自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

明白, BB 仔細. 下次睇下咩活動, 再諗下0岩唔0岩先參加.

男爵府

2018復活節勳章

我認同~
我有左仔仔之後都會約朋友食TEA

公爵府

2018復活節勳章

你同事都好好想盡力招呼好大家,可能未有小朋友唔理解有小朋友需要難處。

下次叫到會大家唔洗準備,方便好多。

水晶宮

屋主好有心, 但佢地係冇經驗, 參加者應承得去都應該要有心理準備和實際預備。

我女BB時我一定唔會帶佢去BBQ, 打邊爐韓燒果d, d煙燻到眼都唔舒服啦, 湊住個咁細B, 根本唔會有時間慢慢燒野食, 真係好想去BBQ, 都一定要自備乾糧或打定底。

兩歲前去任何聚會, 都會為阿女預備好哂食物飲品小食玩具+BB車可以俾佢小睡。

大宅

明白樓主感受,對住屋主朋友又唔好意思,又辛苦左BB,自己又無癮
等BB大D,自理到再BBQ啦,一切都係過程來的,呻完無事

珍珠宮

niceynicey 發表於 17-1-4 11:37
我諗下次佢同事都應該未必再攪
又係播,回想樓主講班bb齊齊玩推紅酒果度,主人家都可能嚇親

男爵府

其實屋主都好有心, 係冇經驗啫. 但我又唔明, 你地咁多人, 唔會分工合作咩? 3點半到6點中間做乜? 成兩個幾鐘,個個坐係度你眼望我眼? 倒瀉紅酒抺都唔使咁耐, 況且洗野邊使咁多人同邊有咁大地方俾個個人去洗, 唔使個個一窝蜂做同一樣野,一D人洗野, 另一D人開爐, 一D人準備其他野, 媽媽睇住D BB, 好快已經可以燒, 實有D醃左既肉唔使洗, 洗腸仔, 丸呢D野要幾多時間? 跟住一個燒, 一個睇實BB, BB根本冇可能衝到爐邊. 你怪人地唔明你地需要, 不如話係你地咁多人唔識安排, 又唔分工.

我去BBQ見過有人帶埋個煲, 燒到差唔多就將D野倒落煲度, 好似打邊爐咁, 又快又方便.

男爵府

daitodum 發表於 17-1-3 09:32
X2
一番心意,得唔到其他人認同

如自己有b ,好難認同

男爵府

Angel_Rose 發表於 17-1-2 11:19
睇黎你同事應該係第一次搞有bb出席的活動,相信佢吸收左今次經驗,下次再搞會好啲 ...

我估應該唔會搞添啦

男爵府

Elenalan 發表於 17-1-4 12:26
屋主好有心, 但佢地係冇經驗, 參加者應承得去都應該要有心理準備和實際預備。

我女BB時我一定唔會帶佢去BB ...

係囉,3歲前我唔會參加bbq活動,自己一個去就算,明知燒唔到,樓主班同事應該搞bb聚會會好啲。

瑪瑙宮

Bcjb 發表於 17-1-2 11:09
有個同事邀請我地7 個有小朋友的同事一家到佢屋企村屋燒野食,有5 個同事包括我的BB 都係大約10-16 個月大 ...

咁邊度令你最唔開心

侯爵府

如果我係屋主,知你唔開心我會更傷心。
我屋企秋冬差不多每星期一個party, 老公,我自己同我父母都好客,成日叫朋友嚟聚會食飯,但都要安排下唔同需要,老公會同男士開酒食雪茄,父母就唱K,大D小朋友會打機同打籃球,女士同細D小朋友喺廚房煮下嘢食俾BB同幼童傾下仔女經,姐姐就幫手燒嘢食。
其實叫得嚟都係朋友,都想朋友開心。可能樓主朋友安排未盡完善,但應該多謝佢盡心款待,下次有機會咪提議下食D咩,玩D咩活動,參與下個安排聚會會開心好多。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 17-1-2 13:43
樓主唔開心係因為覺得尷尬同掃興,唔係唱人wor,點解咁多人怪樓主架
樓主一直埋怨主人家唔早d開爐,搞到佢夜一夜都走唔到wor

首頁

尾頁

跳至