自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

珍珠宮

回覆 大力大力 的帖子

佢知架.
我地講咗好多次.

我問佢咁你始終都要返學校攞張正式證書, (因為就算去畢業禮嗰張都係假嘅, 用嚟做道具影相) 到時我幫你租件衫去校園入面補影返D相好唔好, 佢又唔睬我. 不過都係我妙想天開, 應該無人會咁做.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

回覆 my005 的帖子

係. 香港嘅.
可以再影咩? 我唔知呀! 大鄉理, 未試過.

伯爵府

2018母親節勳章

會唔會佢唔想見到某D人?

珍珠宮

回覆 stkyo 的帖子

唔係. 一般正常架.

珍珠宮

回覆 etoile 的帖子

咁我又唔知.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

worthy 發表於 16-11-22 22:10
回覆 大力大力 的帖子

佢知架.

佢唔想就唔好迫喇!

唔好唔開心啦!雖然錯過一個big day,但係將來仲有好多個big day架嘛!結婚啦!抱孫啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

worthy 發表於 16-11-22 22:12
回覆 my005 的帖子

係. 香港嘅.
可以叫佢租袍,去邊度影都得啦,百幾蚊啫。
我仔科大,110送到上屋企添,佢都約左佢d中學同學,大家一齊著住唔同大學袍影相。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

回覆 kakachopper 的帖子

嗰科係佢自己揀. 又唔聽見佢講有咩唔開心. 有時佢都會講下D同學嘅嘢. 正正常常架!

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

同我親戚嗰仔一樣 , 佢亞媽好激氣 , 話供佢讀完想同佢影返相都唔得 . 不過佢嗰仔唔係大學 ,好似係大專

大宅

worthy 發表於 16-11-22 22:04
回覆 Caleung 的帖子

好好. 佢自己都成日講覺得我好錫佢, 覺得自己算係幸福嘅人.

佢去唔叫你就話唔開心姐
佢自己都冇去,只係話佢唔重視大學生活姐
唔係唔重視你地呀!唔好誤會個仔以為佢專登唔叫你去呀!

其實我學士同碩士畢業禮都冇去喎,可能我明你個仔諗咩。
我要既係個學歷證明同知識,我覺得畢業禮浪費一朝做個儀式,又冇outcome.唔知為乜咪唔去囉。
而且大學成班同學影畢業相嚮四月已經影左,之後考試暑假返工,人生推進緊,到十一月又突然番轉頭畢業禮,都冇果個感覺同氣氛。所以唔去。

我唔去既原因就係咁。所以千其唔好personalised 以為佢唔錫你呀。一d都唔關你地事架

joyce02    發表於 16-11-23 09:47
可樂寶貝    發表於 16-11-23 06:01

珍珠宮

回覆 stkyo 的帖子

我知. 呻下啫. 過咗就係過咗. 所以好多人成日話"放手"...."放手", 咪就係得到咁嘅結果囉. 我成日都話, 有D嘢你可以任佢錯, 等佢成長. 但呢件事咁, 我放手由得佢, 錯過咗就係錯過咗. 可以挽回嗎?
所以理論同實際係兩回事.

伯爵府

想生BB熱投

回覆:點解依家嘅年青人咁架 !!!!!

如果係真,無口德講句,衰格!父母心願⋯ 一生一次⋯

I am Agent P

珍珠宮

回覆 hedhed 的帖子

鬧得好.

男爵府

咁係你個仔個人問題
關其他年青人咩事呢?
咩叫點解而家既年青人咁架
你個仔係咁=其他年青人都係咁?
咁唔怪得你地關係咁差

珍珠宮

呢D就系仔同女嘅分別,都系女窩心D

伯爵府

親子王國15週年勳章

worthy 發表於 16-11-22 22:15
回覆 kakachopper 的帖子

嗰科係佢自己揀. 又唔聽見佢講有咩唔開心. 有時佢都會講下D同學嘅嘢. 正正常常架 ...
睇落唔係想唔想你哋兩老出席問題, 佢似乎發生咗啲事搞到避席咁樣, 同感情有冇關係?
我之前就因為好唔鍾意嗰科一直讀得好唔開心, 成績亦只係僅僅pass 所以根本冇心出席

明白你難受嘅, 但唔好覺得佢故意唔想你哋去

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實你肯定你仔都冇出席?

伯爵府

親子王國15週年勳章

worthy 發表於 16-11-22 22:20

鬧得好.
你呢個反應..........我冇嘢好講, 原來你係咁諗嘢

伯爵府

想生BB熱投

引用:回覆+hedhed+的帖子鬧得好.

原帖由 worthy 於 16-11-22 發表

鬧得好.
樓主希望你唔好怪我。我家都有女,聽你咁講我有心如刀割嘅感覺。我會好嬲好嬲佢,會發佢癲,發佢脾氣!有啲嘢道歉都無用,補影相都補唔返,返唔到轉頭。佢一手造就父母嘅人生遺憾,乜都補唔返。

I am Agent P

男爵府

引用:話說我個仔讀完degree, 前兩個月收到成績單

原帖由 worthy 於 16-11-22 發表

話說我個仔讀完degree, 前兩個月收到成績單知道pass咗. 我已 ...
可能冇乜朋友唔想見到人地成大班朋友影相開心自己就孤零零

首頁
12345...26

尾頁

跳至