婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99之前張我間屋個廳同個飯廳對調左, 比我地鬧完, 昨日又將個廳環完, 99成60歲, 大大個櫃都係敢搬來搬去,又係話吾聽, 我d野比佢攪到吾知放左去邊, 就黎激死

別墅

我都好鐘意搬家私, 希望有新鮮感,及地方細, 希望要盡的位.

侯爵府

好媽媽勳章

Why she can move those 傢俬 in your flat??? Does she live there?

原帖由 short 於 09-1-22 12:55 發表
我99之前張我間屋個廳同個飯廳對調左, 比我地鬧完, 昨日又將個廳環完, 99成60歲, 大大個櫃都係敢搬來搬去,又係話吾聽, 我d野比佢攪到吾知放左去邊, 就黎激死 ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 short 於 09-1-22 12:55 發表
我99之前張我間屋個廳同個飯廳對調左, 比我地鬧完, 昨日又將個廳環完, 99成60歲, 大大個櫃都係敢搬來搬去,又係話吾聽, 我d野比佢攪到吾知放左去邊, 就黎激死 ...

哈哈, 我99又係60歲, 又係好鍾意將間屋d野搬黎搬去, 得閒冇事做就將張食飯枱搬下去呢搬下去果度, 不過間屋係佢既佢鍾意點就點, 我冇權管佢....
但係佢連我同老公間房都.... 得閒冇事塞d野入黎..得閒又鍾意執你d野, 所以我又係成日搵唔到d野.. 不過都知佢其實係好心, 但呢d係咪叫好心做壞事呢???

水晶宮

我99又系好中意甘做...不過間屋系巨既我地唔住一起...唔關我事...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都好鐘意將d野搬黎搬去ka
感覺好唔同ka
但可惜而家d傢俱太重搬唔郁.

大宅

我之前係同佢一齊住左十年, 剛結婚時仲同姑奶一齊買樓, 後尾入得伙又吾比我地住, 99成日話比面佢, 叫我地同99住, 供左三年吾再供, 叫姑奶計番條數又吾肯, 到舊年買樓同我地計, 話層樓已經蝕晒兼且仲欠她十多萬利息, 99仲幫住佢要我地比錢,(之前在婆媳都開左個 topic講過)c6同99話如果要賠我地即刻搬同買樓,你(99) 以後吾會再搵倒我地先吾洗賠錢,從此同姑奶決裂, 後尾c6又比人材左無野做,咪將我地自己層樓租左比人,99咪話將間屋租比我地去住, 而99就去左姑奶度住,所以99咪成日上黎攪野

侯爵府

好媽媽勳章

Never rent 99's flat..............
It will never be your family even you pay rent for her!

原帖由 short 於 09-1-22 14:55 發表
我之前係同佢一齊住左十年, 剛結婚時仲同姑奶一齊買樓, 後尾入得伙又吾比我地住, 99成日話比面佢, 叫我地同99住, 供左三年吾再供, 叫姑奶計番條數又吾肯, 到舊年買樓同我地計, 話層樓已經蝕晒兼且仲欠她十多萬利息, ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都鐘意搬黎搬去,有新鮮感,不過搞人地屋企又好似‥‥‥

首頁

尾頁

跳至