論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家努力啦... 都仲有好工人架....
我家姐姐第二個約喇... 到而家樣樣都好好...
我女一出世就由佢湊,佢比我還要緊張及用心...佢知請佢為我工作,要用好多錢,樣樣都會幫我慳,情願行遠0的都吾係超市買...如我同老公晚上不回家吃飯,叫佢不用煮飯...但佢都因為知我要帶飯返工...會煮飯及炒蛋比我可以帶飯...因為我同佢講過...係公司叫外賣好貴又吾好食...為人均真...吾貪心...誠實...就算打爛隻spoon...都一定會話我知及say sorry...絕無黑面... 笑容可掬...連我0的隣居都讚不絕口... 最感動係... 佢話女女快兩歲...出年返學...佢可以湊多個... 叫我快0的生... 佢好鐘意小朋友...

民房

原文章由 穎穎豬媽 於 08-11-22 11:07 發表
大家努力啦... 都仲有好工人架....
我家姐姐第二個約喇... 到而家樣樣都好好...
我女一出世就由佢湊,佢比我還要緊張及用心...佢知請佢為我工作,要用好多錢,樣樣都會幫我慳,情願行遠0的都吾係超市買...如我同 ...

別墅

珍珠宮

真係冇得頂, 識幫你諗埋呢吓野, 都差唔多絕種咁, 恭喜你.
你工人就

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

:-D

大宅

恭喜你有個好姐姐,千金難求。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好識為僱主著想,抵

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

回覆 #1 穎穎豬媽 的文章

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

別墅

Congratulations! You're lucky to have such a good maid. However, I believe that you're also a good employer, otherwise the maid won't have her heart in your family.

Of course I know there may not have good return to the employer even the employer is good. So you're SO SO SO LUCKY!!! Congratulations once again.

Would you please share w/ us how you treat your maid.

大宅

有個好姐姐, 好過中六合彩

大宅

U are so luck

大宅

well done.

別墅

請到好工人係緣份, 好好享受啦,

我家都有個好姐姐。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

複式洋房

原文章由 Casttle 於 08-11-22 18:14 發表
有個好姐姐, 好過中六合彩

i also had a nice INDONESIAN GEI GEI, she's oversea and 1st time work in hk. she's willing to do everythings( never pretend she didn't know ) and always put her smiling on face. the most most thing that i impressed by her was she is taking a very good care to my bb and hygiene is the
NO.1 priority to our family .

複式洋房

原文章由 yeungboy 於 08-11-22 17:57 發表
Congratulations! You're lucky to have such a good maid. However, I believe that you're also a good employer, otherwise the maid won't have her heart in your family.

Of course I know there may not hav ...

my maid:
HARDWARD- i brought everythings to her( shampool/brush/vaseline/underwear/mama towel/phone-card/clothes-to her 2 daughters/clothes-winter+summer/shoes/slipper
etc..) once she told me she need it then i buy.
SOFTWARE- always talk to her, encourage her to call family , whatever i eat and need to share with her ( cheap or expensive foods+ drinks) if she's birthday hv a small party with her at home

ALWAYS PUT OURSELF ON THE OTHER PPL, IF U
CAN'T DO IT , SHE CAN'T DO IT EITHER

大宅

我都覺得自己係中0左六合彩架....
吟日我同姐姐講... 我真係覺得自己好好彩... 我個家有你幫手... 我好放心... 姐姐好開心... 佢話我都好好彩架...你地都當我一家人0甘... 呢度係我第二個家... 我一定會用心做的...

大宅

原文章由 joeywongmy 於 08-11-23 09:34 發表
我個姐姐黎左兩日
暫時都好ok呀
今日同佢去印尼舖頭
叫佢買d咖啡、麵
佢猛話好貴,又話話飲水得勒
唔洗飲咖啡
最後買左10包撈麵比佢($15)
佢仲話佢以前買只係1蚊1包
(我心諗我買包出前一丁都要$3-4)
佢真係好鬼慳:igiv ...

同我姐姐初0黎0既時候一樣呀... 好0既開始呀...

首頁

尾頁

跳至