跳至

首頁

尾頁

別墅

我見健康院俾既單張話一日食一隻無問題架哦... 等我叫姐姐一星期只俾三次先!

原帖由 wantan 於 09-1-9 14:32 發表

我阿仔每次都係食一個蛋黃 , 不過一星期唔好超過 3 個

別墅

我亞仔仲衰. 就噤俾啖木瓜他食, o拿埋塊面+即刻反胃嘔左啖奶出黎:;pppp:

原帖由 dormom 於 09-1-9 14:02 發表

一日食一個蛋黃唔會太多嗎?

我仔仔都唔食木瓜, 果日我食, 俾左少少佢, 佢起初超興奮, 因為諗住終於有得食我地d野, 點知食左一啖就o拿埋塊面唔肯再食 lu. ...

大宅

原帖由 wantan 於 09-1-9 14:30 發表

我都想比三文魚阿仔食 , 你有冇去左 d 魚油 (白色部份) ?

我用薑絲蒸熟先,出左個d水同油唔要!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你地比雞阿B食, 係咪會買一隻雞呢? 會食幾多餐呢?又會比幾多份量既雞放落粥仔裡呢?

大宅

原帖由 carmen1102008 於 09-1-11 00:57 發表
如果你地比雞阿B食, 係咪會買一隻雞呢? 會食幾多餐呢?又會比幾多份量既雞放落粥仔裡呢?

其實只係大人食就順便”片”d肉俾佢煲粥!每次只會四五塊薄薄嘅攪碎!

大宅

原帖由 wantan 於 09-1-9 14:35 發表
佢之前因為出玫瑰疹 , ee 早兩日用左"彭魚鰓"煲粥比佢食 , 早排我見佢唔多好胃口, 落左淮山煲粥 .

我想請問如果煲鯇魚粥,咁落幾多魚呀?我全家都唔食鯇魚,所以唔識整呀!

大宅

原帖由 smileynemo 於 09-1-11 17:24 發表

我想請問如果煲鯇魚粥,咁落幾多魚呀?我全家都唔食鯇魚,所以唔識整呀!

我比兩格冰格既魚肉做一餐 , 用魚腩好 d , 因為魚腩 d 骨大 d , 蒸熟左就整 d 肉落 d 粥到 , 唔洗攪碎 , 因為鯇魚 d 肉好散下

別墅

健康院話唔好比魚BB食住, 要OVER 1 YR 好D, 同99用雞架煲粥好好食阿B食淨 要OVER 1 YR 好D, 同99用雞架煲粥好好食阿B食淨我都食埋去:lol

男爵府

我好心急嫁,成日想俾妹妹食好野 所以佢E+已經食過朱,牛,雞,魚,雞肝,朱肝,旦黃.....
原帖由 angie0828 於 09-1-12 00:44 發表
健康院話唔好比魚BB食住, 要OVER 1 YR 好D, 同99用雞架煲粥好好食阿B食淨 要OVER 1 YR 好D, 同99用雞架煲粥好好食阿B食淨我都食埋去:lol

首頁

尾頁

跳至