自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我唔係要爆大鑊,只係唔想再啞忍被人抹黑,給人用pm人身攻擊。我好心規勸,佢咁樣回覆我。

原文章由 tkkmama 於 08-11-18 17:26 發表
樓主想爆大won嗎???

男爵府

我只係send 過三個 PM 俾佢,係呢度都睇到晒。
我同佢中間冇誤會,只係有人次次都倒轉d野來講啫。

原文章由 alphabetagamma 於 08-11-18 17:27 發表
點解佢成日pm你架? 佢真係有點煩. 你有冇又咁煩過佢呀?? 反而我覺得佢好得閒, 係咁pm你

即係大家有誤會. 但你唔信佢, 佢又話你都唔方係好人嗎?? 我估得啱唔啱呀? ...

男爵府

你睇埋我的簽名,我係寫俾佢睇的。

原文章由 darkforest 於 08-11-18 17:20 發表
睇唔明
可唔可以講得詳細d?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

即係有人係單親度話免費或只收100蚊教人空手道,你問左資料後,妳朋友帶小朋友上去學,點知小朋友跌親瘀哂,個位導師冇道歉或問候,仲睇到教小朋友時佢指住佢地來鬧?

盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

回覆 #23 bbdou 的文章

雖然我唔知事件来龍去脈, 但好肯定樓主係有一夥助人之心!
我與樓主近排有接觸, 始於"四川編織頸巾",亦親手收イ巨織来之頸巾交教聯會 ; 之後女童軍有類似活動, 我們仍在努力中!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

Oh no. another PM.

發送到:bbdou
時間:08-11-18 17:59
內容:原始私人傳訊: 咪搞人地d Topic......啦

QUOTE:
你有冇心幫人,與我無關,但係你口口聲聲話你有親口同我朋友講過對唔住,我同我朋友同佢老公都冇聽過,當日試堂亦都完全唔覺你有任何歉意,而且我地全部都可以當天發誓,當日你有講過對唔住,我地全部都不得好死!算啦,過去左的野已經過去,你死口唔認我亦都冇辦法,只希望你能有改進,唔好再有其他小朋友受傷。
我做過d乜野事,幫過d乜野人,捐過幾多錢,我唔需要同你交待,亦唔需要好似你咁樣周圍講俾人聽,驚死人唔知你有做善事,我自己知道對得住天地良心就夠,唔知係你膚淺D定係我膚淺D呢?
我對事亦對人,因為件事就係因為你呢個人而起,不肯認錯,態度囂張,自以為是,狂妄自大,以為天底下只有你是對的,你對所有野都一清二楚?就連醫學研究都未能夠解決的問題,經你教下就可以解決?細路女,世界之大,無奇不有,天外有天,人上有人,你仲細,呢個世界有好多野你唔清楚。
"人身攻擊" 呢四個字你究竟知唔知點解?唔知就去查下字典,唔知點解就唔好亂用,係你人身攻擊我,唔係我人身攻擊你,你每次都倒轉d野來講o既?
我再講一次,一個人有冇品有冇修養唔係自己講的,從你在家長面前用手指指住小朋友破口大罵,從你四圍宣揚自己一年捐幾多錢,做幾多善事,從你追住我d post 來挑釁我,四處搞亂人地的topic,講埋D九唔搭八的野,從你鬼鬼崇崇send PM來挑釁我,以及其他種種的行為,相信大家已經睇到你的人品。
你開班幫低收入家庭,好事來喎,我點解要阻止?你又做緊善事啦嘛,又全bk的人都知道你又做善事啦嘛,做善事好,我唔會阻止的,我都有問你資料架,我朋友話計下數諗下。不過我多咀都要再提下你,真係唔好成日鬧小朋友,你自己激氣時小朋友又唔開心,點解唔試下正面d用讚呢?效果比用鬧的好得多,快得多。
有好多家長知道我的存在?咁咪好囉,提高知名度呀嘛,對你收生好有幫助架。但係我要話俾你知,BK是唔可以賣廣告的,你要賣廣告唔該你聯絡大臣,俾錢賣廣告。

原始私人傳訊: 咪搞人地d Topic......啦

我可以話你知先天係 好難醫,但我所話的是後天,你太無知,從未試過幫小朋友追進度就唔好話人,而連醫學研究都未能夠解決的問題,就可以放棄咩,你好運,你小朋友正常,你有沒有考慮過其他有有問題小朋友d家長,至於人身攻擊,我係話你話d家長,你係真唔係呀.......你話我對所有野都一清二楚?用你隻眼,我無寫過,sd咪你存在的問題囉,女人,成日叫我做細路女,你最多大我10年,我個樣保持得好唔等於我細,OK!你根本唔知道E個世界有好多嘢係可以做到,只要肯試,就有機會......好心你啦,我以前起協康教有問題小朋友,我相信我比你清楚,我同其他物理治療師起協康常常傾小朋友發展,唔似得你只懂做D無謂嘢,我PM你話比你知,但我無同全BK D人寫我做好多善事,ED係你幻想出嚟,睇醫生啦..........咁你幫D小朋友編織頸巾咁你又起度話比人知你係大好人,傻傻地

男爵府

我實在唔想再收你的pm,有咩野係度講。

呢度就係你自己講話你每年捐我兩個月的人工:

zoeywong
翡翠級國民

UID 120278
精華 0
積分 964
文章 356
閱讀權限 0
註冊 07-1-12
狀態 在線

QUOTE:
原文章由 bbdou 於 08-9-6 23:57 發表
真係笑死我,我講左D乜野來抺黑你呀,我淨係叫人睇下嗰兩條thread喎,咁人地睇完之後有乜野感想同乜野反應,我控制唔到架喎!同埋呢,如果你唔係黑ge,就應該點樣都抺唔黑架!
我個格好唔好,唔關你事,亦唔需要你理,識得我ge人自然知道我 ...

bbdou
你話咗係你ge觀點同角度就OK哂啦,我亦見識到真正正常人,亦唔會再同你潑婦罵街,大家觀點同角度唔同啫,再見同我唔會再回應,因為我比你有品更有修養(無錯,我每年捐款做善事應該有你2個月人工或以上,因為我鐘意小朋友,我助養咗5個小朋友重未計無國界、老人救命鐘及其他機構,如果我靠教小朋友錢生活,我唸我無咁多錢去幫人,亦唔係人人好似你咁,我寫完....正常人,最重要係我比你開心,因為我無敵人,唔多計較同因為好多人對我好好......BYEBYE)

對唔住阻住樓主你個TOPIC,我唔會再理佢同回應佢,大家比佢發洩吓,佢都都幾唔開心吓...............

[ 本文章最後由 zoeywong 於 08-9-7 02:52 編輯 ]

[ 本文章最後由 bbdou 於 08-11-18 18:38 編輯 ]

男爵府

跌親瘀晒係7月的事,冇道歉冇交待係事實,朋友個仔只後五歲半,係佢腰部的位置俾佢 "dun" 左落地,屁股著地,然後上身向後仰後腦撞到地下。佢係小朋友媽咪面前(佢同小朋友同小朋友媽咪之間只有一身位的距離)指住個小朋友 (個小朋友係來試堂的,不過我地唔識佢)來鬧亦係我同我朋友同佢老公都親眼睇到的事實。佢唔只鬧呢個小朋友,去試堂的小朋友佢個個都鬧,唔係小朋友有乜野錯,只係因為佢太惡,小朋友好驚,遲疑兩秒已經俾佢鬧。上緊堂的亦都有俾佢鬧,小朋友見佢太惡嚇到喊係到叫媽咪,佢仲要鬧多兩錢重,話唔准喊呀,冇媽咪呀,呢度冇媽咪架!
佢係而家至話收100蚊或免費,之前係冇的。

原文章由 召藥師 於 08-11-18 18:03 發表
即係有人係單親度話免費或只收100蚊教人空手道,你問左資料後,妳朋友帶小朋友上去學,點知小朋友跌親瘀哂,個位導師冇道歉或問候,仲睇到教小朋友時佢指住佢地來鬧? ...

[ 本文章最後由 bbdou 於 08-11-18 18:43 編輯 ]

男爵府

唉算啦....怒來都冇用
[

男爵府

我宜家已經唔嬲,費事傷身,但佢不停係BK呢度賣廣告招生,我見到拆穿左佢,佢條氣唔順咪玩野囉!

原文章由 小魚兒正正 於 08-11-18 18:42 發表
唉算啦....怒來都冇用

男爵府

原文章由 bbdou 於 08-11-18 18:44 發表
我宜家已經唔嬲,費事傷身,但佢不停係BK呢度賣廣告招生,我見到拆穿左佢,佢條氣唔順咪玩野囉!

哈....你好正義呀...
但好多BK媽都好叻呀...放心....
[

禁止訪問

伯爵府

原文章由 zoeywong 於 08-11-18 19:22 發表
佢係而家至話收100蚊或免費,之前係冇的。

我起單親媽咪見到有媽咪無錢比小朋友學課外活動,先有e個唸法,我幫d有需要人士有錯咩,你做過d嘢心知肚明,成日話人,你有沒有考慮過你自己,又人身攻擊d家長又話自己幾多年薪,係....樓 ...

樓主我也認識, 是一位很有正義和樂於助人的好網友.

我相信樓主一定5會同你結交成為朋友, 你曾經這樣對待佢朋友的仔仔, 又罵又"渴", 雖然我都唔係好識教小朋友, 而家d細路唔係以前咁教, 個個性格唔同, 教法也5同.

同埋, 你5好再pm騷擾樓主啦! 樓主5想再收到你pm.
你要講好似樓主話齋, post出來.

男爵府

CINDYC, helenjoe, 小魚兒正正, 好多謝你地出來幫我講句公道說話,我有冇利用你地,有冇用任何方法叫過你地幫我講說話你地最清楚。我唔想再講d乜野,我份人係點,認識我的朋友就會知,唔認識我的唔知亦正常,我亦唔介意人地點樣諗,道不同不相為謀,話不投機半句多,我會繼續做我做緊的事,繼續遵守我做人的宗旨「幸福非必然,施比受更有福;對自己所擁有的存感恩的心,對自己所欠缺的要積極努力;三人行必有我師,要學習別人的長處,改善自己的短處;助人為快樂之本」。

伯爵府

原文章由 bbdou 於 08-11-19 09:30 發表
「幸福非必然,施比受更有福;對自己所擁有的存感恩的心,對自己所欠缺的要積極努力;三人行必有我師,要學習別人的長處,改善自己的短處;助人為快樂之本」。

好岩聽....

水晶宮

完全同意!
想分享: "公道自在人心" 及 "世事豈能盡如人意, 但求無愧於心", 共勉之
原文章由 bbdou 於 08-11-19 09:30 發表
道不同不相為謀

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至