自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2011至尊種植勳章

唔知大家有無咁既情況,不過我真係好嬲

由上星期4開始就一直用唔到和x寬頻上網

約咗佢地既師傅,但一到要維修果日就話唔來

不停係話機房問題,唔關佢事,

仲話叫我地請假等佢來,有無病呀?依家係客戶服務約架

呢位李師傅係唔想博炒呀

又上唔到網又無師傅來整,咁樣算唔算係和x毁約?

可以追討嗎?

別墅

我之前都有咁既問題,
call CS叫佢地加強訊號,多數會上到網.
d 維修係外判,
佢地約好晒時間,唔會上屋企,
係因為佢地只係去機樓,唔會上屋企check.
不過我換左部電腦之後,
冇試過上唔到網 lu.
原文章由 bebesoky 於 08-11-19 14:48 發表

...
各有前因莫羨人

子爵府

2011至尊種植勳章

但屋苑有人話用到, 唉,第7日喇

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前到係呀,不過簽咗約冇得轉,唔係就一早轉咗唔鬼用佢啦:;pppp: 呢排上嚟換咗個唔知mug鬼野先好d渣 就算斷都好快連番

大宅

我試過攪左大半個月至上到網, D師傅約左無到, 一係突然話即刻黎, 返緊工點比你上黎呀, call去centre問, 竟然話整好左, 但我根本都未用到, 一時又話有去到機樓整, 只係無上門, 一時又話要訂零件, 要等下, 一時又話條線比第個單位用左, 總知次次答案唔同, 但由始至終都無師傅上過黎, 後來真係用到, 但未通知我, 最後我話要退黎半個月月費比我, 佢地都比番我. 依家仍然用緊佢地架服服, 因為始終平D, 除左個次不愉快事件外, 暫時都OK.

原文章由 bebesoky 於 08-11-19 14:48 發表

...

子爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 patmama 於 08-11-20 12:03 發表
我之前到係呀,不過簽咗約冇得轉,唔係就一早轉咗唔鬼用佢啦:;pppp: 呢排上嚟換咗個唔知mug鬼野先好d渣 就算斷都好快連番

我就係咁,所以依家唔知點算,有無師傳上來,約兩次都放飛機,
都唔知佢地要講幾多次大話,一直只說機房問題

別墅

和X出名係超差GA LA

子爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 lemonicedtea 於 08-11-20 12:36 發表
和X出名係超差GA LA

曾經用過没事的,再用返估唔到變成咁

子爵府

當有問題時, 打電話到和X投訢,你記得記錄時間.投訢時要求他們給你"call number",他的姓名作跟進. 但一般他們不願意給你"call number". 如果你可以在一個月內有三次故障記錄, 就可以要求同和X取消份合約,因為和X無提供穩定服務, 算係和x毁約

可以追討回水(disconnect period), 當然,不容易和不開心.

子爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 Chunyan 於 08-11-20 13:19 發表
當有問題時, 打電話到和X投訢,你記得記錄時間.投訢時要求他們給你"call number",他的姓名作跟進. 但一般他們不願意給你"call number". 如果你可以在一個月內有三次故障記錄, 就可以要求同和X取消份合約,因為和X無提 ...

明白,唔該晒

複式洋房

真係要記低同服務員通話紀錄,唔駛張同一番說話講幾次,
咁既情況真係好嬲呀!

男爵府

我用左和記好耐,.呢兩年都係試過兩次上唔到網。

子爵府

其實大部份都無問題, 只是小部分時間有問題. 一年十次倒ge.只是小部分ge! The salespersons still say they are a big company and has good quality.

[ 本文章最後由 Chunyan 於 08-11-21 09:45 編輯 ]

子爵府

2011至尊種植勳章

今日修理好,依舊没有上門,都是在機房處理,現在可以上網,但有啲lag lag 地

首頁

尾頁

跳至