自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你唔係喺公司咩? 你食飯食到幾點架 , 依家先瞓醒
原文章由 朗仔媽 於 08-11-24 14:18 發表
瞓醒啦

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 JJA 於 08-11-24 14:19 發表
由9月開學到e+無停過, 每個星期都中英文默書, 10月中已測完驗, 10月尾已考完第1次考試, 11月頭到e+已默左幾次書, 聽日又話默喇! 日日d功課又多到C, 無番8-9樣都唔收科, 仲要剪報、讀書報告、專題創作、時事討論、故 ...

侯爵府

hihi all

我返里囉!!!

買左銀包比晞爸囉, 下星期再去買電話

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

由9月開學到e+無停過, 每個星期都中英文默書, 10月中已測完驗, 10月尾已考完第1次考試, 11月頭到e+已默左幾次書, 聽日又話喇! 日日d功課又多到C, 無番8-9樣都唔收科, 仲要剪報、讀書報告、專題創作、時事討論、故事 ...

咁hk真係重辛苦d
駿駿學校都係由9月開始冇停過..個個星期都有默書同測驗...11月中咪總測囉.但係總測之前..佢都普通測驗加小測左數十次
總測完已經有默書同普通測驗囉..
不過駿駿真係少功課..都係得3-5樣...同我唔見佢有剪報,讀書報告依d囉
唔知係咪因為重係小一..所以冇咁難..最多整d書法比賽(又係要小朋友抄書)..其實駿駿平日最花時間既係寫字..日日都要寫1,2板字..如果做習作..佢就做得好快

水晶宮

原文章由 jjwmkk 於 08-11-24 14:23 發表
hihi all

我返里囉!!!

買左銀包比晞爸囉, 下星期再去買電話

hihi again!! 蕃茄麵好味嗎?

珊瑚宮

原文章由 lypoon 於 08-11-24 14:18 發表

仲話? 要讚添啦!

100分先有得讚...under 100只係唔罰咋..如果under 80佢有幾日冇好日子過

禁止訪問

珍珠宮

由9月開學到e+無停過, 每個星期都中英文默書, 10月中已測完驗, 10月尾已考完第1次考試, 11月頭到e+已默左幾次書, 聽日又話默喇! 日日d功課又多到C, 無番8-9樣都唔收科, 仲要剪報、讀書報告、專題創作、時事討論、故 ...

j仔果間算名校嗎??有中學直升嗎?? 我亞三果間在我心目中點都唔算係...轉左校長之後, 情況開始唔同左, 新校長心頭高好多, 好既學生唔再叫淨佢考林x架啦, 要去遠d..舊年己派左近十人去... 出面勁校, 佢地口號up:'沒有最好, 只有更好'....今年d老師開始同佢地講, 我地係名校啦.. 我知道都不知幾唔安樂.. 即係咩都想再加碼啦可...

珊瑚宮

原文章由 tkkmama 於 08-11-24 14:21 發表

我既意思係, 而家淨學業你已經跟得咁辛苦, 仲要跟埋佢小提琴, 你會唔會仲辛苦呢, 係, 多一樣係多一種出路, 考學校係多一樣著數, 不過唔係學下就識, 仲要練多幾次d手法先拉到歌仔, 到時得閒又去考下琴試, 又要報下 ...

慢慢就會習慣...

水晶宮

原文章由 月希 於 08-11-24 14:25 發表

100分先有得讚...under 100只係唔罰咋..如果under 80佢有幾日冇好日子過

珊瑚宮

原文章由 小小靖 於 08-11-24 14:19 發表

我有個同事成日同我講,話而家d小朋友好多功課,問我驚唔驚,佢地知我想生多個,就話,仲話生多個,一個都夠晒喇~~mouth:

依家d小朋友真係比我地果一代辛苦...
一個真係夠晒數

珊瑚宮

原文章由 lypoon 於 08-11-24 14:26 發表

唔好咁..我係要keep到佢返hk有料同人掙先得架
如果係澳門都係得6,70平均分..返到hk搵鬼收囉
起碼都要90+平均分先夠人掙架嘛

我地係唔知幾時會返黎hk架喎

珍珠宮

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-11-24 14:26 發表

我去荃灣搭30X....總站落

30x....大河道有站.... 可以考慮喎...

水晶宮

原文章由 月希 於 08-11-24 14:27 發表

依家d小朋友真係比我地果一代辛苦...
一個真係夠晒數

agreed!! 見到佢哋都辛苦!

珍珠宮

原文章由 月希 於 08-11-24 14:26 發表

慢慢就會習慣...

習慣左一瓣先再另一瓣嘛...

水晶宮

原文章由 月希 於 08-11-24 14:29 發表

唔好咁..我係要keep到佢返hk有料同人掙先得架
如果係澳門都係得6,70平均分..返到hk搵鬼收囉
起碼都要90+平均分先夠人掙架嘛

我地係唔知幾時會返黎hk架喎 ...

香港同澳門D課程係咪差唔多?

珊瑚宮

原文章由 tkkmama 於 08-11-24 14:30 發表

習慣左一瓣先再另一瓣嘛...

所以咪睇成績囉..佢今次總測ok..就去馬架啦

珍珠宮

HELLO ALL...

水晶宮

原文章由 Monty 於 08-11-24 14:32 發表
HELLO ALL...

good afternoon monmon!!

子爵府

Hi all

首頁

尾頁

跳至