醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿仔之前眼紅紅地,佢話痛,剛好星期日,帶佢去診所到睇醫生,個醫生開左支眼膏同眼水過佢茶同滴,話佢生眼瘡,滴左兩晚,之後個朝早腫到得番條線,帶佢去急症,排左幾個鐘,醫生話可能細菌感染,佢問之前睇醫生話咩,我話佢話係眼瘡,仲比啲藥佢睇,佢話一定唔係眼瘡,叫唔好再用啲藥,食抗生素,之後TRANSAFER睇眼科,第二日去眼科.眼科CHECK完又CHECK,放埋朣孔,話懷疑係疱疹, 加眼膏同眼藥水; 2日後再覆疹,消朣了,但對眼仲好紅,醫生開加多隻藥,今日再覆,問醫生究境係咩,佢話阿仔生蛇,啲藥食晒佢,之不過講到明後加哥隻藥都幾惡._." (咁想我點先) 我問佢係咪海水定咩感染,佢話唔係,周圍都有呢啲箘,係抵抗力低我再諗番,又係,早一星期佢感冒,之後好啲,突然發燒,當時仲以為佢中暑,再之後一日就眼有事
查實好嬲典解比佢去診所,攪到佢對眼朣到ET咁,好心痛,我信個醫生,點知佢當我地老襯咁.佢唔知就話唔知,唔好求祈應付啲病人就算喇,個仔咁樣,我好心痛,而家個半星期都未番到學,唉....

大宅

@[email protected] 發表於 17-6-19 15:40
阿仔之前眼紅紅地,佢話痛,剛好星期日,帶佢去診所到睇醫生,個醫生開左支眼膏同眼水過佢茶同滴,話佢生眼瘡,滴 ...

生蛇可大可小喎
甘仔仔好返未

侯爵府

回覆樓主

D藥有效嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至