自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

best female friend?

男爵府

可能人地唔當你係bbf
只係fd d嘅朋友
咁下次咪唔使咁落力,機都唔接,佢地自己去玩,佢地搵你先諗下再唔再同佢食餐飯

伯爵府

照去AU 玩, 盡情POST FB, 唔好再搵佢了,,,,如果佢都夠膽反HK 搵你, 你...要識做呢

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

繼續自己旅遊計畫去澳洲,但唔會搵個朋友,比我唔會再當佢係知心好友,連普通朋友我都唔想做。唔係因為佢唔招待自己,而係佢嘅說話太過傷人。

[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

絕交

子爵府

回覆樓主:

呢D嘢真係除緣,你熱情唔一定代表人熱情,又或者你fd本身都係冷漠嘅人,你太熱情招呼人,佢推你都唔好意思呢,可能佢仲覺得佢返hk,你強逼佢同你出街食飯……。

自己去玩先係主目的,就算自己親親親人,我去到都冇指望人家熱烈歡迎我,都係自己玩,玩完就夾食飯,食到就食,食唔到就算,冇須放在心。

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

絕盡
情義亦盡

水晶宮

睇清佢真相,及早割席,計落有賺

珍珠宮

霜霜 發表於 17-3-4 05:51
我曾經講過,
感情要熬盡一生來維繫,摧毀只需一瞬間。
人與人之間複雜無常,變幻莫測,

雲母殿只要努力就得
除非bk執

但感情唔係努力就得
仲要大家都要咁努力
真係好難呢

子爵府

patpatching 發表於 17-3-3 01:10
照原定計劃去澳洲玩,不過唔會找佢地一家,可繼續聯絡,降grade做普通朋友。
下次佢地再來香港,你亦無需再 ...

同意。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

大豬既老婆 發表於 17-3-6 07:41
同埋我自己本身以前住左十幾年外國,澳洲我亦去過個度自駕玩,我唔相信有人去澳洲玩會要住係個邊既朋友煮 ...

哦!你啱,完!

子爵府

ckbabi 發表於 17-3-3 01:50
樓主係話BFF唔係BBF (emoji)
即係Best Female Friend
Best Friend Forever
獻醜不如藏拙

大宅

回覆樓主:

如果係我,我唔會再主動搵依位bff,我會照還計劃去澳洲,仲要玩得好開心,食好住好,影多d靚相post係fb俾佢睇,俾佢知就算無佢,你都可以玩得好開心
如果佢搵你,你咪當一個好普通嘅朋友say hi say bye咁同佢傾幾句,如果佢話返香港玩,佢約你,你話唔得閒招呼佢,就算真係約出嚟面,求奇搵間普通,唔難食嘅舖頭仔聚吓舊咪算,佢當你普通朋友,你咪一樣當對方係普通朋友咪算

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

大豬既老婆 發表於 17-3-6 07:48
其實我唔覺得有道理添。距既講法係基於本身唔會10年返香港要人地招待起碼15次。唔好話唔好意思推,一來你 ...
係,講得好啱,我明果兩位jm 意思,但只適用於一般朋友或你冇受過人地恩惠款待,又點同樓主同bff 個情況比呢!返過咁多次香港竟然次次都拒絕唔到人地既熱情?咁大個人點都識d 禮貌架,收人地咁多,回一次禮遮,接受咁容易,付出就有幾難幾麻煩!?有咁多屋同車,直頭有d 錢啦,突然生活艱難咩?
Bff 如果唔當樓主好fd , 就唔會次次返黎搵人;你在異鄉,有同鄉搵你一定開心啦,仲要係bff, 人地冇去過澳洲你一定好興奮,諗定帶佢去邊到玩,even 自己要返工,請一,兩日假+sat sun 都會啦!除非你個人係冷血,唔當人地係bff, 人地只係一個來找你麻煩既麻煩友

水晶宮

好明顯佢無當你朋友,或者自私到極點

當然係絕交啦。又唔係同佢做人世

首頁

尾頁

跳至