自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

要氹架幾獨立嘅女仔都係女仔
都想有人呵護無微不至同比個依靠佢
有d人鍾意當面表達就多d搵佢等收工準備好佢需要嘅野
同埋有d女仔鍾意男邊man d夾硬壁咚佢攬下錫下
雖然唔會講出口
有d女仔都好自我保護,口講唔好其實很重視

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

你吾需要改
直接講就係吾夾
人地咁獨立不知幾多男仔鐘意

个女仔應該覺得你吾夠成熟而吾係d whatsapp呀無聽電話既問題
呢d只係導火線
拍拖講適合既
啱時間遇到啱既人
步伐吾同
你点改都無用

水晶宮

BK Milk勳章

mcdonalduncle 發表於 16-12-20 00:08
我會跟大家意見去做...

send msg/電話太煩可能會block,

你想知道結果

直接寄聖誕卡去佢公司
加多份聖誕禮物(送下頸鏈呢d)
約定幾点邊到餐廳等佢(揾間貴d 浪漫d既)
買定花(簡單款細細束)
睇下肯吾肯到

到既咩都吾好講
吾好咁煩
好好浪漫地過呢个聖誕
吾到既你自己明la
吾好再煩人la

珍珠宮

sugarcheung 發表於 16-12-19 23:10
好多事説話說得太盡,就恨錯難翻
唔係話認定就大哂,結左都可以離婚啦
不知道為何嘈,只知你一嘢去到咁盡, ...
好認同.. 點解老人家都教人, 話到咀邊留半句.. 難做人?樓主係自招的.

珍珠宮

珍珠宮

cara.mak 發表於 16-12-20 00:18
點解我既直覺覺得個女仔其實有另一伴,你只係佢既蝕時間工具
其實我覺得個女仔正室係工作.. 佢係2ND

珍珠宮

Minnacat 發表於 16-12-20 01:48
人地話冷靜,你又話要唔好,人地話分手,你又要人打比你,打到黎,又龜縮。又要威,又要……。
...
我只覺得..而家D仔原來咁懦夫的, 真係幾擔心我D女將來.

珍珠宮

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 22:52
大家好, 我係男, 第一次上黎註冊同留言, 有D相處問題想請教大家, 唔該你地先!

我同女友同為30歲, 已一齊年 ...
樓主, 我睇哂你D回應了.. 你倆雖然已經拍年半, 相識左九年.. 始終你未係好了解佢.. 1. 佢電話WHATAPPS, 都少講自己野, 要面對面先多野講>>即係佢只喜歡同你面對面交流, 2. 佢只得個媽..係超獨立, 其實你對佢要唔獨立依賴你係好妄想咯..3. 係你話分手的, 人地夠狠你怪不得人的.. 4. 由始至終都係得你諗反省, 其實對方知唔知呢可??

樓主, 你係每逢佳節先思人者.. 你都係放手啦, 如果唔係你要付出很大代價的.你未必會肯.

珍珠宮

mcdonalduncle 發表於 16-12-20 01:09
回上: 女友同媽咪相依為名 (無貶義), 好獨立同好懂事, 慣左自己解決問題, 我佩服佢既 ...

我有啲擔心樓主比人呃感情,你自己小心啲啦

大宅

女仔哎分手,多數想人tum翻,男仔哎分手,通常真心想分手

禁止訪問

回覆:同另一半嗌交....求意見

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

送花接放工唔少得囉!Whatsapp太沒誠意。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

如果我係個女仔,約出來我一定不會出,你自動自覺死出來認低威就差不多。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

侯爵府

tkkmama 發表於 16-12-20 14:17
我只覺得..而家D仔原來咁懦夫的, 真係幾擔心我D女將來.

最怕係得把口,又唔敢話事,要個女照顧番轉頭。

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

依家好多女仔都好獨立自主, 睇得出你完全無體諒佢,重要多多埋怨, 小事化大, 凡事唔留一線,俾對方抖下氣,野野都chur到人咁行, 係我? 我都會走! (早走早著添啦,恕我直言>___<)

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 23:46
各位朋友, 多謝你地!

我會檢討自己, 我承認自己做錯, 唔想用任何藉口為自己辯護...

真心愛她的不要放棄。等她冷靜休息過就會諗到邊個對佢好。

侯爵府

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 22:52
大家好, 我係男, 第一次上黎註冊同留言, 有D相處問題想請教大家, 唔該你地先!

我同女友同為30歲, 已一齊年 ...

我icv 你女友個type 女仔,超獨立個d, 最需要係空間,千其千其唔好chur, 最怕煩,又覺得男仔唔型,認左錯就夠,買d 佢鐘意嘅野食,或者禮物,影張相佢睇,問下聽日接你放工好無? 唔會再whatsapp 解釋,見到先錫返佢啦

侯爵府

skybiebie 發表於 16-12-20 15:09
我icv 你女友個type 女仔,超獨立個d, 最需要係空間,千其千其唔好chur, 最怕煩,又覺得男仔唔型,認左錯 ...

中有戒埋怨,比說話佢聽,同成日都唔開心,真係好鬼煩

大宅

我係女人, personally, 我唔鍾意你激嬲我然後再冷卻我, 冷左咁耐冇你都得, 仲洗鬼要你? 話唔定我咁fragile, 身邊又有一個講下體己說話, 我必然會二話不說立即轉會! 況且, 你只係whatsapp氹我, 要你幾多時間? 氹女連時間成本都唔肯俾, 你都幾唔想付出!!

如果女仔對你仲有心, 你死纏一定冇錯, 咁凍天係佢樓下等佢一晚, 係女仔都心軟! 但如果對你冇意呢, 你什做呢d佢就會反感, 而你亦趁早知道答案

當然, 你都要改下自己性格

首頁
12345...8

尾頁

跳至