親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Hi everyone,

個個都話英磅跌, 點解機票仲咁貴? 我無asia miles, 無得換票, 各姐妹可否交流下買出年summer去london機票既心得? summer 好似要9K ar......

一齊討論下行程, 我想去UK LEGOLAND? 同住LEGOLAND hotel, 見web site 話1day + 1free tickets + hotel, 670英磅, 咁即係抵吾抵呢? 又或係邊到買會平d .

未去過歐洲, 有無好心姐妹賜教

珍珠宮

飛London Heathrow ? 好重稅架。會不會考慮Manchester 入?

珍珠宮

想平啲,轉機okay嗎?上skyscanner search 下啦,唔一定坐cx

大宅

引用:想平啲,轉機okay嗎?上skyscanner search

原帖由 Ononluk 於 16-10-19 發表
想平啲,轉機okay嗎?上skyscanner search 下啦,唔一定坐cx
我都想暑假去...
邊到轉機比較好?我有一個4歲及7歲小朋友,我怕轉機辛苦。如果坐維珍都要7千幾一位,轉機有大韓,都要5千尾,好似同直航唔差得好多。所以都仲考慮中吖..

q**p

子爵府

Winson_baby 發表於 16-10-19 21:09
我都想暑假去...
邊到轉機比較好?我有一個4歲及7歲小朋友,我怕轉機辛苦。如果坐維珍都要7千幾一位,轉機有 ...

我今年5月尾帶3歲幾同5歲搭Emirates轉機,2大2小共$17K。
我覺得轉機好啲,有得伸展下筋骨冇咁辛苦,小朋友又冇咁悶,等轉機時又可以行下免稅店食下嘢,連坐12個鐘好辛苦,除非坐貴價位……

jcctiu    發表於 16-11-29 05:18

珍珠宮

Winson_baby 發表於 16-10-19 21:09
我都想暑假去...
邊到轉機比較好?我有一個4歲及7歲小朋友,我怕轉機辛苦。如果坐維珍都要7千幾一位,轉機有 ...

我都prefer Emirates. 但聽妳講7Ksummer直航都覺得貴,咁轉機真係唔會平好多

大宅

引用:Quote:Winson_baby 發表於 16-10-19 21:09

原帖由 Ononluk 於 16-10-19 發表
我都prefer Emirates. 但聽妳講7Ksummer直航都覺得貴,咁轉機真係唔會平好多
係吖,所以考慮中,你提議Emirates,是否在多哈轉機?

q**p

大宅

回覆:Ononluk 的帖子

我意思係維珍都7千幾都已經直行,唔洗平2千幾轉機咁煩。所以維珍呢個價我ok,會考慮

q**p

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我都想5月出發

珍珠宮

Winson_baby 發表於 16-10-20 12:00
係吖,所以考慮中,你提議Emirates,是否在多哈轉機?

Emirates 喺Dubai 轉機,Dubai 個機場都好大好靚架

大宅

teabag 發表於 16-10-19 10:51
Hi everyone,

個個都話英磅跌, 點解機票仲咁貴? 我無asia miles, 無得換票, 各姐妹可否交流下買出年summer ...

我都計劃緊2017暑假去London + Paris.
未買機票,未有行程。

大宅

引用:Quote:Winson_baby 發表於 16-10-20 12:00

原帖由 Ononluk 於 16-10-20 發表
Emirates 喺Dubai 轉機,Dubai 個機場都好大好靚架
👍👍

q**p

大宅

我也計劃2017年7月去英國 + 荷蘭或意大利.
仲計劃緊行程, 未訂機票..
想去 LEGOLAND, THOMASLAND, LAKE DISTRICT
計劃MANCHESTER 入.
仲睇緊有冇機票優惠. 現見只有優惠到6月30日前出發的...

大宅

Winson_baby 發表於 16-10-20 12:03
我意思係維珍都7千幾都已經直行,唔洗平2千幾轉機咁煩。所以維珍呢個價我ok,會考慮

...

你幾多號出發?
我skyscanner左,7月尾出發,2星期,維珍要$8千幾/ ticket 呀。已經係最平了。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

myliemama 發表於 16-10-21 23:53
你幾多號出發?
我skyscanner左,7月尾出發,2星期,維珍要$8千幾/ ticket 呀。已經係最平了。
...

試下用expedia 去search, 我是但入30/7 飛, 最平越南航空 $4617. 直航ba $7199.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我都想暑假去...

轉機唔係太辛苦. 如果中途站只係轉機, 除非價錢特別平, 否則我偏向揀坐一長一短機程既機.

以前我地坐直航夜機, 又快又舒服, 仔女全程訓覺. 今年我見小朋友大個左 (3個, 3-8歲), 坐BA響倫敦轉機, 好滿意.

我專登揀一長一短機程既機, 長途機果程係夜機等大家可以休息耐d. 我d 兩個仔打一陣機食埋個餐就訓, 訓到6-7個鐘, 之後起身玩一陣就食早餐.

最好預留至少3個鐘轉機時間. 小朋友行得慢, 大家去廁所, 安檢, 第一班機可能會遲, 機場大, 想行一陣機場商場等等都要預番d 時間走盞.

我都想坐阿聯猶d 機, 想順便響杜拜玩幾日, 不過等仔女大d 至諗.

大宅

回覆:2017 Summer London Trip

CX 都有fanfares ,時間就到連税,直航$52xx!

大宅

好媽媽勳章

myliemama 發表於 16-10-21 06:23
我都計劃緊2017暑假去London + Paris.
未買機票,未有行程。

我都計劃緊6月尾倫敦+南法,想睇薰衣草

水晶宮

bosch 發表於 16-10-22 03:41
轉機唔係太辛苦. 如果中途站只係轉機, 除非價錢特別平, 否則我偏向揀坐一長一短機程既機.

以前我地坐直 ...

我剛在7月就係坐 emirates 在阿聯猶轉機去 Paris,
回程由 London 走, 在 Dubai 停o左12個小時.
感覺係.... 夏天就唔好諗住在 Dubai 住幾天,
因為實在係太熱, 空氣又差, 個天常常白茫茫,
我地坐一程的士去沙灘, 5分鐘影完相要即坐的士返商場.
實在係太熱, 要一直留在商場.

佢 d 商場係好大, 但唔太吸引我.

子爵府

jennybbb 發表於 16-10-22 06:44
CX 都有fanfares ,時間就到連税,直航$52xx!

咩黎?

首頁
12345...8

尾頁

跳至