家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平日很少開帖, 但今天自家不愉快經驗, 故想分享及提醒各位屋企老人家去銀行處理戶口時, 要多加提點!

話說今天有空, 故特意陪家中老人家親屬(已退休, 沒有固定收入, 年過80了)去銀行攪簡單的存款事宜, 點知銀行職員係我走開的短時間, 竟然向老人家推介須要年供$200,000或$300,000的人壽保險, 一供要連供3年, 8年至可以攞番D錢, 仲好誤導咁話俾老人家有4.3%回報, 真係好過份lor! 人人都知現家mug投資環境, 點有可能有咁高回報呀!

我當時好嬲並即刻表明老人家無此須要, 個職員才好唔情願咁收口!

希望大家家中有老人家長輩既, 多D關心佢地, 多D提醒佢地, 依家D銀行職員為做生意, 真係有mug人都唔會放過架!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

好肯定有,
我呢幾年見銀行D招聘廣告,
多數有要求分行全職/兼職員工SELL嘢,
今次你在身邊算好彩
花花真美好!

禁止訪問

大宅

好肯定有4喱

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

好耐之前已經敢
還你千世笑來世未必能遇到

男爵府

老人家一直好獨立, 唔想人幫, 所以之前無須操心! 但今年開始身體差左, 想親人幫下眼及跟進下, 我才陪他們一起去銀行, 至有機會見識到呢D無良推廣!

首頁

尾頁

跳至