自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事源,我老公25號生日,我地約左班打機ge團友24號出黎食飯順便同老公慶祝,咁我老公係夾band ge,未結婚前佢年年都只係同屋企人食飯,悶到死.所以今年我諗住訂個guitar ge蛋糕比佢等佢開心下啦~
上網搵左2日,得東x堂同貴x有guitar款...而東x堂果個要5磅起,太多我地食唔晒,而且要成700幾蚊,咁今朝我就打去貴x問..點知..佢態度勁差囉...內容大概如下,有d忘記了

我:你好,唔該我想問下我想訂你地 d6x圖3d guitar蛋糕架
我想問埋佢係幾多磅架?
佢:咁佢寫幾多p丫
我:3px170 即係3磅起係咪?
佢:3p咪3磅囉,你買3磅咪510囉,你係咪真係要架
我:下...係呀,我24號要架
佢:你係咪會黎拎架,唔係一陣你訂左又唔拎我地又多個蛋糕係度呀
你知唔知呀,你明唔明呀!
我:.....我唔係本人黎拎,但我會叫我住九龍ge朋友幫我拎囉
佢:係咪真係架?你訂左真係要架,你知唔知呀
我:係...我24號晚約左食飯架點唔要
佢:咁你幾點黎拎架
我:大約5~6點啦,我要問個fd先肯定,但都係呢段時間
佢:咁你過數先再打黎啦,你寫底ac no啦,我而家好忙架
你知唔知呀
我:.........ok
我:(再禁入張圖度睇,佢張相度原來寫住"4px190")
e,唔好意思呀,我岩岩禁多次入去睇,點解佢寫4px190ge
佢:我都記得係好似係4p架,點會3p姐
我:....咁我應該過幾多錢呀?
佢:咁你咪過住510蚊先囉,我而家好忙架,得閒先幫你check啦
到時你過左510,個師傅又做唔到3p ge我咪打比你同你講
做唔到唔做囉...
我:(好嬲囉即刻..本身佢態度已經好差,惡到死)咁你幾時覆我
(我仔呢個時候就開始扭計,喊左幾聲)
佢:你過左數先打黎啦,你係咪真係要架,我好忙架
喂呀小姐,你果度好嘈囉,你過左510蚊先打黎啦..你知唔知呀
我:(已經唔想再同佢講野)
係咁啦.之後cut左佢線

有d內容唔係好記得,大致上係咁
但我真係好嬲囉...喂大佬,我係你度訂蛋糕,都叫係客丫,如果你真係咁忙,我一早留左電話比你,你唔同我講轉頭覆我?!
*一路係咁問我知唔知...你唔講,我鬼知
*好似驚死我訂左唔要咁,呢點我明呀,但係我錢都過埋比你先,我都唔驚你唔比cake我,你驚咩?
*最嬲就係...叫我過錢先,到時check到係4p up ge你就會同我講做唔到唔做?你冇野呀麻?到時我比左錢你,落左order,你聽晚先打黎話唔做比我,咁我點呀?
到時我點去第2度訂呀?乜而家d人咁做野架咩??
真係一朝早比佢激到我火都黎埋...
我打左去東x堂先打去貴x ge,人地東x堂d態度不知幾好囉.....
就算人地忙都唔會好似佢咁惡,態度咁差...咁樣講野...
如果唔係佢果度寫3p我都唔搵佢啦....頂

呼....呻完....條氣順番少少......一陣再同老公呻過

[ 本文章最後由 bebee0526 於 08-11-22 19:15 編輯 ]

子爵府

睇下呢間[email=http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1730519&extra=&page=1]http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1730519&extra=&page=1[/email]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個店員好有問題....係咁問"你知唔知呀".....佢係唔係做度傻左呀

大宅

太遲喇....我已經係美心訂左個好普通的
anyway........thx

好低落呀而家...果個網睇d cake好靚...........

男爵府

mouth:

大宅

我,,,,,,,,,,,,
忍唔住= =
美心果個都係留番25號同佢屋企人食- -
岩岩打去訂多個....又比多440蚊
但態度超好...佢趕住收工,但都好好禮貌好詳細介紹我聽呀!

daniel44
唔該晒你呀真係,,,多謝晒呀...
d cake真係好好好靚=3=

真係同貴x態度差好遠 :;pppp:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

究竟貴 X 係邊間呢 ?

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 2bzmummy 於 08-11-22 21:29 發表
究竟貴 X 係邊間呢 ?

Should be 貴族蛋糕 .

大宅

係呀...就係X族囉....
其實東X堂D CAKE真係靚好多,但因為我地食唔晒5磅....
X族果度又有3磅,我先打去問渣...
點知佢地態度差到咁囉....
我頭先講比我老公知佢都好嬲..
叫我唔好去果間度買野!仲要我住屯門....我諗住佢果度好,遠D就遠D啦..點知D人好似唔休做咁囉..........
真係唔會貼錢買難受:;pppp: :;pppp:
我咁大個女未試過訂蛋糕訂得咁激氣架!!!
我老公同我MAMI仲話叫我比個電話佢地,佢地打去投訴...
不過我諗都冇用LA...又唔係大公司

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

will u try uncle david's ? i just order a cake in there ! they said at least 3lb ! but i told him , we just have 6-7 ppl also eat after dinner ! after he ask the cook !he let me order 2lb $280 at the end ! BUT ,..........i will take it tmr. so, i not yet try it ! i hope my parent like it !
[email protected]

複式洋房

我個仔之前兩個生日都有打電話嘗試訂,都係因為接電話嗰人好差而無訂到o 佢已經做少了2 X $1000 生意了 O 之後在 Kiwx 訂。態度一流。
Nick and Nicole

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

貴x呢間未聽過 .....
好出名架?
東xx既生日蛋糕又靚又好味

禁止訪問

大宅

原文章由 mfung123 於 08-11-22 23:44 發表
我個仔之前兩個生日都有打電話嘗試訂,都係因為接電話嗰人好差而無訂到o 佢已經做少了2 X $1000 生意了 O 之後在 Kiwx 訂。態度一流。

我28號都o係kiwi訂左蛋糕,重打左好多次去問野添,
佢地d態度真係好好,都值得一贊.
不過唔知d蛋糕得唔得,我都係第一次訂.
重有佢地滿$600免費送架.

[ 本文章最後由 CANDY/CHOW 於 08-11-23 01:40 編輯 ]

大宅

我之前都有睇過你地果間,但d cake比較貴..所以我冇訂呀..
乜600蚊有得free送貨咁好...
貴族果度唔知有冇:;pppp:
不過我夜晚打去danie44 講果間,佢地話如果送去屯門都好似係$50渣...

總之貴族呢間野唔會幫襯佢囉.....

子爵府

原文章由 bebee0526 於 08-11-23 01:59 發表
我之前都有睇過你地果間,但d cake比較貴..所以我冇訂呀..
乜600蚊有得free送貨咁好...
貴族果度唔知有冇:;pppp:
不過我夜晚打去danie44 講果間,佢地話如果送去屯門都好似係$50渣...

總之貴族呢間野唔會幫襯佢囉... ...

吾好客氣,我諗住都係訂呢間比我個仔 ,上來bk搵料,多謝bk ma

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 gion 於 08-11-23 00:13 發表
貴x呢間未聽過 .....
好出名架?
東xx既生日蛋糕又靚又好味

貴x咪因為個 barbie 立体旦糕出名 law,其他就一般啦,再加上 d 態度咁差,真係唔駛幫襯啦。

首頁

尾頁

跳至