跳至

首頁

尾頁

大宅

今日打左六合一同肺炎鏈球菌!

打之前先見醫生check progress,醫生話BB一切正常!當醫生問我同老公BB識坐未,我地就話未呀!醫生就好懷疑,因為BB so far其他反應都幾好,叫我俾BB坐俾佢睇!一放係墊上,隻曳豬唔駛手手扶住,但佢會搖搖下咁。我就同醫生講 "嗱!搖搖下架,唔算坐到啩!"但醫生話佢條脊骨夠直,又唔駛手扶,算坐到架喇!
我地真係好意外喎!原來咁都叫得架喇!醫生話要俾佢練習多d喇!

之後,打六合一就無喊,但一打肺炎鏈球菌就喊,但都係幾聲啫,護士都讚佢叻!不過今晚返到屋企就儍喊左好一陣!希望今晚唔會發燒喇!

今日磅有19lb,抱到我手都斷!

別墅

Dear Smileynemo,

我本來都諗住寫我BB今日去打針的事, 不過唔駛啦, 因為同你BB一樣~ 哈哈~ 只係磅重有小小出入~~ 係18.5磅~ 你話係咪因為我地兩個都係人奶B, 所以咁似????

禁止訪問

子爵府

勁呀,我個bb得16磅咋,原來搖搖下都叫識坐,咁計落我隻曳豬3個半月時已經識坐喇喎。

話時話,bb大個左,打針時有冇扭得好勁呀?之前bb打針都係1分鐘內收聲,我驚佢果陣唔知痛,大個左,咩都知喇,好驚佢喊到收唔到聲。

大宅

勁呀!!!!我個b都要用手撐住至可以坐, 我星期五至去打針希望bb有重啦因為佢成日都唔肯食奶就來6個月都係食5oz

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我小B依家5個半月, 上個星期開始識坐, 6個月針約係健康院打, 之前幾次都無發燒.

禁止訪問

大宅

我個仔打完第二日有微燒,食左退燒水就無事!佢發燒都好精神,但餵佢飲退燒水就好似俾毒藥佢飲咁,喊到嘔奶,又識po番d藥出來,不知幾醒!

yeeyee2k,bb打針時都唔會大喊,只係幾聲,唔駛擔心!

Mrs.Hamster,Philip好叻呀!佢比我個仔仲高2cm呀!我個仔重同埋高都係75%,無升無跌!但我都好滿足喇!

首頁

尾頁

跳至