懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

你幾多week呀?bb轉左頭唔代表會早出世架, 因為佢都有機會會轉返上去

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我第1胎30周doctor都摸到bb個頭落左去,同入左盤骨下面,我都去到40周2先催生出黎~ 唔催我諗41周都未必肯出喔~

別墅

你開刀定順產呀?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁maybe早產, 不過妳想順產 or 開刀呢???如果想開刀請勿行咁多了.我果陣時wk31 bb未轉頭都無唸住咁早, 点知係天意........穿水wk31/1開刀生咗 1.67kgs, 依家bb 5 month 8.62kgs 勁勁肥仔 !!! 努力, 唔駛担心, 放鬚的 Mum mum

原帖由 shirley73a 於 09-1-16 17:26 發表
33週幾喇...

大宅

我想問掉左頭係咪等於落左盤骨?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

醫生話36週先肯定bb落哂未架,因為而家你重好早,有機會走返上去架

大宅

唔關事架,早調頭唔等於落左盤骨,亦唔代表會早產

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我那時32週個頭落左盤骨度,醫生叫我小心,有機會早產,最後都挨到38週。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

民房

我個時 7 個左右已轉左頭 , 一直到生 , 我都係比預產期早左幾日

原帖由 shirley73a 於 09-1-16 16:22 發表
如題..tkx!!

大宅

我之前就嚟8個月時,bb都係掉咗頭,醫生話唔代表會早產傢,只係會掉頭會好過唔掉頭/遲掉頭,因為太遲掉,或唔掉頭,媽媽可能要開刀生產,所以依傢掉咗反而係好事,放心啦,不過如果知道bb已掉頭,咁你盡亮都被免夾腳,蹲底等,
以免夾到bb,醫生話唔會影響bb,但我就覺得會啦.

首頁

尾頁

跳至