懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 kennisw 於 09-1-14 01:19 發表

我老公都有打比我同我講,佢話見到可遊成個藕晒好可憐呀!佢依家好D未呀?希望佢快D好番啦!點解耳探差咁遠?咁咪分分鐘發咗燒都唔知囉?

係丫,我去醫生度探,佢地探耳仔都係話無燒,但係我摸到好熱,屋企探加拿大成41度,跟住問醫生,話要45度角同耳道夠直先準
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 09:01 發表

隨時,今個星期日丫

妳講笑咋?新年啦!我差唔多每個或隔個星期日都要返62,99到,無咩時間帶個仔去玩,新年就大把時間喇!妳新年會唔會帶可遊返大陸玩呀?

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 09:07 發表

係丫,我去醫生度探,佢地探耳仔都係話無燒,但係我摸到好熱,屋企探加拿大成41度,跟住問醫生,話要45度角同耳道夠直先準

咁BB發燒係咪真係唔飲奶,成日藕藕地咁嫁?探耳要對準耳膜麻,但係妳係診所姑娘都探唔到啦!咁真係咪信耳探喎!

伯爵府

唉! 我個女都咳o左成個禮拜, 睇o左三次 e 生, 都未清, 仍然有咳. 都唔知點解. 食得西藥多始終好散.

同埋唔知妳地 d bb 係咪都係咁呢. 我個女呢排成日係屋企叫, 尖叫, 玩片.或者沖完涼換衫都好. 一瞓低佢係床. 片未換好. 衫未著好. 佢就即刻反身. 次次都要同佢博鬥. 佢都大力喎. 妳地 d 亞 b 有冇咁o既情況呢. 同埋有冇成日尖叫呀. 大叫呀 , 我驚係食得西藥多o既後遺証呀. 因為早前亞女都係發燒先開始咳, 傷風o既.

睇o左三次西醫都唔清, 仲有乜野方法呢. 我唔想再比佢食西藥喇. .

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-13 20:48 發表

大埔友就幾時都得,0黎我屋企bbq都得,有齊嬰兒用品,中型玩具,不過有狗

唔係大埔友歡唔歡迎架?

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-13 23:21 發表

無得解咖,聽講香港好多bb都會出,有0的bb會高燒5-10日,可遊燒0左1日,已經好叻,但係因為全身發熱,呢幾日又超乾,濕疹爆發,我自己又忍唔到口,成日都牛肉,熱浪,所以想轉奶粉,醫生都唔反對 ...

我都轉左 2餐奶粉了,下星期轉埋剩番果2餐...

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-14 09:03 發表

mm同佢探,40度,明明夜晚已經出0左疹,應該會退燒咖,但係佢又好精神

可遊退燒未? 比多d水佢飲,有助降溫....
我個仔都病左,唔知係米食得葯多,d濕疹又係勁爆

大宅

原帖由 kennisw 於 09-1-14 09:18 發表

妳講笑咋?新年啦!我差唔多每個或隔個星期日都要返62,99到,無咩時間帶個仔去玩,新年就大把時間喇!妳新年會唔會帶可遊返大陸玩呀?

唔係,咁凍,係香港過年囉

今個星期日都唔係新年,而且想快0的嘛,新年再同你地去tst燒過
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 kennisw 於 09-1-14 09:22 發表

咁BB發燒係咪真係唔飲奶,成日藕藕地咁嫁?探耳要對準耳膜麻,但係妳係診所姑娘都探唔到啦!咁真係咪信耳探喎!

佢又肯飲奶,要玩,不過食完藥成日都訓
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 第二任媽媽 於 09-1-14 09:32 發表
唉! 我個女都咳o左成個禮拜, 睇o左三次 e 生, 都未清, 仍然有咳. 都唔知點解. 食得西藥多始終好散.

同埋唔知妳地 d bb 係咪都係咁呢. 我個女呢排成日係屋企叫, 尖叫, 玩片.或者沖完涼換衫都好. 一瞓低佢係床. 片未 ...

肥遊間唔中先會轉身,不過成日"te te te"
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-14 10:01 發表

唔係大埔友歡唔歡迎架?

歡迎,請都0黎唔切
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-14 10:06 發表

可遊退燒未? 比多d水佢飲,有助降溫....
我個仔都病左,唔知係米食得葯多,d濕疹又係勁爆

退燒喇,個女又唔肯飲水,飲奶當飲水,激死

而家濕疹全身都係,全隻右手都係,呢幾日太乾喇,大人都爆,bb仲緊要,0的濕疹位發熱添,睇到kit心都痛埋
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-14 10:03 發表

我都轉左 2餐奶粉了,下星期轉埋剩番果2餐...

你轉咩奶粉???飲人奶都咁,怕牛奶仲勁,低敏cody又話好難飲,而家諗緊有機奶粉定羊奶好定普通既試下先,總之:

我好想食牛扒

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:37 發表

唔係,咁凍,係香港過年囉

今個星期日都唔係新年,而且想快0的嘛,新年再同你地去tst燒過

我唔得呀!上個星期個仔打針無返99到,今個星期日要交人. 過年出嚟2次囉,一次去妳屋企,一次0806媽咪敍會.不過到e+得咁少人得可能攪唔成啦!

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:40 發表

肥遊間唔中先會轉身,不過成日"te te te"

我個仔前排都係成日"打打打"呢排又變咗唱歌唔"打"喎!琴日開始勁轉身,真係好似大家講咁上咗摩打.

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:45 發表

退燒喇,個女又唔肯飲水,飲奶當飲水,激死

而家濕疹全身都係,全隻右手都係,呢幾日太乾喇,大人都爆,bb仲緊要,0的濕疹位發熱添,睇到kit心都痛埋 ...

不如試下煲蘋果雪梨水佢食呀! 清潤下~
我煲比囡囡佢好鍾意呀~ 水就唔飲架!

大宅

原帖由 kennisw 於 09-1-14 01:29 發表

真係唔好呀~我公司係扣大假,今年要扣8日.

我都要扣, 但扣初四公司送初五
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

大宅

原帖由 kennisw 於 09-1-14 12:14 發表

我唔得呀!上個星期個仔打針無返99到,今個星期日要交人. 過年出嚟2次囉,一次去妳屋企,一次0806媽咪敍會.不過到e+得咁少人得可能攪唔成啦!

如果太少人, 可唔可以兩個FUNCTION COMBINE埋一齊?
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:48 發表

你轉咩奶粉???飲人奶都咁,怕牛奶仲勁,低敏cody又話好難飲,而家諗緊有機奶粉定羊奶好定普通既試下先,總之:

我好想食牛扒

好似羊奶或豆奶奶粉冇一般奶粉咁好營養(e.g DHA, HA, etc), 日本奶粉都有低敏, 一係買罐試吓有幾難飲先囉

大宅

原帖由 奶皇包 於 09-1-14 15:21 發表

如果太少人, 可唔可以兩個FUNCTION COMBINE埋一齊?

幾個bb都可以咖,都有我你kennis,tvb08喇
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

首頁

尾頁

跳至