自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

今日人人都開鋪話樓下/娘家/99住果果度既保安點樣扭盡六壬去逗利是, 我分享下我既奇遇~

我住係單棟樓, D保安本身都好型, 個個都想放初一初二, 冇得逗利是唔緊要, 最緊要同屋企人過年~ 所以年年都唔洗係咁比保安利是, 更加唔會見到3,5,7個保安係度等你~

今年更奇特, 初一一落樓, 我地都未比利是個保安, 佢已經比利是我個囡! (佢係平時日更果個, 今日排唔到放假掛? 因為夜更果個放左假)

而夜更果個替更都好FUNNY, 因為大部份保安初一都會笑面迎人逗下利是, 佢唔係架, 會笑但唔會講恭喜發財等你比利是咁樣!

所以話, 我住果棟D保安真係好有性格!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

翡翠宮

回覆樓主:

講真,幾乎個個人都會比自己見開嘅保安。佢地唔咁老土幾個人一字排開,大家仲好過d.

不過保安主動派返比小朋友真係唔常見,好好人

珍珠宮

Dwmn 發表於 17-1-29 03:29
講真,幾乎個個人都會比自己見開嘅保安。佢地唔咁老土幾個人一字排開,大家仲好過d.

不過保安主動派返比 ...
我都好驚一字排開等你比利是果D, 尤其是我根本都唔係果度住, 真係比得好莫名其妙!
係呀, 我都係第一次見到保安比利是小朋友, 我見佢檯面仲有成疊, 佢真係好好人~ 大家開心~

珍珠宮

回覆樓主:

我女都收到幾封保安俾,十蚊封

wcpcelia    發表於 17-1-29 15:43
小寶貝兒    發表於 17-1-29 11:12

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我d女都收過屋企樓下保安利是
第一年收嘅時候都好驚訝
佢話最緊要大家開心
不過都退左休了
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

珍珠宮

vkk 發表於 17-1-29 11:11
我d女都收過屋企樓下保安利是
第一年收嘅時候都好驚訝
佢話最緊要大家開心
係呀, 我地都好驚訝~真係會覺得開心D, WARM D~

首頁

尾頁

跳至