懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

del

大宅

你太緊張啦~~你可以買CHECK 胎心機,咁你就可以日日CHECK 住BB的心跳,咁可能會令你放心D
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

子爵府

你都有咗4個幾月, 如果真係小產咗, 咁一定會痛會流血架嘛!
再過一排你開始feel到bb會郁, 你就冇咁驚架啦! 放心啦! 我嗰時知道有咗開始都係1個月去私家照一次超聲波, 都唔密架, 但個bb仲係唔係到佢都睇到架嘛!
放鬆d啦, 咁緊張對bb唔好架!

侯爵府

醒目開學勳章

小產會流血0r啡色野,肚痛

男爵府

IC!!! Thanks各位!
咁而家就明喇....總之個人冇流啡或者唔尋常ge肚痛,個b即係都冇咩問題ge.......等我仲成日諗,會唔會已經冇左心跳自己唔知tim......

複式洋房

係呀!上次我小產都有流啡流紅仲勁肚痛,你一定會知架,唔好咁緊張,我現在已經五個月啦,身體好似以前咁冇咩分別,我都有擔心過bb的成長,不過今次touchwood有上次咁流野我就冇埋佢啦!唔好咁緊張放鬆d bb都開心d!

大宅

原文章由 wchow10 於 08-12-3 13:05 發表
IC!!! Thanks各位!
咁而家就明喇....總之個人冇流啡或者唔尋常ge肚痛,個b即係都冇咩問題ge.......等我仲成日諗,會唔會已經冇左心跳自己唔知tim......

sometimes when miscarriage, you can't feel it or no bleeding.

however, you're over 4 months, should be stable and ok.

大宅

咁用胎心機會有用嗎?
同埋要幾耐先可以用?會否對bb有影響?

男爵府

我上一胎係16w小產(bb冇左心跳), 事前一d徵兆都冇, 係去做產檢先知, e生當時問我選擇等個胎自然排出(可能要等2-4week) or即時入院塞藥, 到最後我都係入院塞藥.
其實人人case都唔同, 不過太擔心對你同bb都唔好架, 放鬆d啦!

男爵府

原文章由 bulubee 於 08-12-5 12:03 發表
咁用胎心機會有用嗎?
同埋要幾耐先可以用?會否對bb有影響?

聽講胎心機要去到起碼16week先聽到ga.....對於早期ge危險時期冇mug幫助,我都同c6講過想買,佢又唔比,話一陣自己唔識用聽唔到仲盞嚇死自己......

我而家聽d媽媽話,都係唯有輕鬆d啦....touchwood如果真係有咩事,其實都冇辦法ga喇....個b o係你個肚度又做唔到心外壓,真係用胎心機check,真係冇左心跳...我諗都係冇左ga喇.......

首頁

尾頁

跳至