論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

除o左搬屋o個陣,

最欣賞工人就是大掃除時發揮的威力.

還有過年過節時煮+洗幾十人飯,

姐姐你o地係得o既.

大宅

我都覺得係,有工人幫手舒服好多。尤其新年時間真係她多家務
原帖由 anixon 於 09-1-24 13:16 發表
除o左搬屋o個陣,

最欣賞工人就是大掃除時發揮的威力.

還有過年過節時煮+洗幾十人飯,

姐姐你o地係得o既.

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我同老公都係咁話, 有工人真係爽.
當初成日話唔請, 唔慣多個人係間屋.
而家佢話冇左工人唔得添:;pppp:

大宅

嘻, 我開始都有咁既感覺。
我屋企好細, 請工人係因為要佢睇住就黎出世既孖b.
而家bb未出世, 姐姐做晒所有家務, 屋企一塵不染, 仲要有好耐無食既住家飯...其實都幾正!

大宅

yeah~~~~~我年年新年都要整好多蘿蔔榚, 今年有工人輕鬆好多, 食團年飯仲正, 原全唔洗自己做, 又唔洗自己清潔, 一流

男爵府

原帖由 Casttle 於 09-1-25 02:52 發表
yeah~~~~~我年年新年都要整好多蘿蔔榚, 今年有工人輕鬆好多, 食團年飯仲正, 原全唔洗自己做, 又唔洗自己清潔, 一流

絕對同意, 有她可以儘情用晒屋企的鑊和煲.

我家姐姐在這幾天早上的工作是不斷洗煲/洗鑊/洗碟, 我就不斷整蘿蔔糕/炆冬菇/牛腩/豬手/煲湯, 見她洗到頭"另另".

她現在最怕我入廚房, 入完之後又要洗一大堆, 沒完沒了

別墅

同意.

由其印印. 好肯唔放假.

我家印印因為唔會約埋D FRIEND 一班班去WET, 佢由SUNDAY已經冇放假, 初1~3都唔放. 我就安樂晒, 因為有人湊B女.

大宅

招呼朋友新年黎傾計同食飯, 有工人煮幾味, 梗係舒服啦! 難得過年先至有時間同d老友聚舊呀! So Good!

大宅

我個只會越幫越忙. 叫佢用細火煎糕, 行開一陣, 佢居然用咗大火, 搞到燶晒, 仲搞到爛晒.
全新hp officejet printer~只售$1250 有意者請pm我!

大宅

同意

大宅

我印印放足4日.

佢要睇住2個囡囡,都冇大掃除,仲唔可以招呼朋友

水晶宮

當然好啦,請佢返嚟比錢佢買自己舒服,但請着啲幫唔到手嘅就慘lu, 好似我上個bun咁,來咗5曰做公主,我請3曰假招呼佢,整爛吸塵機,打爛3隻碗,4個鐘tidy up"一格"衣櫃,乜都唔做,攪到99要洗厠所煮飯,姑仔ironing,我洗碗,仲要比成6千蚊送走熅神,好彩而家個印似番個人,我又可以返工博殺揾$$$養家買舒服。

珍珠宮

畀面勳章

請左個好既就係姐~~我個菲姐,沒過試用期都ok既,衣家係佢有求於我時就ok既,其餘時間叫佢做嘢,十次九次黑面,唔係自己湊bb搞到腰骨咁偒,我寧願唔要工人。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至