美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前朋友去台灣旅行幫我買左包廣源良綠豆粉,同菜瓜水~頭先開黎試左~
2湯匙粉再加菜瓜水敷面~15分鐘後過水~塊面超乾~兩頰通紅~死啦~都唔知幾耐先好返~聽日仲要返工呀~
而家塊面又乾又紅~又唔敢亂搽野~

洋房

你 FU 5 MINS 好啦.....十五分鐘.....

基本上呢隻野勁乾架,你用佢黎當磨沙就得.....FU 面你唔好玩咁耐呀.

我本時用就會散落手,之後落水溝埋當磨沙用,之後放佢響面上三幾分鐘就洗左佢.

如果你當 MASK 用,唔好超過5 MINS,因為佢開始乾時,你咪覺得佢好 "蚊蚊緊" 既,果時你就洗左佢囉.

你唔係用佢敏感,你係 FU 得太耐面乾咋.....

用冰包毛巾 FU FU 紅左既位啦,可以舒暢下既,如果屋企有蘆薈GEL就搽搽.

原文章由 chic_land 於 08-11-30 23:49 發表
之前朋友去台灣旅行幫我買左包廣源良綠豆粉,同菜瓜水~頭先開黎試左~
2湯匙粉再加菜瓜水敷面~15分鐘後過水~塊面超乾~兩頰通紅~死啦~都唔知幾耐先好返~聽日仲要返工呀~
而家塊面又乾又紅~又唔敢亂搽野~ ...

大宅

原文章由 chic_land 於 08-11-30 23:49 發表
而家塊面又乾又紅~又唔敢亂搽野~ ...

2湯匙粉會唔會太多??? 我都係用1茶匙粉加菜瓜水, 敷10分鐘, 濕水之後再當磨沙咁磨面, 唔會覺得乾同紅
大小通吃
只要係入得口既都鐘意食

首頁

尾頁

跳至