自由講場

跳至

首頁
45678...97

尾頁

水晶宮

原文章由 chinghomama 於 08-12-1 11:01 發表

我5止1件豬頭骨, 係total 3件, 上個fri搞掂1件, 今朝搞掂1件, 重有1件未搞, 而家又多1件......
不过, 5緊要, 你比多啲我, 我咪做慢啲囉.....
(我要留返啲时間做下c幫生意架嘛)..... ...

同病相憐.....

大宅

原文章由 桃花盛開 於 08-12-1 11:16 發表

搭順風車要睇實個市先得!今日遲佐開電腦,只只升咁多又唔敢上!
唔升個地上來都冇用!

我琴日己經做左功課決定上A50
希望佢再發d力,今日即日鮮啦
唔知佢會係14xxx點幾耐......有賺真係唔想放咁耐
話唔定聽日又坐過山車
真係估佢唔到.....

子爵府

畀面勳章

但留意一樣嘢, 肥熊太多, 大戶會杀, 你唔追唔緊要, 有可能再被挾上

原文章由 chinghomama 於 08-12-1 10:58 發表

等回下先入啦, 我死5信升足成個WK, 佢重會再上囉....
就算升都係大戶入貨居多, 同样作為老散既你同我, 會5會揀係呢個时候高追呀.....

男爵府

原文章由 smallbojai 於 08-12-1 11:20 發表

話唔定聽日又坐過山車
真係估佢唔到..... ...

上咗未呀?, 依家8.73喎!

Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

子爵府

原文章由 grace_xian 於 08-12-1 11:24 發表
但留意一樣嘢, 肥熊太多, 大戶會杀, 你唔追唔緊要, 有可能再被挾上

so what, 我自己5做肥熊已足夠, 係呢度提醒左班姐妹都好足夠, 做5做肥熊, 只可以由當事人決定....

大宅

原文章由 山SANDRA渣 於 08-12-1 11:26 發表

上咗未呀?, 依家8.73喎!

我今朝8.55上左啦

男爵府

原文章由 smallbojai 於 08-12-1 11:29 發表

我今朝8.55上左啦

高位去過8.78, 8.71~8.72 嗰d位企咗好耐, 今日呢計8.55入 算唔錯, 希望你可以搵番d啦
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

大宅

原文章由 山SANDRA渣 於 08-12-1 11:33 發表

高位去過8.78, 8.71~8.72 嗰d位企咗好耐, 今日呢計8.55入 算唔錯, 希望你可以搵番d啦

承你貴言

男爵府

原文章由 smallbojai 於 08-12-1 11:17 發表

發生咩事啊?
唔緊要,錫返你

咪就係為左錢LAW

C6有一個未結婚做咁高級會計的家姐, C6幫佢供車供樓買手提電腦, 連62入院做手術及住院的錢都係C6一個人比晒, 不特止, 定期户口個名都寫埋姑9同99的名, C6話佢地唔會食佢D錢. 之前C6想再買樓時話寫我同姑9個名, 我即刻拒絕左佢, 我話我唔要層樓. 我真係好想同C6講:你不如同你家姐同你結婚生仔啦, 你叫你家姐做你菲傭幫你執屋煮飯>.<

尋晚我唔知做咩發神經同C6呻, 因為佢之前話我D妹去留學唔自己揾兼職賺學費幫補下, 我講返自己的感受比佢聽, 我話C6究買樓買車買買手提電腦比姑9...............C6即刻好多反應話係姑9無開口叫C6買, 係C6自己買比姑9!!! 請問2者有咩分別????!!!!!

如果C6自己覺得自己有能力可以養埋未結婚的姑9, 我覺得無問題亦唔會過問, 可惜我好想C6知道自己仲有一頭家(我&BB).
如此同時雖則我都覺得D妹應該自己揾兼職幫補下, 但姑9究有手有腳仲係高級會計, 咁做咩C6又要養埋姑9? 就因為佢未結婚?!
姑9用C6 D錢就係天經地義, 我阿妹無做兼職賺錢供自己讀書就係錯?!!!

甚麼道理:;pppp:

大宅

原文章由 smallbojai 於 08-12-1 11:20 發表

話唔定聽日又坐過山車
真係估佢唔到..... ...

今次阿爺冇乜點升好古怪!a50應該會追上卦!

男爵府

原文章由 上校車 於 08-12-1 11:18 發表

家姐, 相嗌唔好口, 今晚無事架啦, 笑番啦

妹呀妹呀.
其實尋晚同佢嘈完後唔駛10分鐘, 我地即刻好返.
可惜我心裡始終有條刺 . 同佢嚟個問題由我大肚時已經存在, 果時我都為過嚟個問題偷偷喊過.

伯爵府

虎到金來勳章

原文章由 mrsdoh 於 08-12-1 11:36 發表

咪就係為左錢LAW

C6有一個未結婚做咁高級會計的家姐, C6幫佢供車供樓買手提電腦, 連62入院做手術及住院的錢都係C6一個人比晒, 不特止, 定期户口個名都寫埋姑9同99的名, C6話佢地唔會食佢D錢. 之前C6想 ...

有時男人係甘
唔鐘意人地話佢屋企.
比較大男人,不過算啦,始終2公婆
有咩慢慢講啦.
最近要唔好嚇親亞b呀

子爵府

原文章由 mrsdoh 於 08-12-1 11:36 發表

咪就係為左錢LAW

C6有一個未結婚做咁高級會計的家姐, C6幫佢供車供樓買手提電腦, 連62入院做手術及住院的錢都係C6一個人比晒, 不特止, 定期户口個名都寫埋姑9同99的名, C6話佢地唔會食佢D錢. 之前C6想 ...

我個c6以前都係咁架, 我都好興架, 我c6係大佬, 对下有2個細佬, 最細係個妹, 佢3個細佬妹都未結婚....
佢就好鈡意話個妹無咩無咩, 佢要買比個妹, 我心唸, 你成家有老豆老母, 2個細佬, 咁都照顧5到個妹 ? 要你呢個做大佬既, 特登同個妹去買3買鞋買袋....
買5係問題囉, 問題係佢老母同佢細佬, 好q鈡意屈我c6買野囉....頂....講起佢, 我火都嚟呀....

[ 本文章最後由 chinghomama 於 08-12-1 11:44 編輯 ]

男爵府

原文章由 pakyumama 於 08-12-1 11:40 發表

有時男人係甘
唔鐘意人地話佢屋企.
比較大男人,不過算啦,始終2公婆
有咩慢慢講啦.
最近要唔好嚇親亞b呀

BB唔响我地身邊, 因為我地無住响HK.
我都唔想同佢嘈.
不過我覺得佢要養埋姑9都要有個限度. 好希望佢唔好望記自己都有一頭家 . 佢唔駛下下都要幫姑9比錢.
C6令到我好不安, 我覺得女人自己有個錢旁身安全好多, 我決定夜晚出去揾兼職做啦.

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-12-1 11:42 發表

我個c6以前都係咁架, 我都好興架, 我c6係大佬, 对下有2個細佬, 最細係個妹, 佢3個細佬妹都未結婚....
佢就好鈡意話個妹無咩無咩, 佢要買比個妹, 我心唸, 你成家有老豆老母, 2個細佬, 咁都照顧5到個妹 ? 要你呢個做大佬既, 特登同個妹去買3買鞋買袋....
買5係問題囉, 問題係佢老母同佢細佬, 好q鈡意屈我c6買野囉....頂....講起佢, 我火都嚟呀....

知音呀
唔係話我地嚟D做老婆小氣LAW. 買呀養呀都要有個限度埋!!!
養父母係應該, 嚟個係個個都認同的道理. 但...............做咩要養埋姑9呀, 姑9做會計架, 有返工有収入, 但你就乜都幫佢供晒買晒.

我只不過係用C6張咭碌了$800左右姐, C6尋晚叫我還返$800比C6, 佢話要拎D錢嚟買樓供樓

仲有最興就係....我阿妹用我屋企人錢讀書就係錯, 你買樓買車比姑9就係啱......唔公平呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ 本文章最後由 mrsdoh 於 08-12-1 11:49 編輯 ]

水晶宮

原文章由 mrsdoh 於 08-12-1 11:38 發表

妹呀妹呀.
其實尋晚同佢嘈完後唔駛10分鐘, 我地即刻好返.
可惜我心裡始終有條刺 . 同佢嚟個問題由我大肚時已經存在, 果時我都為過嚟個問題偷偷喊過. ...

家家有本難念的經
我家那本都好難
我都有一個不事生產的姑奶
滿腦空有理想, 就算而家結左婚生左仔
都係一個空有理想但不面對現實既人

我老公都唔鍾意我講佢任何一個家庭成員既不滿
無辦法, 嫁得俾佢就要包容埋佢家庭

男爵府

原文章由 上校車 於 08-12-1 11:48 發表

家家有本難念的經
我家那本都好難

我都有一個不事生產的姑奶
滿腦空有理想, 就算而家結左婚生左仔
都係一個空有理想但不面對現實既人

我老公都唔鍾意我講佢任何一個家庭成員既不滿
無辦法, 嫁得俾佢就要包容埋佢家庭

我深明嚟個道理 錯在我尋晚犯左大忌, 唔應該呻比佢聽. 總之以為佢點用佢D錢我唔會理佢, 我自己儲自己的錢, 我亦都無唸過靠佢養過世, 我要夜晚揾份兼職儲D錢旁身, 佢要養屋企人, 我亦都要養屋企人.

子爵府

原文章由 mrsdoh 於 08-12-1 11:48 發表

知音呀
唔係話我地嚟D做老婆小氣LAW. 買呀養呀都要有個限度埋!!!
養父母係應該, 嚟個係個個都認同的道理. 但...............做咩要養埋姑9呀, 姑9做會計架, 有返工有収入, 但你就乜都幫佢供晒買晒.

我 ...

而家係2008年啦, 做咩重要靠男人呀, 你自力更生啦, 我不嬲都贊成女人一定要有錢傍身架....
況且, 你個b而家都5係你湊, 你不如拿拿声搵份工, 長短工都好, 起碼有個錢傍身先啦....
到时自己搵到錢, 講野都可以大声啲呀....

大宅

原文章由 mrsdoh 於 08-12-1 11:48 發表

知音呀

我 ...

我對上都有個阿哥岩岩結婚無耐
以前都會出街要佢買野比我或者比我使
不過媽咪話我地大個左,哥哥成家立業我就唔可以再咁樣
所以依架就算哥哥買野或比都會私底下同唔比阿嫂知囉
咁大家個心都會好過d

伯爵府

虎到金來勳章

講開C6
我C6都係小器+自私鬼一名
又係唔鐘意我洗錢係細佬身上
不過我洗我錢,關你鬼事咩