跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下你地個價錢同埋成效如何?

伯爵府

2手市場近日好多 disney 美語出售
價錢, 妳可以去 8 下

我買了 English Time
2仔好鐘意 !
效果都合乎我期望
3女就開始有 d 反應
識得對住黎笑笑口咁睇

別墅

原文章由 B.B.BaBa 於 08-10-20 14:55 發表
想問下你地個價錢同埋成效如何?

Around $40,000. It's good since my daughter likes listening to the songs and play with the toys.

大宅

Hi bigchicken6,

有無同佢每日玩flash card, 有無效? 有無俾DVD佢睇?
原文章由 bigchicken6 於 08-10-21 09:31 發表

Around $40,000. It's good since my daughter likes listening to the songs and play with the toys.

複式洋房

我同朋友借咗成套碟,但BB都唔仲意睇,只係有幾首哥仔仲意聽咋~
但返而佢仲意玩Flash card, 佢覺得好得意!

別墅

同朋友借左d DVD, 我囝囝好鍾意. 睇左半年, 佢都跟到d歌仔一齊做動作+講到幾個單字. 個心 15 / 16, 唔知好唔好買set新既俾佢一路學 .

男爵府

大囡時我買了minnie set,大囡學得好好,九個月可以做動作...好快講到英文,一歲九個月可以講英文句子...
不過樂樂就無咁好啦...仲未識跟住做動作
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

好媽媽勳章

我買左2nd hand,bb由5個月用到而家,都識跟部份video做動作,同埋好鍾意個讀card機。 佢地學野真係好快,除左dwe我仲買左
your baby can read, 2套佢都學到野, 不過我就buy後者多d,因為全是真實圖片,不像dwe是cartoon。

個人認為,其實任何教材只要keep住比bb用,佢一定會學到野,唔一定要買幾萬蚊既dwe。

別墅

潼潼媽:
我最近先比柔柔用flash card,佢都好鍾意睇。DVD就由細睇到大,逢食粥就睇,勁開心,中晒迪迪尼毒,佢好鍾意Bunny同Froggy!d歌易上口,基本上我同姐姐成日都唱住d歌,去街,沖涼,換片時時都唱,而家連daddy都唱埋,daddy話學到生字喎!

原文章由 lswkaren 於 08-10-21 17:29 發表
Hi bigchicken6,

有無同佢每日玩flash card, 有無效? 有無俾DVD佢睇?

大宅

柔柔已經由細睇到大喇. 我都係俾潼潼由6-8個月先開始俾佢睇DVD. 咁柔柔應該俾潼潼熟好多.
係吖, d歌好易唱, 我哋同你一樣, 任何時間都哼住d歌, hahaha! 有時連搭車都大大聲唱. 唱到已經當自己係屋企

原文章由 bigchicken6 於 08-11-8 20:50 發表
潼潼媽:
我最近先比柔柔用flash card,佢都好鍾意睇。DVD就由細睇到大,逢食粥就睇,勁開心,中晒迪迪尼毒,佢好鍾意Bunny同Froggy!d歌易上口,基本上我同姐姐成日都唱住d歌,去街,沖涼,換片時時都唱,而家連daddy都唱埋,daddy話學到生字 ...

民房

原文章由 bigchicken6 於 08-11-8 20:50 發表
潼潼媽:
我最近先比柔柔用flash card,佢都好鍾意睇。DVD就由細睇到大,逢食粥就睇,勁開心,中晒迪迪尼毒,佢好鍾意Bunny同Froggy!d歌易上口,基本上我同姐姐成日都唱住d歌,去街,沖涼,換片時時都唱,而家連daddy都唱埋,daddy話學到生字 ...

我個女都係,勁仲意MICKEY & MINNIE, 想佢坐定定時一播即掂, 佢由2個半月開始用, 佢睇住D DVD, 有時會跟住做動作.

玩TALK-A-LONG又特別仲意其中幾張卡, 見到一定會攞住.

別墅

我係baby expo時買架,大概用左4個月左右,阿女會跟住歌仔做動作,佢已經睇到記得晒下一個動作係咩添呀!

佢都好鐘意玩talkalong card呀,依家俾幾張動物卡/食物卡佢,叫佢拎邊張佢都識架,拎完仲要你"look"下,如果arm仲會拍手掌添!

複式洋房

HI.如寶媽媽
有事想請幫忙ar..因我想維修返playmate部幾同埋買返個火牛+guide book. 但不是會員. 唔知你可否幫我問一問呢. 唉..想請求有冇媽咪可以幫下我補購,
或可否借個會員號碼給我 我自己可以打電話佢補購.

[ 本文章最後由 yoyotown 於 08-12-6 01:25 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至