自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如題....Thx!
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

wongarma 發表於 17-3-12 07:50
如題....Thx!

我係St Paul 做過照胃照腸 一d 都冇感覺
因為醫生打左枝瞓覺藥 醫生話唔係麻醉藥喎
只係好快瞓著 跟著瞓醒已經做完

伯爵府

如題....Thx!

我係政府做,做果時醫生只係係手打支鎮靜劑之類,仲一邊打一邊話希望我訓得著,甘樣做唔駛甘辛苦。但係我無訓著,看著個mon,一邊做個肚一邊痛。不過呢種痛好似痛經甘,可以忍受既。做完推出去一陣我先訓著佐。
Ruph出世啦,2010

別墅

回覆樓主:

我喺門診照過,會喺隻手上面種豆,之後訓上手術床上開始照,期間我完全清醒。佢係會將支鏡推到最入先再拉返出黎慢慢照,係推到最入嗰時有啲痛,醫生都有提示一下嗰個位置會有少少痛,等我有心理準備,跟住其他時間都唔算辛苦,好快就照完可以訓一陣先再走

伯爵府

如題....Thx!

我係政府做,做果時醫生只係係手打支鎮靜劑之類,仲一邊打一邊話希望我訓得著,甘樣做唔駛甘辛苦。但係我無訓著,看著個mon,一邊做個肚一邊痛。不過呢種痛好似痛經甘,可以忍受既。做完推出去一陣我先訓著佐。
Ruph出世啦,2010

伯爵府

如題....Thx!

我係私家醫生診所做,打枝針,跟住張開口,噴d嘢係個口到,即瞓著,跟住姑娘拍醒我已做完,過程20分鐘左右,全無痛楚,年半間做了兩次,因第一次割了3粒,但有一粒化驗後會變癌細胞,所以叫照多一次

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

如題....Thx!

3日前開始減食紅肉,菜… 之類比較難消化食物。 之後食粉麵,唔好食深色食物。 1日前飲2L 瀉水。 check前8小時不可飲食。
我之前係診所做,入手術房之後,會種豆入鎮靜劑,之後我全程瞓咗,做完之後姑娘扶我去另一間房,我又瞓咗2個鍾,所以過程完全無痛。

公爵府

親子王國15週年勳章

如題....Thx!

診所做,靜脈注射,完全唔知唔痛,好快做完姑娘拍醒

子爵府

Thx...all !!
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

oiyau2005 發表於 17-3-12 11:00
診所做,靜脈注射,完全唔知唔痛,好快做完姑娘拍醒

x 2

我仲問姑娘有冇做到架~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

打枝針後……未數到 10 就

公爵府

回覆樓主:

睇你政府定私家 私家通常會同你做監察麻醉冇感覺瞓醒就搞掂

侯爵府

上星期剛照完腸,胃,係卓健照,先打鎮靜劑,然後訓著左完全無感覺,醒返仲問護士照左胃鏡未

珍珠宮

如題....Thx!

冇嘢架,我照過三次,最難頂是那杯瀉鹽,我通常自備瀉藥丸,唔飮佢嗰啲

伯爵府

環保接龍勳章

sarali 發表於 17-3-12 14:32
冇嘢架,我照過三次,最難頂是那杯瀉鹽,我通常自備瀉藥丸,唔飮佢嗰啲
...

得嘅咩?瀉薬唔會仲辛苦?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

最辛苦係做完,個肚d氣,脹咗幾日(已經不停放屁)。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

我愛小魔怪 發表於 17-3-12 14:48
得嘅咩?瀉薬唔會仲辛苦?

藥丸。唔辛苦,通常醫院會安排你瞓近廁所,急就去急就去,不過姑娘話冇瀉鹽痾得咁清

公爵府

親子王國15週年勳章

sarali 發表於 17-3-12 15:04
藥丸。唔辛苦,通常醫院會安排你瞓近廁所,急就去急就去,不過姑娘話冇瀉鹽痾得咁清
...

瀉丸都要食,係飲瀉水前2日開始

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果私家入院做:
入院前幾日跟餐單戒口
入院飲瀉水「等屎痾」,去清就得
訓醒第二朝落照腸果度排隊(訓床排),排到就落藥訓覺,醫生會攪(最後印象要則睡,露個pat出黎,好睇訓左咩都唔知
醒返、食飯,就可出院

如果門診做:
入院前幾日跟餐單戒口同飲瀉水,自己痾清至去診所
落藥訓覺,醫生會攪,照完清醒就可走

如果私政府入院做:
入院前幾日跟餐單戒口
入院後過程唔清楚,估計同私家差唔多,但政府照係清醒嘅!我細佬話個醫生仲一路解釋話佢知見到咩tim

伯爵府

回覆樓主:

上星期剛做完,浸會,打針, 瞓著, 做完

首頁

尾頁

跳至