自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 cherryma 於 09-1-16 00:09 發表

Thanks! 真係唔該晒

唔好客氣

各位同門~ 唔好話賣花讚花香, d腰果真係好好味
值得一試~

大宅

原帖由 lsyc 於 09-1-15 23:39 發表
你煎隻蛋都好大壓力吓喎! mouth:mouth:" />

佢倆仔爺最緊要就係嗰隻煎蛋,其他就都唔算奄尖的。

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原帖由 KPB4000 於 09-1-16 00:27 發表

我在大昌行買,一pack$7.70,我嗰碟只係一半,好抵食。

好抵喎, 我聽日都去買包先, 每次食KFC果啲亞仔亞女同c6都要搶住食, 我永遠唔夠佢地爭, 現在可以食返夠本

侯爵府

原帖由 winwin323 於 09-1-16 00:28 發表

唔好客氣

各位同門~ 唔好話賣花讚花香, d腰果真係好好味
值得一試~

不過我要星期六先有時間去買腰果, 買左一定第一時間整黎食, 我同亞仔都好鍾意食, 本來今日係百佳想買一樽黎食, 突然醒起光波腰果所以忍手無買, 今年過年可以自己整幾多食幾多, 真係好

男爵府

wing_so,
妳配左key未呀 ??

cherryma,
d黑椒雞臀好似好好味

係喎~唔洗下下自己醃, 去吉島買現成都得喎~

男爵府

原帖由 Jojomama 於 09-1-15 23:32 發表

報到!!!

追post追到氣咳呀!!!!!

今日整左藍莓鬆餅,成晚都load唔到相上黎,唔知搞咩,遲啲再post番

嘩!!!啲雞翼光得好靚女喎,引死人呀.

記住post呀, 等妳~
請問藍莓鬆餅係咪跟德國寶本食譜整gar?

係呀~d雞翼真係好誘人, 我食左6隻, C得啦

子爵府

畀面勳章

好誘人姐

原帖由 KPB4000 於 09-1-15 23:27 發表

交功課---光波科http://hk.myblog.yahoo.com/kpb4000/article?new=1&mid=156

真係好介紹,大少食到唔停得口。

引用:原帖由 KPB4000 於 09-1-15 16:58 發表http://forum.baby-kingdom.com/images/common/b ...

子爵府

畀面勳章

呢2日冇係屋企煮,睇你地出post已經流曬口水 聽日又要帶阿仔去上堂又冇得煮光波美食

侯爵府

原帖由 winwin323 於 09-1-16 00:36 發表
cherryma,
d黑椒雞臀好似好好味

係喎~唔洗下下自己醃, 去吉島買現成都得喎~

係呀, 我要返工, 放工返黎都醃唔切, 唯有買醃好的, 我覺得個椒鹽雞軟骨好味啲, 真係好似出去食和民果啲 妳點解可以將我啲相post出黎嘅, 點整架, 教下我得唔得?

大宅

我都交工課

大宅

原帖由 cherryma 於 09-1-16 00:27 發表
我今日的作品, 因為無時間醃, 所以要買啲醃好嘅

http://hk.myblog.yahoo.com/perryuen2

好得意呀, 我未見過e隻薯餅, 小朋友一定好中意

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

交功課http://hk.myblog.yahoo.com/bb_211/article?mid=8889

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我另外topic有個FD叫純緒路人,見佢玩得咁過癮我又落搭之嘛!!魚頭係吉之島買,買時已斬左一半,好易斬埋果一半之嘛!!
原帖由 火石 於 09-1-15 22:49 發表
小路
乜你都買左光波爐呀,你俾邊個落毒呀?

我都想整三文魚呀, 但我又怕好難斬開一半呀,
你覺得難唔難斬呀?

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咪即係就咁加鹽去光波? 用幾多度? 幾多分鐘?

原帖由 小路 於 09-1-15 22:08 發表
我都有用光波爐,前晚鹽燒左個三文魚頭都幾正!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 KPB4000 於 09-1-16 00:27 發表

我在大昌行買,一pack$7.70,我嗰碟只係一半,好抵食。

嘩!嘩!嘩!抵到難呀!!!!!我有大昌咭仲平多幾亳喎!

今個WEEDEND肯定又有人中招,走去搬個爐返屋企勒..

男爵府

醒目開學勳章

喂!吉之島17同18號好似做九五折呀,大家去入貨勒,買爐又好,買醃野又好,買野醃又好,有買趁手呀

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

各位,

我尋晚同c6講o左, 話光波爐可以整腰果(好脆), 叉燒(好juicy), 我c6即刻雙眼發光, 我仲話可以唔落油整薯條, 薯餅

想買不過驚屋企無位擺, c6話, 都唔差在多一件野, 如果我決定買就星期六車我去買!

*我join左咪要整埋個光波資料庫?mouth:mouth:" />

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 catnapper 於 09-1-16 09:24 發表
各位,

我尋晚同c6講o左, 話光波爐可以整腰光(好脆), 叉燒(好juicy), 我c6即刻雙眼發光, 我仲話可以唔落油整薯條, 薯餅

想買不過驚屋企無位擺, c6話, 都唔差在多一件野, 如果我決定買就星期六車 ...

哇哈哈!!!恭喜恭喜,咁快啲買野醃勒,去邊樹買呀!CONFIRM有貨先喎,咪使又要等呀!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

Wah... congratulations!!

原帖由 catnapper 於 09-1-16 09:24 發表
各位,

我尋晚同c6講o左, 話光波爐可以整腰果(好脆), 叉燒(好juicy), 我c6即刻雙眼發光, 我仲話可以唔落油整薯條, 薯餅

想買不過驚屋企無位擺, c6話, 都唔差在多一件野, 如果我決定買就星期六車我 ...

大宅

各位,

想買不過驚屋企無位擺, c6話, 都唔差在多一件野, 如果我決定買就星期六車我 ...

catnapper 卒之受吾住引誘, 恭喜!~恭喜

首頁

尾頁

跳至