自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

RoseRose1980 發表於 17-6-23 11:46
甘楊過,小龍女.郭襄咪三角戀?

鍾意郭但都同龍一齊,講佢有心動,唔再係一心一意對龍。萬一龍冇出現,就叠埋心水同郭雙宿雙棲。

伯爵府

Lihoma 發表於 17-6-23 11:41
郭襄
雖然我幾喜歡郭襄,但唔想楊過鍾意佢,我想楊過對小龍女一心一意D
...

我都鐘意郭襄,但佢細楊過咁多,接受唔到

同意楊過對小龍女要一心一意

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

adam112 發表於 17-6-23 10:06
段譽既離奇痴情,只係見過一副畫象就對人(只係相似)苦苦痴"前"
喬峰同阿紫既情深,搞到姨仔阿朱又係深深 ...
你搞錯左!係喬峰同阿朱既情深,搞到姨仔阿紫又係深深愛上佢,點趕都唔走

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

RoseRose1980 發表於 17-6-23 11:46
甘楊過,小龍女.郭襄咪三角戀?

舊版都睇得出郭襄鍾意楊過,但聽聞在最新修訂版,楊過後來係有鍾意郭襄,查大俠話男人無咁痴心情長專一,所以我唔想睇新修訂版。

伯爵府

mysterious22 發表於 17-6-23 11:50
我都鐘意郭襄,但佢細楊過咁多,接受唔到

同意楊過對小龍女要一心一意
郭襄舊版祇是對楊過崇拜,小fans,現竟做小三

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

以前睇金庸電視劇覺得d男人好專一又深情,但係而家睇返小說同劇真係種馬男一個。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

pochario 發表於 17-6-23 11:49
鍾意郭但都同龍一齊,講佢有心動,唔再係一心一意對龍。萬一龍冇出現,就叠埋心水同郭雙宿雙棲。: ...

十足十好似D男人,有咗老婆,又對小三心動,最後都揀留返喺老婆身邊

伯爵府

auhiyo 發表於 17-6-23 11:58
以前睇金庸電視劇覺得d男人好專一又深情,但係而家睇返小說同劇真係種馬男一個。
...
張無忌已唔專一

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lovebabyking 發表於 17-6-23 09:26
唔係邊得咁多小3

原來系culture黎既

男爵府

我的育兒心得勳章

adam112 發表於 17-6-23 10:06
段譽既離奇痴情,只係見過一副畫象就對人(只係相似)苦苦痴"前"
喬峰同阿紫既情深,搞到姨仔阿朱又係深深 ...

阿朱同阿紫掉轉左。

子爵府

俗語有云:

妻不如妾
妾不如偷
偷不如偷不到

明無?

侯爵府

Lihoma 發表於 17-6-23 12:01
十足十好似D男人,有咗老婆,又對小三心動,最後都揀留返喺老婆身邊
...

其實都係一個虛構人物,寫得神化啲離地啲又如何?何必要貼近普通人呢?普通人比人斬咗隻手唔會當冇嘢囉,普通人唔會咁多奇遇變到咁勁囉。慨然佢係神人,寫得神化啲留比人一個幻想更好。

男爵府

我的育兒心得勳章

tintinlam 發表於 17-6-23 11:05
射..傳中我其實只鐘意東邪黃藥師, 其他真係好難明, 關係太難理解. 1. 難明, 王爺要咩女人冇, 係都 ...

南帝出家因爲佢忍心唔救瑛姑同周伯通嘅私生子,私生子係佢面前死左,佢內疚出家。

男爵府

pochario 發表於 17-6-23 11:49
鍾意郭但都同龍一齊,講佢有心動,唔再係一心一意對龍。萬一龍冇出現,就叠埋心水同郭雙宿雙棲。: ...

都正常

禁止訪問

珊瑚宮

pochario 發表於 17-6-23 12:08
其實都係一個虛構人物,寫得神化啲離地啲又如何?何必要貼近普通人呢?普通人比人斬咗隻手唔會當冇嘢囉, ...

珍珠宮

Lihoma 發表於 17-6-23 11:41
郭襄
雖然我幾喜歡郭襄,但唔想楊過鍾意佢,我想楊過對小龍女一心一意D
...

死啦!雖然佢兩個冇血緣關係,但總覺得有亂倫feel.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

現實生活中都大把

子爵府

回覆 786 的帖子

我從來都無睇過金庸小說,都係睇無綫拍既古裝片.
我真係唔明,點解我小朋友的同學中,有幾個都睇緊金庸,我個人覺得內容適合成人多D喎,中學生都勉強啦.
我小朋友小學三年班咋!

珍珠宮

回覆樓主:

Jm 回應好好笑
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

首頁

尾頁

跳至