自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我唔覺有咩問題喎...CITY SUPER 個D都有得賣GA
如果依D野唔係玩具反斗城賣,咁應該係邊賣呢???唔通係水電鋪賣咩..而且唔係個個小朋友見到都驚GA,有D一見到開心都痴左
另樓主講既有人扮鬼扮馬,其實應該唔係個到D STAFF黎GA喎
因為我去左幾次都見到好多客人自己拎黎扮啦
有次我仔仔都比一個人嚇佢啦,不過我又無樓主咁嬲,因為我覺得如果你唔LIKE既可以唔行去個PART

原文章由 BABYQOO 於 08-10-21 11:37 發表
你可以吾去架wor...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

過左萬聖節先去囉......

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我本人閒到椰汁味係會想嘔既~~
我控制既只可以屋企唔整~
有次去酒樓食飯~後面 木台 食椰汁咩雞煲~我真係飯都食唔落~唔通叫人唔好食咩~~~!!咪等屋企人食完拿拿林走人囉~~~!!

e個世界好多人有~都有唔同既習慣~好難就得晒所有人~~~!!

如果你囡囡拎住隻公仔出街~人地小朋友好驚~唔通人地又叫你拎開佢咩~唔好拎出黎收埋佢咩~咁緊係驚果個自己閃ga la~

水晶宮

好媽媽勳章

百佳都有得賣呀....

原文章由 HEIDICHOI 於 08-10-21 14:03 發表
我唔覺有咩問題喎...CITY SUPER 個D都有得賣GA
如果依D野唔係玩具反斗城賣,咁應該係邊賣呢???唔通係水電鋪賣咩..而且唔係個個小朋友見到都驚GA,有D一見到開心都痴左
另樓主講既有人扮鬼扮馬,其實應該唔係個到D STAFF ...

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 yobi 於 08-10-21 14:06 發表
我本人閒到椰汁味係會想嘔既~~
我控制既只可以屋企唔整~
有次去酒樓食飯~後面 木台 食椰汁咩雞煲~我真係飯都食唔落~唔通叫人唔好食咩~~~!!咪等屋企人食完拿拿林走人囉~~~!!

e個世界好多人有~都有唔同既習慣~好難就 ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

total agree !

我阿仔國慶去睇煙花, 佢比d煙花嚇到喊......
等我又走去投訴正苦先

原文章由 patpat234 於 08-10-21 13:56 發表
如果咁都要投訴...我要投訴聖誕老人,我仔好好好驚,電視睇到都喊
我要投訴disneyland入面 o既mickey mouse,高菲,pooh pooh
仲有其他公仔,我女見到會喊.
仲要要投訴埋廸士尼美語入面隻青蛙,阿女睇到會嚎哭.

唔想睇唔 ...

水晶宮

早兩日係沙田都見到,著到黑蚊蚊(好似死神咁),戴埋個無面的面具,我叫2個去睇(3歲同7歲)佢兩個唔去(咁我唔會迫佢),咁daddy就行去比佢地睇,入到去會拎比佢地摸下d面具、用品,由其個細嘅,等佢知道係假嘅,我個細女重擺上面度玩呀。我自己覺得反而敢做等佢多一個經驗,知道見到有人戴呢d面具係假扮嘅就唔洗反應咁大同咁驚。

[ 本文章最後由 jk923 於 08-10-21 14:45 編輯 ]

大宅

好似上年都有ka la~~~我囡最初好驚,但過左一陣重自己走過去同佢hello tim~~~不要太緊張啦香港人,小朋友有時要咁先會長大ka.....唔好下下都話complain...他們都係攪氣氛之ma....

[ 本文章最後由 ruru 於 08-10-21 14:50 編輯 ]

大宅

原文章由 lovebabyching 於 08-10-21 11:20 發表
下,,咁就o黎萬聖節梗係要應景架啦

賣鬼怪野都唔得?

正如聖誕節都會有人扮聖誕老人架,難道咁又得人驚?

而且反斗城又唔係淨係得小朋友去o既 ...

同意

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

帶個小朋友去見識多 d 啦, 咪當佢係溫室植物咁養先得 ga, 小小野就話要投訴人....

伯爵府

我老公仲去搵個最恐怖嘅mask戴住睇吓有咩反應添.不過個小朋友比人嚇親都咁激動都係正常嘅.您都唔好咁嬲喇.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 circleda 於 08-10-21 11:22 發表
可以乘機今世都唔去, 慳返唔少

我正想同版主講..下次亞囡話要去..同佢講有恐怖巫婆..唔好去...玩具都唔使買. ..

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

!
太保護,好似溫室花朵,反而會害左佢!
原文章由 jk923 於 08-10-21 14:43 發表
早兩日係沙田都見到,著到黑蚊蚊(好似死神咁),戴埋個無面的面具,我叫2個去睇(3歲同7歲)佢兩個唔去(咁我唔會迫佢),咁daddy就行去比佢地睇,入到去會拎比佢地摸下d面具、用品,由其個細嘅,等佢知道係假嘅,我個細女重擺上面度玩呀 ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

等待驗證會員

我上個禮拜帶小朋友去迪士尼, 當時見到有工作人員扮鬼喺度行嚟行去, 佢個樣都幾嚇人ga, 搽到塊面青色, 個咀好紅, 仲要著到黑蚊蚊, 佢本來想嚇我個仔咁, 大步大步行過嚟搵隻手惦我個仔, 點知我個仔望住佢一陣, 跟住講 ~ 哥哥, 你咁樣唔得ga, 你要嗌埋出嚟先嚇到人ga嘛, 你仲水皮過學校d老師, 我媽咪見到曱甴個樣仲驚過你啦.................
嗰個哥哥話~ 細路, 你都好大胆喎
我個話話 ~ 你比d 心機啦

可能, 我由細到大都帶佢地周圍玩, 我喺屋企又搵d被呀, 搵d衫呀 lup 住個頭扮鬼同佢地玩卦, 所以佢地都唔驚

子爵府

原文章由 jk923 於 08-10-21 14:43 發表
早兩日係沙田都見到,著到黑蚊蚊(好似死神咁),戴埋個無面的面具,我叫2個去睇(3歲同7歲)佢兩個唔去(咁我唔會迫佢),咁daddy就行去比佢地睇,入到去會拎比佢地摸下d面具、用品,由其個細嘅,等佢知道係假嘅,我個細女重擺上面度玩呀 ...

好認同你地的做法~
小朋友唔可以太保護
廣告又話投訴...去玩具反斗城又話投訴.....乜都投訴~
太過於保護

水晶宮

好少事咋喎

我早好多年帶我仔女去燒烤場, 果度直情有個人扮南瓜人行來行去, 見到小朋友只要講句treat or trick 就俾幾粒糖佢地, D細路不知玩得幾開心

在外國, D幾歲咁大既細路都扮鬼扮馬周街走問人LAW 糖架

[ 本文章最後由 上校車 於 08-10-21 15:18 編輯 ]

男爵府

好好笑呀

水晶宮

原文章由 irene_nky 於 08-10-21 14:35 發表
每年 7 月14 , d 舊式屋村 果隻紙紮鬼王都好恐怖ga~ , 一落街就見到ga la wow~ 冇得避ga~ 我細個果時都好驚, 惟有自己行快d ga ja wow~
玩具反x城果d 你都可以選擇唔去~ ...

係囉,七月燒衣咪唔使出街

有時見到D 聖誕老人嚇到D小朋友喊,唔通要將佢收監咩

[ 本文章最後由 上校車 於 08-10-21 15:20 編輯 ]

男爵府

而且萬聖節唔一定係恐怖,可以好可愛都得架

記得有一年行吉之島,有D團體搞D活動,好多個小朋友扮成小天使周圍派南瓜糖俾人

首頁

尾頁

跳至