時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:littlesister 發表於 16-10-21 20:36

原帖由 wai4919 於 16-10-21 發表
其實我覺得好多香港人返大陸住,尤其退休那批,因唔想同d子女同屋住房咁大 衝突。始終香港樓價貴。而且香 ...
以為咋...佢地以為搵同聲同氣。。。點知一開口就知唔係同聲同氣

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:啲後生係好嚮往,但除咗旅遊,長住又係未想

原帖由 hyukwun 於 16-10-22 發表
啲後生係好嚮往,但除咗旅遊,長住又係未想像中咁「美」
有懶民主..囉

男爵府

回覆樓主:

移民冇理由,由一個生命安全嘅地方 ,去一個生命唔安全嘅地方 ,可以整個城市氣爆 飛機撞天橋 ,一樣有咁多塑化劑孔雀石綠 ,政治方面一樣係一團糟,而且仲要講國語 大學生畢業不過20k 只有食得 毒蘋果 太多嘅人先至會移民去台灣
M@ggie :-D

寶石宮

引用:移民冇理由,由一個生命安全嘅地方 ,去一

原帖由 金瑪姬 於 16-10-22 發表
移民冇理由,由一個生命安全嘅地方 ,去一個生命唔安全嘅地方 ,可以整個城市氣爆 飛機撞天橋 ,一樣有咁多 ...
又唔係wo..我識一個藍絲,娶b6 老婆,狂讚新移民有重大貢獻既人話去台灣

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 金瑪姬 於 16-10-22 發表移民

原帖由 good_pig 於 16-10-22 發表
又唔係wo..我識一個藍絲,娶b6 老婆,狂讚新移民有重大貢獻既人話去台灣

...
講呢啲~身體最誠實!
唔關~顏色的事吧!

侯爵府

ning.. 發表於 16-10-22 12:52
講呢啲~身體最誠實!
唔關~顏色的事吧!
佢講啫,你又信

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 16-10-22 11:50

...
即係好似D黃C咁, 又陸野又毒又剩, 但又會淘寶, 又會返大陸玩, 鬧政府點點點, 但又打政府工, 身體始終最誠實

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:ning.. 發表於 16-10-22 12:52 講呢

原帖由 SillyU 於 16-10-22 發表
佢講啫,你又信
我係信身體最誠實咋!
大把人講一套做一套…問題唔係喺顏色。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-22 11:50 又

原帖由 MsBusy 於 16-10-22 發表
即係好似D黃C咁, 又陸野又毒又剩, 但又會淘寶, 又會返大陸玩, 鬧政府點點點, 但又打政府工, 身體始終最誠實 ...
公海成日有人問打政府工D嘢,見有D JM好熟識政府内部架構,但觀其平日言論,活活生一隻黃屍,呢口咪係食碗面,反碗底囉

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-22 11:50 又

即係好似D黃C咁, 又陸野又毒又剩, 但又會淘寶, 又會返大陸玩, 鬧政府點點點, 但又打政府工, 身體始終最誠實 ...
我呢d一向無立場就算

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 16-10-22 發表又

原帖由 ning.. 於 16-10-22 發表
講呢啲~身體最誠實!
唔關~顏色的事吧!
佢一路話大陸乜都好,但又要走wo

侯爵府

good_pig 發表於 16-10-22 13:25
呢啲朋友唔好識嘞,咪一陣人哋以為你物以類聚呀
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

公海成日有人問打政府工D嘢,見有D JM好熟識政府内部架構,但觀其平日言論,活活生一隻黃屍,呢口咪係食碗面,反碗底囉

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

所以…就唔走得?

即係你覺得藍絲就唔好提移民?咁即係黃絲/或不滿香港的人就應該移民嗎?

寶石宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 16-10-22 發表即係

原帖由 Charitymami 於 16-10-22 發表
公海成日有人問打政府工D嘢,見有D JM好熟識政府内部架構,但觀其平日言論,活活生一隻黃屍,呢口咪係食碗 ...
呢類真係好多

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-22 13:25 佢

原帖由 ning.. 於 16-10-22 發表
所以…就唔走得?

即係你覺得藍絲就唔好提移民?咁即係黃絲/或不滿香港的人就應該移民嗎?
佢唔係藍絲。。。超愛國分子。。。好未?

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-22 13:25 佢

原帖由 SillyU 於 16-10-22 發表
呢啲朋友唔好識嘞,咪一陣人哋以為你物以類聚呀
少搭口算了...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我呢d一向無立場就算
公司有個同事,成日口講中立,但fb成日發文反政府,撐d畜牲, 呢d先最黑人憎,敢做唔敢認

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 16-10-22 發表所以

原帖由 good_pig 於 16-10-22 發表
佢唔係藍絲。。。超愛國分子。。。好未?
唔係顏色問題~呢幾個字有幾難明?

即係移民考慮的唔單只是政治立場…上面已經講咗好多唔同的因素!

離開香港唔代表唔愛國,留喺香港的亦唔代表係愛國!

應該係我問你~明未?

首頁

尾頁

跳至