自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可能部部機唔同, 我果部係第2次搓時有beep beep提示聲加入乾果, 說明書話太早加會影響風味, 同埋部機係唔會chop碎d乾果.

原文章由 月希 於 23-11-2008 16:09 發表

唔係喎..我睇食譜..係可以一開始就落埋合桃果d..係夾係麵粉中間...但係有媽咪試過話會搞到幾碎下...如果自己一個個step咁放..就冇咁碎,口感會好好多 ...

水晶宮

頭先仆去萬x...想看看有沒有....點知個manager 問番轉頭...問我睇到邊間有......

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

那位bk mami真係好彩啦, 我之前打o左幾十個電話都話無.

原文章由 tamtamtam 於 23-11-2008 17:23 發表
頭先仆去萬x...想看看有沒有....點知個manager 問番轉頭...問我睇到邊間有......

水晶宮

好媽媽勳章

係囉,萬o個員工星期一再覆我無架,
佢直頭幫我打去寫字樓

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kitty0502 於 08-11-23 18:18 發表
係囉,萬o個員工星期一再覆我無架,
佢直頭幫我打去寫字樓

我朋友買左一部, 不過第一次用用下自動熄機, 拎返去換, 已經冇晒貨, 唯有換其他貨品, 所以買野都要講手神!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

好媽媽勳章

咁個批會唔會真係有問題既貨mouth:mouth:
原文章由 mclam 於 08-11-23 18:23 發表

我朋友買左一部, 不過第一次用用下自動熄機, 拎返去換, 已經冇晒貨, 唯有換其他貨品, 所以買野都要講手神!!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 KPB4000 於 08-11-23 04:27 PM 發表

咁又是否這個原故令到我今日個包比昨個包軟"屬"呢?

可以咁講.... 不過如果太過濕又會焗的時候入面會因為太濕而另到入面熟唔透及裡面會發唔起. 我仲未買機, 我唔知機做同人手做係點, 人手就係咁講.... 所以我無法比較機做同人手做配方是否有分別.....

[ 本文章最後由 catjeffcat 於 08-11-23 18:29 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 kitty0502 於 08-11-23 06:24 PM 發表

咁都有可能喎..... 話唔定係之前儲印花換的試左有問題去換餘番的貨....

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kitty0502 於 08-11-23 18:24 發表

好難講, 不過其中有d 包裝係好殘既, 唔知會唔會係d 廠既貨尾, 原價買6舊幾, 家陣$49咋喎, 一折都唔駛, 所以睇下好唔好彩囉!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 catjeffcat 於 08-11-23 18:27 發表

咁都有可能喎..... 話唔定係之前儲印花換的試左有問題去換餘番的貨....

亦都可能係之前唔夠貨, 咁後尾有貨返, d 人又唔換, 變左積存左d 貨係度, 不過賣$49蚊真係有d 匪夷所思?!

[ 本文章最後由 mclam 於 08-11-23 18:31 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章

我都係咁諗
原文章由 catjeffcat 於 08-11-23 18:27 發表

水晶宮

好媽媽勳章

咁你個fd咪一場歡喜一場空
原文章由 mclam 於 08-11-23 18:28 發表

好難講, 不過其中有d 包裝係好殘既, 唔知會唔會係d 廠既貨尾, 原價買6舊幾, 家陣$49咋喎, 一折都唔駛, 所以睇下好唔好彩囉!!

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

我諗d貨可能真係有問題,
yahoo個賣家佢自己都打明話部部機出街前試過,
無問題

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kitty0502 於 08-11-23 18:31 發表
咁你個fd咪一場歡喜一場空

係呀, 不過佢話要用6舊幾既話, 佢就唔會買囉!!

水晶宮

好媽媽勳章

你真係好好心機
原文章由 火石 於 08-11-23 18:32 發表
我整了咸餐包啦,用湯種做既,真係非常軟呀!
壓落去,會立即彈番上來

http://i156.photobucket.com/albums/t7/firestone_2007/300_IMG_2608.jpg

http://i156.photobucket.com/albums/t7/firestone_2007/400_IMG_2612.jpg ...

水晶宮

好媽媽勳章

六百幾我都唔買
原文章由 mclam 於 08-11-23 18:32 發表

係呀, 不過佢話要用6舊幾既話, 佢就唔會買囉!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 火石 於 08-11-23 18:32 發表
我整了咸餐包啦,用湯種做既,真係非常軟呀!
壓落去,會立即彈番上來

http://i156.photobucket.com/albums/t7/firestone_2007/300_IMG_2608.jpg

http://i156.photobucket.com/albums/t7/firestone_2007/400_IMG_2612.jpg ...

哇, 勁呀, 其實湯種難唔難整? 我冇專用溫度計!!

珍珠宮

原文章由 mclam 於 08-11-23 06:29 PM 發表

亦都可能係之前唔夠貨, 咁後尾有貨返, d 人又唔換, 變左積存左d 貨係度, 不過賣$49蚊真係有d 匪夷所思?!

咁又唔出期, 上次我買雪糕機 $69.9 都係咁, 出面賣要三百幾, 個時係買雪櫃送, 所以我估係貨尾....

水晶宮

好媽媽勳章

有呢d咁既野執都幾好
原文章由 catjeffcat 於 08-11-23 18:34 發表

咁又唔出期, 上次我買雪糕機 $69.9 都係咁, 出面賣要三百幾, 個時係買雪櫃送, 所以我估係貨尾....

首頁

尾頁

跳至