論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見到都有其他人請到好工人真係好開心,成日都睇到大家講工人的唔好野,希望多d人都講下請到好工人!

我一季水費$100確實係幾神奇,因為我個仔沖涼的水係裝起用來拖地,我地大人沖涼時一開水喉但又未熱的水又會裝起佢來洗花園/抹野,工人姐姐唔會開大個水喉任得水長流,洗衫會真係儲夠一機至洗,沖涼盡量沖快d,工人姐姐抺野會用一個細桶來開d清潔劑,抹完第一次,換過桶清水過水,日日抺又唔會好污糟。食物擺係雪櫃,我覺得隔一晚半晚冇問題,我由細食到大,我個仔都食,食得唔好浪費,好過倒左佢,世界上有好多人想食都冇得食。party食淨的其實係火雞切晒d肉之後嗰個雞殼,上面仲有好多肉,我叫佢留起佢擺雪櫃先,咁佢就自己起晒d肉攞左去炒飯啦!

原文章由 yinggirl 於 08-12-18 13:45 發表
除左7,8,9,我工人冇做之外,其餘都同你工人差唔多,
7.佢打爛左我D野,唔會買番俾我,不過佢會不停SAY SORRY或唔好意思,但點解你一季只用$100咁少架(一季即4個月)你有一家人+兩隻狗喎,真係令人難以相信,
8.因為我冇狗
9. ...

男爵府

好媽媽勳章

真係無乜工人抵比長期服務金,你個工人比多少少都抵,真係幫到手

原文章由 bbdou 於 08-12-18 09:29 發表
佢到09年8月就做滿4年囉,佢肯續約我會繼續續架,好工人點會咁輕易放走佢!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搬屋哩樣就令我諗起舊工人, 我上次搬屋都係佢一手一腳同我pack晒嘢, 到搬新屋時又係佢拆晒箱搞掂晒啲嘢, 我已經覺得佢好掂好得, 但其他嘢就冇你嗰個咁得嘞! 雖然係咁, 我都覺得舊工人好OK.

其實我要求唔高啫, 都咁難請到好工人?

大宅

我工人趁搬屋以為我唔知,偷左我兩隻新但係未用既電話(因為我工作關係,經常有好多新手機要試,佢以為我多到唔記得左!)

伯爵府

你應該加人工俾佢
我個印都差不多,巳第三個約了!
不過就會駁嘴駁舌,
名副其實是妹仔大過主人婆.
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

人工我就唔會加俾佢啦,不過佢完約時我會出bonus俾佢,等佢有個surprise!

原文章由 kingawa 於 08-12-18 17:29 發表
你應該加人工俾佢
我個印都差不多,巳第三個約了!
不過就會駁嘴駁舌,
名副其實是妹仔大過主人婆.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

真係有好工人的,我家那個同樓主那個差不多,係吾識普通話(不過識都無用,因我都吾識)

別墅

樓主,你真係好好彩,請到個好工人.我請兩個工人都好似你咁好.不過宜家呢個就來要去加拿大,真係唔捨得.

首頁

尾頁

跳至