興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

貓已經9歲,剛照 X-Ray 話腰位有輕微骨刺,如果無得醫,有無 supplement 可以食?

侯爵府

冇得醫...冇得搞...我家老狗已經12歲,脊椎前已經生晒骨刺,後面亦都開始生,馬來西亞獸醫話骨刺依方面係醫唔到搞唔到...老左就係咁...

大宅

mrs.tan 發表於 17-2-3 15:14
冇得醫...冇得搞...我家老狗已經12歲,脊椎前已經生晒骨刺,後面亦都開始生,馬來西亞獸醫話骨刺依方面係醫唔 ...

有無方法可以减輕痛楚?

侯爵府

sa80 發表於 17-2-4 12:46
有無方法可以减輕痛楚?

冇方法...

複式洋房

sa80 發表於 17-2-2 23:09
貓已經9歲,剛照 X-Ray 話腰位有輕微骨刺,如果無得醫,有無 supplement 可以食?
...

我隻摺耳仔自細要食軟骨素+葡萄糖胺,個牌子係摺耳貓協會推薦,停過幾個月就開始拐腳,食返又好返d,不過食開呢隻無止痛成份

侯爵府

mawwl 發表於 17-2-5 08:17
我隻摺耳仔自細要食軟骨素+葡萄糖胺,個牌子係摺耳貓協會推薦,停過幾個月就開始拐腳,食返又好返d,不過食 ...

骨刺wor,應該唔關盆骨關節事...

我狗狗上個星期睇獸醫照全身x-ray,盆骨關節有問題行路先會拐下拐下,因為我隻老狗都係開始起唔到身同上唔到樓梯,我同我老公知道佢可能開始行唔到路所以叫獸醫順便照埋個盆骨睇下佢退化到邊度,之後獸醫都開左1隻類似維他命比佢食,食左之後老狗自己起到身(之前佢起唔到要我地抱起佢),行路快左,仲跳到(之前跳唔到)仲成日係間屋走黎走去(之前成日郁都唔郁)

獸醫話骨刺會壓住佢d神經令佢好痛,但應該唔會令佢行唔到

男爵府

獸醫多數推呢隻

https://www.facebook.com/catsupp ... ?type=3&theater

複式洋房

mrs.tan 發表於 17-2-5 15:58

我狗狗上個星期睇獸醫照全身x-ray,盆骨關節有問題行路先會拐下拐 ...

咁我又唔知對一般骨刺有無用。摺耳貓關節蝕左之後就開始生骨刺,呢隻軟骨素係對摺耳貓天生關節問題引致骨刺有幫助。

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ceomum 發表於 17-2-5 16:09
獸醫多數推呢隻

https://www.facebook.com/catsupplement/photos/a.1787140884891308.1073741828.17871324 ...

我隻囡早幾年其中一隻後腳吊腳行唔到都係獸醫介紹食呢隻,食咗幾年未試過返發,要長期食

大宅

ceomum 發表於 17-2-5 16:09
獸醫多數推呢隻

https://www.facebook.com/catsupplement/photos/a.1787140884891308.1073741828.17871324 ...

Thank you :mother:

大宅

sa80 發表於 17-2-2 23:09
...

有無試過針灸
九龍城x愛
我未睇過但見佢po好多成功例子出泥

男爵府

邊度有得賣?幾錢?唔該

別墅

mrs.tan 發表於 17-2-5 15:58

我狗狗上個星期睇獸醫照全身x-ray,盆骨關節有問題行路先會拐下拐 ...

請問知唔知點樣會有骨刺?

侯爵府

BB0625 發表於 17-6-4 12:21

要帶佢去照x-ray先睇到

我家老狗上次菇菇冇啦啦出血所以我地帶佢去睇醫生,醫生話要照x-ray睇下佢前列腺有冇咩問題咁我地順便叫醫生照晒住身(因為我家老狗起唔到身,我地知道佢已經開始退化,但我地想知佢退化到咩程度所以叫醫生幫我地照),照完醫生同我地講佢成條脊椎上半段已經生晒骨刺,而下半段都已經開始...

侯爵府

BB0625 發表於 17-6-4 12:21

問過醫生,冇得解...年紀大...老化...

首頁

尾頁

跳至