自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

本著人地都係打份工姐!我通常都會好好聲氣去對待一d打電話sale野o既人,但d人實在太煩囉...
成日有咩財務呀、保險呀....打黎sale野!佢一開左牌頭,我話「我失緊業wor」,佢就話唔好意思,之後cut我線!
之前同d人講話冇興趣..佢又問點解呀!?乜乜物物係都唔肯俾人收線咁,家下一句失業,佢收得仲急過你囉!呢個世界真現實...
好在我唔係真係失業,如果唔係我都幾hurt!

子爵府

畀面勳章

等我下次有人打黎sale野果陣都咁講先得
哈!哈!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會同佢講:唔好意思, 冇興趣, 唔該晒, 拜拜.
跟住就會收線, 唔會再俾機會佢再講野.
Latte, 又名臭TE或臭喵

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

一聽見是sales, 我一句話都唔會講, 收線。 費事浪費自己.浪費人地的時間。

大宅

果d電話訪問同sale野既電話真係好煩!!!

男爵府

好媽媽勳章

早一個月前 (2008 年12月) 聽到一個電話 sales 真係比佢激 c.

sales : hi, X 小姐. 好耐冇打俾妳啦, 最近點呀 ?
我 : 唔好意思, 你係邊位啊 ?
sales: 我係 xxx, 你唔記得啦 ?
我 : 唔好意思, 我真係唔記得你喺邊位喎 ~
sales : 舊年 (2007 年) 我打過電話俾妳果個呢 ?
我同你講過 d BUFFET PACKAGE 果個呢 ~

我一聽到 "舊年" & 係BUFFET PACKAGE, 就開始火滖啦 (當時, 真係想 xyz 佢)

我 : 吓, 舊年. 我無聽過你電話, 同時我無興趣, 你唔好再打電話俾我.

跟住我就掛咗佢線.

首頁

尾頁

跳至