跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb而家8個月,食緊惠氏0-6個月嘅奶粉,但佢飲奶一直有問題,由四個零用開始厭奶,都冇好好食過一餐,每次到佢飲奶時間我就精神緊張,我試過喺奶度加d無糖果汁粉,佢就會飲得幾好,所以我發現佢原來唔鐘意奶味,想同佢專2號仔冇咁腥,但都一樣食得唔好。所以我想請各位mama幫手試下你哋bb而家食緊嘅奶粉咩味,有冇人開始食緊日本奶粉大仔奶呀,味道點??我b之前都食過明治同雪印,而家佢好似都係食得唔好。好想知大仔奶味道,因為想九個月就同佢轉下.....thx

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔食緊森永細仔, 我之前有試過大仔味, 兩者都好淡味唔算sweet, 唔覺有腥味

大宅

我阿b都係食森永大仔,我本人覺得尼隻奶粉係啖味嘅,因我阿b係人奶轉奶粉果陣都試咗好幾隻,最後尼隻先肯食,我記得好似美素佳兒同雅培大仔都係雲尼拿味嘅,尼2隻你可以試下兒料e生有冇sample比到你,至於日本奶粉你可以係2手市場post下有冇mama有旅行裝,可以同佢地交換黎試下。

原帖由 fille 於 09-1-28 12:39 發表
我bb而家8個月,食緊惠氏0-6個月嘅奶粉,但佢飲奶一直有問題,由四個零用開始厭奶,都冇好好食過一餐,每次到佢飲奶時間我就精神緊張,我試過喺奶度加d無糖果汁粉,佢就會飲得幾好,所以我發現佢原來唔鐘意奶味,想同佢專2號 ...
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

大宅

我試過美素佳兒1號同2號, 幾腥, 亦試過和光堂, 無腥味, 不過味道比較淡...

複式洋房

我個女食日本雪印,冇問題。

大宅

有冇mama試過大仔奶嘅味道呀?

首頁

尾頁

跳至