自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

你等佢大少少同佢報康文處D 班啦. 我個仔長期都O係康文處學table tennis / swimming / badminton/ kung fu, 超抵玩, $43/10堂 (每堂2hours). 每堂2個鐘, 時間好夠玩.

幼兒可以等summer參加"幼兒水上安全班", 不過要家長陪同.

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

咁其實你教D咩運動?

在我黎講, 咁細既小朋友, 我唔會有好大expectation佢學到D咩. 就算個教練幾咁有quali, 小朋友既能力都未必可以練到好勁. 你呢個$初步睇我覺得合理架.

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

係好貴
聽過学游水$3xx/hour

禁止訪問

大宅

我想比小朋友學空手道﹐ 幾歲先適合? 可以比多D資料我嗎?

Miko

原帖由 zoeywong 於 09-1-14 00:04 發表
多謝你比我回應,其實我教體適能空手道,但我比較注重專注力及發展多d,例如:平衡感、情緒、聆聽等,而空手道係帶氧運動,比小朋友發洩多餘體力,令媽咪果日舒服d ...

男爵府

原帖由 moyan 於 09-1-14 01:08 發表
係好貴
聽過学游水$3xx/hour

呢d係操學界攞獎.

男爵府

你又賣廣告呀,你真係樂此不疲架喎,真係有毅力!

其實你唔係收得貴,不過平過你的,正規過你的都仲有,睇下人地啦,成間道館都係$350一個月,唔限堂數,仲送道袍添呀!

http://www.gojukai.org.hk/

原帖由 zoeywong 於 09-1-14 00:04 發表
多謝你比我回應,其實我教體適能空手道,但我比較注重專注力及發展多d,例如:平衡感、情緒、聆聽等,而空手道係帶氧運動,比小朋友發洩多餘體力,令媽咪果日舒服d ...

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

空手道係一班人学, 唔會貴
我仔仔喺私人會所学每堂個半鐘, $70/堂

男爵府

咦,唔通我睇錯?你 "教體適能空手道", "導師係前香港隊", "收?$380/月",咁都唔算係你個人資料呀?咁我諗"注重專注力及發展多d,例如:平衡感、情緒、聆聽等,而空手道係帶氧運動,比小朋友發洩多餘體力" 都唔算係課程資料啦呵。真係唔好意思,係我才疏學淺,誤會左,你冇講到,冇講到。
等我估下先,你可能或者睇怕係專登講D又唔講D,引D媽咪問下你,咁你答多DD,又或者引D媽咪PM問你呀嘛!嗱!我估下架咋,我真係估下架咋,估唔中的話我道歉,對不起!

原帖由 zoeywong 於 09-1-14 12:58 發表
我回應teresa,我沒有打我個人資料,何況大家討論學費問題,亦有人回應其他嘢,好正常呀,不過好多謝你比資訊....

原帖由 zoeywong 於 09-1-13 21:41 發表
我聽d bk媽咪話2.5歲幼兒收好貴,又好少肯收?$380/月,2個鐘,導師係前香港隊,算唔算貴....

禁止訪問

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 zoeywong 於 09-1-13 21:41 發表
我聽d bk媽咪話2.5歲幼兒收好貴,又好少肯收?$380/月,2個鐘,導師係前香港隊,算唔算貴....

唔可能只睇錢, 都要睇成果, 如果老師唔好上堂學唔到嘢, 平一平都無用, 我都有同仔女玩市政的親子體操, 只係$54/10堂, 每堂2小時, 唔好睇咁平, 一樣very good, 但同樣我都有比$100/堂體操班小朋友上, 兩種堂他們一樣上得很高興, 如果口啤好, 唔駛成日賣廣告

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 HappyEE 於 09-1-14 16:45 發表

唔可能只睇錢, 都要睇成果, 如果老師唔好上堂學唔到嘢, 平一平都無用, 我都有同仔女玩市政的親子體操, 只係$54/10堂, 每堂2小時, 唔好睇咁平, 一樣very good, 但同樣我都有比$100/堂體操班小朋友上, 兩種堂他們一樣 ...

的想問康體處的活動,最細可以幾多歲參加?

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 mama05 於 09-1-14 16:52 發表

的想問康體處的活動,最細可以幾多歲參加?

最細係兒童舞4歲
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/search/leisure/details.cfm?lang=b5&sc=&type=crsp&id=40184666

禁止訪問

洋房

小朋友出面學運動費用昂貴 - 網球?

我小朋友在康民署學網球唔貴呀!
8~12人一班学, 唔會貴$178/期 (8 堂)學生仲半費,
可惜唔係每期抽到,抽到又可能遇上唔同教練,缺少持續性。
最近好彩得朋友介紹認識一位教練,半私人班 6~ 8人我仔仔跟到喺半私人班 6~8 人学;每堂兩個鐘, $80/堂
照顧上及持續性都 Ok ,又唔駛每次抽,重要係 $ 尚算合理嘛

首頁

尾頁

跳至