懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有時我c6陪我產檢,我見有其他孕婦無位坐,我都試過叫我c6讓位架,希望由我地的c6開始,其他人見到都會識做啦!

原帖由 ksman 於 09-2-5 19:31 發表
我都見過有媽媽帶了一班人陪診,其實一個咪夠囉。上次22號在廣華檢查,真係好多人,坐係度的爸爸多,企係度的少。我來回幾次都係企了一陣先有位坐。下次係0945檢查,唔知會不會好D。我到而家坐地鐵都沒有人讓位呀,我都23WK架啦, ...

男爵府

好媽媽勳章

乜d人咁鬼衰格架, 其實唔止d男人有問題啦, d大肚婆見其他大肚婆冇位坐都唔叫自己老公起身比人坐, 我老公陪我去產檢, 有位都唔敢坐架, 唉...而加d人真係冇眼睇..

大宅

勁係, D男人見到有大肚婆冇位坐都唔會讓佢個位出黎
香港D人真係好唔掂!
佢老婆大肚坐就得, 又唔體諒下人地其他大肚媽咪唉!

原帖由 pat108tap 於 4-2-2009 08:22 PM 發表
原因係冇位坐,企左足足個幾鐘 .... d座位唔係全部俾孕婦坐o麗, 我諗有1/2座位俾d daddy ,親戚 ,朋友坐o麗 ~~

珍珠宮

原帖由 pat108tap 於 09-2-4 21:44 發表
我諗hk同大陸都有lo ..... 唉 ..... 我淨係知好多大肚婆企左響度, d男人就郁都唔郁坐響度 lo ....

我約期個時醒左la,, 叫姑娘俾個時間早d la ....免得又再暈過ar ~~ ...

我個時睇私家個d老公都係唔讓位架...

大宅

原帖由 Nov 於 09-2-5 13:58 發表
經驗是最好約9:00前或11:00後覆診, 上胎領教過香港男人有限的風度, 男人old dog扮眼瞓, 打game打到入晒神, 可能佢地都係順老婆心意先前來, 唉! 普通產檢都係聽心跳, 量血壓, 除非照u/s或個別情況啦, 香港女性一般都 ...

大宅

嘩!乜廣華原來多人到甘得人驚,我在東區未試過呢個場面,是咪因為太多大陸人?
不過如果我去廣華,都會考慮帶埋張椅子去坐,因為大肚要企成個幾兩個鐘重要好焗,真是好大機會暈。
嗰D男人是好衰,在地鐵讓位俾我的多數都是D女人,男人個個都扮睇唔到。

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我生2個都o係廣華做產檢,次次都好多人,d準爸爸跟本唔會讓大肚婆坐,c6成日話陪我去,我都話唔駛!!

男爵府

hashtag影視迷勳章

我老公陪我去產檢~佢會讓位比人坐架~
其實我覺得老公陪無咩問題~
但係見親大陸人~佢地成家咁黎~
又老公~又奶奶~又老爺咁~~

子爵府

我08年時又係呀!
成個大堂好多人,好辛苦搵到個位,在中間的,你地都知又要驗小便,一時又要去量血壓....我起身去驗小便,再返來坐,個準爸爸已經好不耐煩咁「讓」我行,可能嫌我行來行去搔擾佢打機!!!! 你估我想架咩!有位我都唔想坐你隔離呀!打機又嘈到死!

首頁

尾頁

跳至