自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

比個女扔咗個電話去(次所)~~我立刻捻起過清水之后找風筒吹架喇~~但衣家無晒反應呀~~~整唔整得返架~~個電話係我哥架~~借來用下咋~~過二日就返來喇~~點好呀~~無電話用喇~~ 你地有無c過呀~~~
[

珊瑚宮

原文章由 肥bb媽媽 於 08-11-10 18:52 發表
比個女扔咗個電話去(次所)~~我立刻捻起過清水之后找風筒吹架喇~~但衣家無晒反應呀~~~整唔整得返架~~個電話係我哥架~~借來用下咋~~過二日就返來喇~~點好呀~~無電話用喇~~ 你 ...

整唔到機會高達90%

話比你哥哥兇手係你阿囡,希望佢原諒你啦

珍珠宮

電話潛水, 預左certified
好好地同你哥哥道歉為上

洋房

回覆 #1 goat 的文章

certified

http://hk.myblog.yahoo.com/kid-no5

公爵府

畀面勳章

整唔返,我之前都試過,唯有買個新嘅

大宅

我試過wor!!!
即刻吹乾都冇反應呀.
咁我媽咪幫我拎去維修公司整啦.
扮傻咁話冇跌過落水架~(仲係保養期)
點知個staff都係check有水漬...
我媽咪半個鐘後再返去,同另一個staff講.
佢幫媽咪拎左入去整.一個鐘後拎得返!!
已經大半年啦~~到而家都冇事wor!!!
開心死我~!!!
唔 好太灰...搵人整下,.一個唔得再搵...再搵..
我都係比個女唔小心聽完跌左落廁所架ja!!!

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

整得反都係好微

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果係清水, 即時飛身去電話舖都可能有救(吊命果隻)
其他"水"就.........
算啦, 我仔細個, 不過毀滅左我幾個手機, 相機, remote, 室內電話..........都係關門+close廁所蓋自救吧啦
原文章由 joey122 於 08-11-10 07:27 PM 發表
我試過wor!!!
即刻吹乾都冇反應呀.
咁我媽咪幫我拎去維修公司整啦.
扮傻咁話冇跌過落水架~(仲係保養期)
點知個staff都係check有水漬...
我媽咪半個鐘後再返去,同另一個staff講.
佢幫媽咪拎左入去整.一個鐘後拎得返!! ...

大宅

去電話舖整

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 pc868729 於 08-11-10 20:48 發表
去電話舖整

多數整唔返,由其係廁所水,我o係保養期內輕微入水電話公司都唔幫我整a(要整就要另俾$)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好用風筒吹呀!
因為風筒吹可能會過熱整壞部機㗎

應該拆電池
風乾至少一晚
乾晒之後就用得返
我睇電視講㗎

複式洋房

.....你相信嗎,我自己都吾係好相信.....
我吾覺意將部電話,連褲帶機掉左落洗衣機洗,仲要過埋柔順劑.....都洗左成個鐘,到浪衫時才發現.....我把它放在DVD機上,返返覆覆,好似燴魷魚咁烘乾佢,過了一晚,雖然液晶顯示塊玻璃好似仲未乾透,但係我好心急,就試下開機........哈,點知好返喎. 只是液晶顯示屏要兩個星期後才乾透......已是半年前的事了,個電話,我現在仲用緊.....哈, so lucky.

伯爵府

趺落淡水都重有救, 咸水就真係危 d 囉.

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

以前個電話舖都是咁同我講, 而我個部是室內無線電話, 結果都用唔返 , 話說當年我叫個衰仔拿個電話比我"洗", 結果個衰仔驚我辛苦, 自己去個洗手盆度同我洗 , 當時個仔三歲, 我有打他手, 後來老公駡我不對, 個仔乖又孝順

原文章由 yennie 於 08-11-10 22:32 發表
唔好用風筒吹呀!
因為風筒吹可能會過熱整壞部機㗎

應該拆電池
風乾至少一晚
乾晒之後就用得返
我睇電視講㗎

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

即刻拆電跟住風干,應該都用得返,我果部就係死過翻生,後尾穩正d我老公帶返公司搵佢同事拆開里面用風槍吹干(唔係電話維修果d),而家用左成年都沒問題。

大宅

我試過,第三日開得返機後,即刻賣咗佢,以免過多幾日用唔到,渣都無.
ありがとう!!!

大宅

淡水就應該整得返,如果鹹水就應該唔得喇,鹹水導電呀....90%冇得救

珍珠宮

畀面勳章

99% damage, I think you better prepare to buy a replacement

首頁

尾頁

跳至