夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唉, 有時老公想 (近呢一年係佢成日都想), 但我5係次次都想, 5知關5關生左仔事....
記得以前, 未生個仔前, 我成日都會好想, 但生左亞仔后, 可能要返工又要湊仔, 好多時都無興趣再唸....
琴日老公又話好想, 但我真係無乜mood, 可能谷緊m, 又可能真係無心情, 老公好down呀.....
我見佢咁down, 咪安慰佢囉, 佢猛問我做乜5想, 係咪5開心, 定係5舒服, 我都5知點答佢....
點知佢問我, 係咪有第二個 (男人).....
咁我當然無啦.... (你估我係你地啲男人咩, 話變心就變心)只係真係無做既心情姐.....
好5明點解啲男人, 要咁唸自己個老婆既, 又5唸下, 一個女人要返工要湊仔重要打理頭家, 我5係鉄打架....
我都會攰架....
但后尾老公同我講, 佢真係好愛我, 我真係有啲開心架....
不过, 5知係咪因為我真係好多壓力啦, 同埋將好多注意力都放左係個仔身上, 搞到对老公既感覺都淡左, 所以老公都覺得以為我有第二個男人.....

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我同你一樣...
暗埋個女訓自己好想停...
老公一句話想....

好 TIRED 呀~聽日先啦~

大宅

照顧小朋友係重要, 但照顧老公既需要亦一樣重要!!

唔好成日祇顧住小朋友而忘記左個老公, 老公愛你先想同你ml, 如果有一日老公唔再想同你ml, 你想補救都已經太遲!!

要好好分配自己既時間, 做一個好媽媽同時亦要做個好老婆, 咁樣大家生活得更開心!!
「盡人事,聽天命」
好好珍惜所走的每一步
好好珍惜所遇到的每一個人
好好珍惜所擁有的一切

複式洋房

始終是2公婆,老公愛自己先會和我攬攬/錫錫的,自己亦一樣.
佢愛我才可以做出這種事來,
所以我和老公通常都在假期親親的,
因有充足的休息時間後,做起來都enjoy好多,
又不會臨時臨急,話要就要嘛.
不過,都會有special case在閒日的.

別墅

hi...你們好ar....
我未結婚前上過婚前輔導...
其中一堂是講及性的問題...
其實香港地個個都好多工作....
有時真係要同c6約個時間ka...
我本來都覺得有點奇怪....
咁都有得約...
但見到樓主依家個問題....
我唸真係要唸吓同你c6夾一晚la...
有時你c6想...但你又時時say no的話...
佢真係好慘ka....
唔好俾借口佢去偷食ar...

伯爵府

我就同你相反, 係我要求c6做, 但佢就成日話倦, 其實佢只係想玩電腦, 睇戲.
宜家1個月先得1-2次, 我就黎想死.
所以我好明白你老公俾你拒絕個種絕望, 簡直係生不如死.

複式洋房

我就覺得一個月幾多次唔重要, 重要係做
0既過程係點!!!
係bk睇過一d post 同你情況差唔多,只記住照顧小朋友忽略了c6,最後c6有籍口識第二個重要離婚呢!
樓主小心呀!

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

一個月做幾次呀? 如果一次半次都拒絕就真係好絕La ,你老公會5會係D好需要果D呀,如果係的話就尼4次就拒一次Law,如果5係,不如同你老公傾下La,老實話拒知.

子爵府

多謝各位關心啦, 係性呢方面, 同老公絶對無問題.....亦配合得到.....
我開呢個topic, 主因係奇怪老公點解因為我5多想就唸我有左第二個男人姐.....

禁止訪問

子爵府

原帖由 driedpork 於 09-1-3 22:28 發表
掉番轉, 你同你老公話想愛愛, 但十次有九次佢都拒絶, 你都可能會懷疑佢出面有第二個!
.

sorry, 從無講过, 10次有9次5想喎, 只係話有時5多想姐....

民房

性這方面男人通常只會用自己觀點出發, 男人當自己有其他途徑獲取性方面的滿足感就會不用勞役老婆, 你拒絕他,他故而會如此懷疑你, 卻不會明白理解女人沒有像男人般滿腦子氾濫著性

只不過是為性吧 ! 他卻發出這樣的怨言, 若你很重視和他的關係, 你可能要調整自己的想法去和諧共處

原帖由 chinghomama 於 09-1-2 14:50 發表
唉, 有時老公想 (近呢一年係佢成日都想), 但我5係次次都想, 5知關5關生左仔事....
記得以前, 未生個仔前, 我成日都會好想, 但生左亞仔后, 可能要返工又要湊仔, 好多時都無興趣再唸....
琴日老公又話好想, 但我真係無 ...

洋房

都係果句
你唔講出口
鬼知你做咩野咩
亂諗野唔係女人專利
愈係唔講出黎
就變得愈多問題

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

原帖由 chinghomama 於 09-1-4 14:02 發表
.

sorry, 從無講过, 10次有9次5想喎, 只係話有時5多想姐....

講清楚D嗎,以為你吾想就無do,原來吾想有do.

公爵府

畀面勳章

佢想要,好過佢唔想啦!

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主你要同老公講嫁,等佢知道你5想的原因,免佢亂諗野,男人要都是正常呀,到佢5要時,你就煩啦!

男爵府

唔好講到咁難聽, 我都有個女好細, 好明白樓主講咩, 有時放左工湊埋女瞓都半夜,攰過打完仗,爬返入去睡房諗住瞓三幾個鐘又要起身返工(仲要個B半夜可能會醒下又要爬過去氹佢瞓番), 比著係你仲有冇mood/耐性去滿足個老公?而且如果咁敷衍, 個老公實feel到, 咁咪一樣唔開心....不過我都同意其他姐妹講唔可以淨係照顧bb忽略左個老公, 以免比人有機可乘....所以真係要好好平衡一下

原帖由 傻BB 於 09-1-2 19:58 發表

你老公有要求好正常, 唔好講到你老公唔體諒你咁, 佢又唔係強迫你去做, 有乜問題?

有問題果個係你至真, 你無興趣就唔駛理你老公感受呀? 你又唔係因病或身體殘障做唔到, 點解唔可以滿足吓你老公? 又唔係一日幾次, ...

大宅

我百份百明白樓主嘅心情, 我同樣面對同一問題。C6好想, DAY DAY都 好想, 但真係放工返去湊完對仔冲涼瞓覺上得自己床都無咁半條人命,仲邊有心情ML呢。C6成日以為我唔再愛距, 都唔明點解距地會用呢樣野黎衡量對對方嘅愛...

我好明白要做好媽媽同時亦要做好老婆,亦好知道成日SAY NO會令C6好無吲同有危機潛伏,但心理體能方面真係應付唔到,有時為滿足C6都會做嘅,不過就真係唔享受個過程,又成日擔心中途阿仔地無啦啦醒,又驚阿賓聽到,完全個人都唔專心;有時又好介意自己生完對仔之後身材走晒樣,尤其係個死人肚~ 唉,真係唔知點好

首頁

尾頁

跳至