跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽媽,我地個B都13個月大啦,高大左好多好多 想問下你地BB仲係咪訓BB床?

我個囡囡巳經唔可以係BB床度"大字形"咁訓,見佢成日打側訓,我諗都係時候要換床 我打算一換就換張3X6單人床俾佢,費事過幾年又換,你地話好唔好?

大宅

我都有諗過同囝囝轉兒童床, 不過我c6同99都話唔駛住, 如果到時轉兒童床我會平平地去ikea買張, 諗住瞓到囝囝升小學, 到時再張囝囝房大裝修

民房

我想問下你地囝囝囡囡會唔會係BB床禽出黎?我個仔11個月大,床板已放到最低,床欄去到佢心口,佢而家成日將床的玩具掉出來,然後伸長條勁望地下,我好怕佢會'中'出來。
佢2個月前已經試過踏住床圍禽出黎,坐咗係床欄度,嚇死我呀,結果拆咗床圍佢先唔夠高禽咋,而家佢高咗都唔知點算好﹗

大宅

我張bb床好大張, 唔駛買, 初初我係買大張o個隻, 預咗唔駛咁快換。咁快訓兒童床唔係咁安全。

原帖由 cattylui 於 08-12-15 11:05 發表
各位媽媽,我地個B都13個月大啦,高大左好多好多 想問下你地BB仲係咪訓BB床?

我個囡囡巳經唔可以係BB床度"大字形"咁訓,見佢成日打側訓,我諗都係時候要換床 我打算一換就換張3X6單人床俾佢, ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔洗買住..訓到出年都仲得....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我果張係大張cot bed,即係可以變小童床..

遲d比bb返佢間房訓都唔會轉床住,等佢訓到5歲先...

大宅

以家仲瞓緊bb床, 暫時囡囡都唔會跌落地, 但佢係大bb, 如果瞓直都仲有差唔多隻腳掂住床未. 我打算如果佢再高啲, 將將網床當床仔比佢瞓, 因為驚佢瞓醒, 周圍揾人. 其實我之前已經一早買咗張兒童床, 以家姐姐工人瞓緊, 但都幾高, 因為係子母床, 所以都唔打算比佢瞓兒童床住.

複式洋房

我囝囝訓緊綱床, 張綱床好大張, 暫時唔需要換.

複式洋房

我囝囝都訓綱床,定做左張硬床褥。他訓覺looklook,在網床起碼不會撞到痛,同埋夠深夠大張爬唔到出來,安全

首頁

尾頁

跳至