跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無mama巳開殆teach bb 一戒片?請問點teach them?? thx!

男爵府

原帖由 carina_h 於 09-1-14 22:30 發表
有無mama巳開殆teach bb 一戒片?請問點teach them?? thx!

通常天氣暖/夏天先開始會好d, 冇咁凍, 冇咁容易冷親~

如果真係要戒, 係要定時, 同埋堅持一段時間"兜"住BB去厠所, 因為佢地都識話俾你知佢急要v v /poo poo~ 好多時試一陣短時間未必做到, 同埋先從poo poo入手會容易D, 因為你可以睇到佢嘅表情想去, 而且一日只係一兩次 (可能可以估到幾時開大).....

男爵府

見亞囡「面容有變」要屎屎時
試左幾次"兜"住佢或比佢坐座便器
亞囡好驚,驚到唔痾
應該點教好?

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 余魚媽 於 09-1-18 10:27 發表
亞囡好驚,驚到唔痾
應該點教好?

我覺得我個仔會拎個兜黎玩囉

大宅

我都想知通常會大約幾多歲訓練戒片, 如果今個夏天戒, 佢得歲半, 會唔會太早, 但如果下年戒, 佢成兩歲半, 又好似遲咗啲. 快啲戒到可以慳番啲片片錢, 都幾貴, 每片都成2蚊.

大宅

我囝囝就係咁
原帖由 beemabeeba 於 09-1-18 16:53 發表

我覺得我個仔會拎個兜黎玩囉

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我亞囡都係一坐座便器就唔痾, 激死

原帖由 余魚媽 於 09-1-18 10:27 發表
亞囡好驚,驚到唔痾
應該點教好?

大宅

MY girl uses the potty since 5 months and now she uses our toilet bowl but with children sitting pan for her poo poo

but pee pee still nto yet

複式洋房

有一日我聽到佢有個[屎屎]音,於是佢每次屎屎後,我就會同佢講[屎屎],有時見佢谷緊,又會同佢講屎屎,咁我去厠所都會同佢講[媽媽去屎屎],過咗一排之後,而家佢每次想大便或者大便中,都會講屎屎,而我每次入咗厠所,佢又會指住厠所話屎屎。我曾嘗試過佢一講屎屎就放佢落馬桶仔,但佢反而就唔疴,我諗住再慢慢試吓。

珍珠宮

原帖由 pwypaulina 於 09-1-15 12:12 AM 發表

通常天氣暖/夏天先開始會好d, 冇咁凍, 冇咁容易冷親~

如果真係要戒, 係要定時, 同埋堅持一段時間"兜"住BB去厠所, 因為佢地都識話俾你知佢急要v v /poo poo~ 好多時試一陣短時間未必做到, 同埋先從poo poo入手會 ...

我都係諗住會係今個夏天,訓練囡囡用potty!!!

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

洋房

諗住天氣熱D先戎,不過有時要疴尿識得模吓下邊同有時會攞BB廁所

首頁

尾頁

跳至