自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

Supertalkative 發表於 16-12-19 23:33
女仔做得咁絕 相信都已經要說再見了

佢唔算絕咯我覺得係樓主講野無餘地,太盡,又挑機,似乎唔係一朝一夕的事。相信女方係忍無可忍先同講分開下,樓主就逼人講分手,其實樓主唔想咁,但言語表達至弄巧反拙。女人係要哄下,唔好下下咁咄咄逼人,會逼走佢架。

哄下佢,唔好再口不對心,佢唔係你心裡條蟲,估唔到你心意,樓主肯改變下,應該有彎轉,加油!

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

mcdonalduncle 發表於 16-12-29 18:46
我有D事唔係香港, 而家同唔到對方面對面認錯

睇黎唔樂觀
真係有心追番個女友,你把口就唔好咁掘啦!語氣又差,問乜鬼:你諗清楚未? 呢句真係本來有機都變左無機啦!好似大番人咁,以為人地真係唔敢同你分手咁款。用真心真意,去同你女友示愛,有誠意去做去道歉。希望,可以感動番你女友啦!

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實老實講…你地真係吾係太適合,就算你好愛佢都好,發展成咁,以後都好難行落去。如果係你既,點都係你既。如果依家已要咁樣苦惱點氹番佢,以後更加吾使講啦

男爵府

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 22:52
大家好, 我係男, 第一次上黎註冊同留言, 有D相處問題想請教大家, 唔該你地先!

我同女友同為30歲, 已一齊年 ...

如巳認定,為何放不下樽鹽!

伯爵府

好媽媽勳章

mcdonalduncle 發表於 16-12-29 18:46
我有D事唔係香港, 而家同唔到對方面對面認錯

睇黎唔樂觀

打定輸數啦。我係女仔,會覺得你,有誠意就搞掂左,就處理左,但你冇。大時大節咁好藉口你都唔出手,你而家都係算罷啦。你太多藉口比自己,其實你太懦弱,唔能夠面對個結果,所以索性逃避。

複式洋房

多謝各位意見先,感激
而家唔喺香港,不過全部msg都已讀不回,電話唔聽。。。。。。變咗我有我講

機會唔喺無,而喺對方唔肯聽同覆,我一刻唔可以親身搵,唔肯聽同覆,我越嚟越急,覺得對方唔會再同自己聯絡

複式洋房

......

複式洋房

各位朋友
想大家幫手

經過多日努力, 我覺得對方應該唔再理我
我同佢講"...祝你將來幸福快樂, 我地仲係朋友..."
對方終於應番"做番朋友"
但係之後幾日大家又當無左件事, 反而恢復番近3個禮拜斷絕既溝通
又係咁(但名義上已變朋友)

驚再提復合會令對方再起防備

對方其實點諗, 同我應該點做? thanks 各位

子爵府

既然係咁,你都係放棄啦

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

mcdonalduncle 發表於 17-1-5 23:38
各位朋友
想大家幫手
其實對方都做得好明顯,好清楚。係分左手,係朋友關係。佢都放低左,你都要接受。
新的一年,新的開始,重新出發吧!
緣份事無得勉強,係你始終都會係你。

男爵府

什麼事情都好,即使係女的不好,身位一個男人咪銀佐佢,忍下囉。當女的火遮眼時,男嘅最好唔好再出聲。點都係男人要蝕底d,低聲下氣氹噃人啦。娶到個好老婆有你著數呀

複式洋房

thx

而家同嘈交前既相處無分別, 已經無再拒絕溝通....

明白感情無得勉強, 不過我想追番佢

男爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

就算今次冇事,下次都係衰衝動,好難cool得返,女仔或者女人都要就下佢,包容下啦

複式洋房

我知道自己好煩膠, 想同大家講聲唔好意思先

今次太嚴重對方落唔到台, 而家大家有傾有講咁無話冷淡避開
我都好想知有咩可以做

(唔係唔想接受事實, 而係有咩可以挽回既我都會做)

子爵府

虎到金來勳章

不如你直接同佢講: 我地而家仲係朋友, 可唔可以俾我一個機會重新追求你, 大家重新去了解對方, 我是很珍惜彼此的關係...看看對方怎樣回答, 如果對方仍是只想做朋友的話, 你只好死心了

珍珠宮

回覆樓主:

樓主勸你還是死心吧

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

放手算啦!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

mcdonalduncle 發表於 17-1-5 23:38
各位朋友
想大家幫手

睇左d冇del既reply, 同埋其他jm講既野, 大約知個background.我覺得你好奇怪..
你明明唔想分手...但講野又好倔...無啦啦走去祝福人, 又話仲係朋友...
即係你都表面上同意分手啦...或者衰D講句...係whatsapp文字上如果我係個女仔, 我會覺得你唔care....
因為你好似好輕鬆地去祝福人.....一時又大人 "你想點"
唔知你係真係太衝動, 定係覆得太急......好似好多位冇諗清楚就send...

如果你一時祝福人...一時又想提復合...我係個女仔會覺得你玩野.....
咁既情況其實我覺得你好難救得返...
個女仔未必真係想分手...但你咁既姿態我係佢一定會企硬...因為根本落唔到台.......

而且如果你而家又同佢講咩想追返佢...我係個女仔一定覺得你超玩野...
一開始話冷靜, 你逼人分手...
之後真分手, 又叫人打比你..打黎你又唔聽..
之後又msg人話咩決定都支持, 人地話分手, 你又大人諗清楚未........
隔一排又話祝福, 做朋友....之後又上黎問可以點cool煲...
你覺唔覺得你所有msg都係自相矛盾, 隔一排又自打咀巴一次...如果你唔係想分開...就唔好send咩 "你咩決定我都支持, 同我分享", "祝福你, 大家係朋友" 果D廢話啦
你而家話祝福人...無幾耐又話追返人...
我係個女一定心諗你玩X夠未

男爵府

回覆 mcdonalduncle 的帖子

你首先用whatsapp ... send 張自拍相,手拎住張"我知衰衝動,對唔住"或之類既大字報影張相。唔係講笑架,佢實笑左出黎之後就肯回覆你........如果佢仲有心既話。

複式洋房

多謝各位朋友
我喺新會員你地都熱心幫我,感激你地!

其實中間仲有啲事,半年前喺公司樓下嘅溜冰場見到女友拖住個男人仲有個細路,我好嬲但唔夠膽質問,後來一個月再去買咖啡經過見到原來唔喺女友,只喺再見嘈交之後我問女友,只是服裝相似。我幾個星期前嘈交火遮眼講件事出嚟,女友叫我你知唔知自己講緊咩,搞到火上加油。

啲msg好似好反覆,因為自己無認真想過就send,好急,我一直喺想挽回,我當時想法嘅想對方應我,見對方唔應所以講咩就如果分開就同我講,自己都亂唒籠

我同對方識咗好多年,大家好似細水長流咁,一識就知女友喺被動型,一齊之後對方已經講清楚唔會主動聯絡人,對方話好多朋友都話過自己,女友慣咗一個人住好多年,唔鐘意人地打擾自己生活,但有時我有啲心up

首頁
34567...8

尾頁

跳至