%8C%96%E7%94%9F%E6%B4%BB%E9%9B%86%E5%9C%98%E6%9C%89%E9%99%90%E5%85%AC%E5%8F%B8/s/H0259001/Smiley-Pet/%E7%A4%A6%E7%89%A9%E7%9A%AE%E8%86%9A%E8%AD%B7%E7%90%86%E8%86%9C120%E6%AF%AB%E5%8D%87/p/H0259001_S_W95S7064

我未收到貨,試左當然可以分享啦.你睇下等唔等我幫狗狗試左再睇效果.

其實獸醫教我比人食既冬蟲草膠囊狗狗食,由每個月都要睇醫生變依家一年睇3次左右,但肚仔黑晒和個身仍會有敏感.但我隻係大狗都只係一日食半粒,你隻細狗我唔敢建議你比佢食.

大宅

FA8866 發表於 16-5-31 22:15
我係HKTV MALL買的,你入條LINK睇下,我無格過價唔知貴唔貴.
http://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E5%A8%8 ...

好啊,我等你消息,謝謝

我自己其實都想同佢試中醫,但真係唔識

大宅

而家佢個身係冇皮屑,然後皮屑位啲毛一抆就會連毛甩,完全係皮膚病所致,好頭痛

公爵府

nicole_yan 發表於 16-5-31 22:19
好啊,我等你消息,謝謝

我自己其實都想同佢試中醫,但真係唔識

無問題,我收貨後同狗狗試一星期再報告情況先,真係買到一屋都係又唔啱用好浪費。
我無諗過試中醫呀,驚佢受唔到
比我狗狗個黑肚你睇下,陰公到。

公爵府

回覆樓主:

張相太大,如嚇到大家唔好意思

大宅

嘩,真係好勁喎,睇到都心痛,見到佢地不停抓個心都實哂,希望你個隻都快啲好返啦

我都係買左好多嘢俾佢試,哈哈

大宅

希望快d好番喇.....
中醫遲d先試會唔會好d呢....始終都唔清楚佢地受唔受到..

大宅

呢两日食返藥,皮膚唔再紅,但就有呢啲皮屑,你地個啲會唔會咁?

大宅

你不用日日同佢做mask架,
http://www.petmall.com.hk/zh/pro ... d&pet=&bid=
呢個網我以前買開架,價錢同你買既價錢一樣,我個次傾開那個狗友都係養大狗,
我都係話咪即係同埋自己做mask,但佢都話無計
我仲有用呢隻
皮膚瘙癢護理礦泉浴

呢個網有齊smily pet既產品,希望幫到你地

公爵府

mdc0307 發表於 16-6-1 14:08
你不用日日同佢做mask架,
http://www.petmall.com.hk/zh/products_details.php?id=2253&p=brand&pet=&bid=
...

唔該晒你,我今日剛收左貨同狗狗做左一次,仲以為要日日做添。
隻味幾好呀,狗狗都無抗拒。
如佢受得到我買埋佢隻沖涼液試下先。

nicole_yan    發表於 16-6-2 15:06

公爵府

nicole_yan 發表於 16-6-1 13:07
呢两日食返藥,皮膚唔再紅,但就有呢啲皮屑,你地個啲會唔會咁?

我隻好似無乜喎。

大宅

三年前我隻貴婦仔又係咁,無啦啦咬到自己下身D毛甩哂,又抓到流哂血,去荃灣睇醫生又話佢生癣,食左成個月抗生素都冇好過,之後去返太平道睇,醫生話佢吾係癬係皮膚敏感,食左藥又好返DD,但我隻狗仔果陣已經9歲,吾想佢食咁多藥,但用椰子油抺身噴醋乜都試過都吾得,見到佢咁個心好痛,維持左兩年左試又試,上年咁啱又冬天,為左防止佢再咬毛同抓下身我就買左幾件連腳衫比佢著,著左一個月之後佢就冇再咬毛,D毛生返出黎,到左依家成年冇著衫都冇再咬.

大宅

不過我隻貴婦體溫亦係一向好高,雖然冇再咬毛但仍然有抓身,而且個肚仔仍然有抓到紅哂,我keep住有同佢返太平道覆診,之前嚴重D就食返藥,一食藥就好返D,停藥又抓過,醫生叫我同佢打皮下針,因為比食藥平好多又吾使日日打,但未到最後一步我都想用任何藥物或打針,佢係由細到大都食生肉糧嘅,呢半年我試緊餵白烚雞肉或煮蒸魚加西蘭花南瓜甘筍仔再加小小生肉糧,再加一茶匙椰子油同魚油丸,五日左右用醫生開嘅蘆薈沖涼液加護髮素沖涼,呢排真係又好返好多,至少個肚仔冇咁紅同冇發巔咁抓

大宅

回覆 FA8866 的帖子

係呀,隻味幾好希望幫到你

大宅

回覆 laukiki 的帖子

同我一樣我個隻都係抓到個身流晒血~
見到我都痛~~

著衫係有用...但係大熱天時我真係唔忍心著衫..

大宅

nicole_yan 發表於 16-6-2 15:07

同我一樣我個隻都係抓到個身流晒血~

好彩我果陣咁啱係冬天,著左一個冬天連體衫褲佢已經冇咬毛,睇左咁多次醫生都冇用而居然著衫攪掂左,你可以試下長開冷氣,因為低溫可以幫到佢冇咁痕,佢個身如果好熱用D冰袋敷下佢個身,或者比個冰墊佢瞓,佢至少會舒服D

大宅

冇用架~~我就算夜晚返到屋企開左冷氣,佢都一樣抓不停~

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

product_image smallsmall 寵物滅菌除臭配方 (PT290)

我家貓貓同我妹妹d狗狗用哩隻好返晒....

首頁
12345...6

尾頁

跳至