論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

我十二月初有個本地完約印印來上班, 但只做了五日就出走了, 工作上我都幾滿意, 不過第六日例假就失踪, 一去冇回頭, 冇電話, agents話佢冇返過去, 佢又冇拎走哂所有隨身物品由我屋企, 佢出走果日又冇拎我地屋企鎖匙同大堂門口卡, 到了今天已是個幾星期, 音訊全無, 又冇claim返佢果六日工作錢, 暫時仲係未知要唔要買回程機票俾佢, 因為我地已終止佢份合同, 如果佢係想呃個代通知金, 但佢仲未claim我地喎, 如果佢唔係真係有乜意外, 究竟點解呢?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 88998899 於 08-12-15 19:07 發表
我十二月初有個本地完約印印來上班, 但只做了五日就出走了, 工作上我都幾滿意, 不過第六日例假就失踪, 一去冇回頭, 冇電話, agents話佢冇返過去, 佢又冇拎走哂所有隨身物品由我屋企, 佢出走果日又冇拎我地屋企鎖匙同 ...

如你咩都無做就解除合約,咁拒真係到時会問你攞一个月代通知金都唔奇,因你即時解僱拒。你形勢可能会論盡d。

机票你点都要比,如拒問你攞。

別墅

好媽媽勳章

你有無報警呀? 唔見左人,會不會比人擄人勒贖? 又會不會唔識返去你果度?

原文章由 88998899 於 08-12-15 19:07 發表
我十二月初有個本地完約印印來上班, 但只做了五日就出走了, 工作上我都幾滿意, 不過第六日例假就失踪, 一去冇回頭, 冇電話, agents話佢冇返過去, 佢又冇拎走哂所有隨身物品由我屋企, 佢出走果日又冇拎我地屋企鎖匙同 ...
lilymimibibi

民房

已報警, 等左四日, 發左三封警告信俾佢(雖然佢接收唔到), 第五日先sent信去入境處解釋終止合約原因及解約, 黎緊會去勞工署備案, 睇下有冇得claim佢一個月代通知金(即管嘗試, 雖然明知機會好微), agent話我地等佢十四日, 佢都唔出現既話, 佢就係非法居留..., 我就係奇怪咁佢仲乜要出走, 希望佢唔會真係有乜意外啦, 不過佢走果時係攞左佢自己部份有用物品, 只是留低一啲工作上的面衫面褲...

別墅

我覺得聽落似有意外嘞

民房

但我太太後黎睇過, 佢所有內衣褲全部拎走哂, 同埋拎埋佢支洗面膏同洗頭水, 但就留低左支沖涼液係屋企噃?!

原文章由 樂太 於 08-12-15 21:41 發表
我覺得聽落似有意外嘞

民房

佢會唔會有意外,搞到我都擔心佢添!!mouth:

民房

等夠終止合約十四日, 如果佢仲係全無音訊, 或者去警署幫佢報失踪人口, 因為我都仲係係度諗緊佢如果要出走, 總會因為一啲有利佢既原因先會出古惑, 因為我上這裡都見有唔少出走印印, 但都會回頭反告個僱主既...

民房

仲係未有消息添.<

侯爵府

醒目開學勳章

咁奇怪既??

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 88998899 於 08-12-15 21:45 發表
但我太太後黎睇過, 佢所有內衣褲全部拎走哂, 同埋拎埋佢支洗面膏同洗頭水, 但就留低左支沖涼液係屋企噃?!

咁唔駚駛擔心啦!應該似係做過期居留、非法去灣仔d架部道做X喇! 人地才昷大茶飯(好好才昷架), 你唔好阻住拒發逹勒!我有个朋友个Bun係咁, 比差人响架部道“周”倒, 通知番我朋友先知。安心d啦! 早d訓覺好架啦!

民房

原文章由 pollyw 於 08-12-17 22:39 發表

咁唔駚駛擔心啦!應該似係做過期居留、非法去灣仔d架部道做X喇! 人地才昷大茶飯(好好才昷架), 你唔好阻住拒發逹勒!我有个朋友个Bun係咁, 比差人响架部道“周”倒, 通知番我朋友先知。安心d啦! 早d訓覺好架啦! ...

當真, 咁都好過佢發生咩意外, 咁唔該哂先, 其實如果佢有合理解釋, 我都想用佢咖.. , 不過冇啦, 失踪左咁耐咯....

複式洋房

佢叫咩名呀??等我睇下監獄見唔見到佢???

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 kwy20082008 於 08-12-18 09:51 發表

Is she a very sexy and pretty slut??不過聽聞拒地打扮下就「豬拿都可以變女神」架!

民房

我諗你唔會見到佢喇, 因為如果俾得警察拉左, 都實會通知返聲個僱主啦....

佢叫做muryati...
原文章由 kwy20082008 於 08-12-18 09:51 發表

民房

sexy就唔覺, 不過係印印黎講外表都算ok, 中上啦, 廿九歲...

原文章由 pollyw 於 08-12-18 10:04 發表

Is she a very sexy and pretty slut??不過聽聞拒地打扮下就「豬拿都可以變女神」架!

複式洋房

kwy2008, 佢哋個名你都唔知,等我話你知啦,所有喺駱克道同砵蘭街比差佬周到的都叫Chicken(禽流雞)或PK。

民房

噢, 到左今日佢都係冇聲氣, 冇出現或者冇消息, 又冇返轉頭屈我地, 咁聽日盡下人事去警署報埋佢失踪人口啦..., 都唔希望佢有乜意外既

民房

印印最終出現左啦, 星期六下晏有差人搵上門, 問我地關於佢既野..., 佢係尖沙咀俾人拉到, 唔知我仲有冇手尾跟呢?

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 88998899 於 09-1-12 18:52 發表
印印最終出現左啦, 星期六下晏有差人搵上門, 問我地關於佢既野..., 佢係尖沙咀俾人拉到, 唔知我仲有冇手尾跟呢?

到底她出了什麽事比人拉?

賣淫?販毒?放數?打劫?偷野?高買?綁票?勒索?非法擺賣?比人禁錮?

我8卦想知道事件的來龍去脈。

首頁

尾頁

跳至